הסכמות הצדדים – הגדרת הקבוצה, עילות התובענה ועיקרי הסדר הפשרה
הגדרת הקבוצה
אשר להגדרת הקבוצה, זו הוגדרה לטובת הסכם הפשרה באופן הבא: "כל לקוחות המשיבות ו/או חברות הבנות והזכייניות ו/או מי הקשור אליהן אשר ביקרו בסניפים בשבע השנים שקדמו להגשת בקשת האישור ועד מועד אישור הסדר פשרה זה ורכשו או שקלו לרכוש ממוצריהן אשר הוצגו למכירה מבלי שהמחיר ליחידת מידה צוין במקום הנראה לעין בספרות ברורות וקריאות וסבלו כתוצאה מכך מנזק ממוני ו/או לא ממוני".
עילות התובענה
לטענת המבקשת, היתנהלות המשיבות מהוה הפרה של תקנות הגנתן הצרכן (מחיר ליחידת מידה), התשס"ח-2008; חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981, חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1793, וחוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט -1979.
פיצוי בגין עבר: בתוך 30 יום מהמועד בו יהפוך פסק הדין המאשר את הסדר הפשרה לחלוט (להלן: :"המועד הקובע"), יעניקו המשיבות ללקוחות רשת מקס סטוק פיצוי כספי בסכום מיצטבר של 320,000 ₪, כדלהלן:
המשיבות יתנו הנחה בשיעורים שבין 10%-23% מהמחיר הממוצע הנהוג ברשת מקס סטוק במועד אישור הסדר הפשרה, על שמונה מוצרים המסומנים במחיר ליחידת מידה (המפורטים בנספח 2 להסכם הפשרה), בשווי הפצוי הכספי הכולל.
התובענה עוררה שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, ויש אפשרות סבירה שהן יוכרעו בתובענה לטובת הקבוצה; לכל אחד מלקוחותיהן המשיבות, אשר רכש מוצר מן המוצרים אשר היה על המשיבות לסמן לגביו מחיר ליחידת מידה, אין תמריץ להגיש את התובענה בנפרד, ומכאן שניתן לומר כי תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה בעניינינו.
...
העדר צורך במינוי בודק: מקובלת עלי טענת הצדדים כי מינוי בודק הוא בלתי יעיל בנסיבות המקרה דנן.
לאחר ששקלתי את ההמלצה שבדו"ח, את השלב הדיוני המוקדם בו נמצא ההליך, את התועלת מן ההליך וחשיבותו הציבורית, החלטתי לפסוק גמול למבקשת בסך של 5,000 ₪, ושכ"ט לבא כוחה של המבקשת, בסך של 55,000 ₪.
שיפוי המבקשת בגין תשלום האגרה ופטור מתשלום החלק השני של האגרה – אני מקבלת את המלצת הצדדים בעניין שיפויה של המבקשת על ידי המשיבות בגין תשלום החלק הראשון של האגרה.
אשר להוראות סעיף 8(א), לצורך אישורה של הפשרה, ובבחינה לכאורית של הדברים, סבורני כי ניתן לומר כי אלו מתקיימים די הצורך.