מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר סכסוך קיבוצי לפי חוק יישוב סכסוכי עבודה

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

רלוואנטיות לצורך בחינת שאלת הרלוואנטיות, נציין שההליך עניינו בקשת המבקשת בסכסוך קבוצי שהוגשה לבית הדין ביום 14.1.19 (לאחר שביום 11.1.19 הוגשה בקשה לסעדים זמניים וארעיים), לצוו אשר יקבע כי השביתה עליה החליטו המשיבים 1-2 הנה שלא כדין, בין היתר בשל היותה "שביתה בלתי מוגנת" לפי חוק יישוב סיכסוכי עבודה, תשי"ז-1957.
מתשובת המשיבים 1-2 לבקשת הצד בסכסוך קבוצי עולות טענות שונות בעיניין מיסמך סיכום הדברים אשר מתייחסות לכך שאין מדובר בהסכם קבוצי ולטענת המשיבים 1-2 אף לא בהסדר קבוצי, טענות אשר לנפקותו של מיסמך סיכום הדברים בהעדר התחייבות למיצוי תביעות ולשקט תעשייתי, וכן מועלות טענות בדבר הטעייה שהוטעה יו"ר המשיב 2 וחוסר תום לב במו"מ לחתימה עליו מצד המבקשת.
...
מעבר לכך, נדחית בקשת המשיבים -1-2 לגילוי מסמכים.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשת מדובר בשביתה בלתי חוקית בעליל שכן לא ניתנה הודעה עליה כנדרש בחוק ישוב סיכסוכי עבודה, התשי"ז – 1958 ( להלן:"חוק ישוב סיכסוכי עבודה)" וכן אין למשיבה כל עילת שביתה לגיטימית כנגד המבקשת הואיל והגדרת שביתה על פי הדין הישראלי הנה סרוב קבוצי מאורגן לבצע עבודה כדי להוות אמצעי לחץ על המעסיק כדי שייענה לדרישות נציגות העובדים בנוגע לעינייני עבודה ודרישות כלכליות של העובדים.
מנגד, טוענת המשיבה כי יש אלימות קשה נגד הנהגים ומדובר על שביתת מחאה שכלל אינה דורשת הודעה לפי חוק ישוב סיכסוכי עבודה הואיל ולא נידרש כלל מו"מ בנידון.
ובלשונו של המשפט העליון בעיניין בזק: "הינה כי כן, במציאות הקיימת בישראל כפי שעמדתי עליה לעיל יש מקום להבחנה בין שלוש שביתות שונות במהותן, במשמעותן ובתוצאה המשפטית המחייבת לגבי כל אחת מהן. השביתה האחת היא זו המוגדרת כשביתה כלכלית, שעניינה שביתה המכוונת דרך כלל כנגד המעסיק המבקש לפגוע בזכויות העובדים או המסרב לשפר תנאי עבודתם, שביתה שאפשר שתהיה מכוונת גם כנגד הריבון כשזה פועל במעמדו כמעביד או כאשר הוא מבקש להתערב, תוך ניצול כוחו השלטוני, לשינוי הסדרים קיימים ביחסי העבודה בין העובדים והמעבידים או למנוע הסדרים שכאלה. שביתה כזו מקובלת כשביתה לגיטימית.
...
עם זאת אנו סבורים כי יש לראות בשביתה זו כדומה לשביתה מעין פוליטית או לשביתת אהדה , אשר מזכה את העובדים בזכות לשבות שביתת מחאה קצרה בלבד.
משכך אנו סבורים כי אכן קיימת למשיבה זכות לשבות, אולם חירות השביתה , ככל חירות או זכות אחרת אינה מוחלטת אלא יחסית באופן שעל בית הדין לאזנה עם זכויות, אינטרסים ושיקולים אחרים.
בבואנו לשקול את הזכויות והמשתנים המונחים על כפות המאזנים, ומשמדובר בשביתה מחאה שלטעמינו מקנה זכות לשביתה קצרה וסמלית בלבד אל מול הנזק ואי הנוחות של ציבור משתמשי התחבורה הציבורית והנזק של המעסיקה, ומנגד תוך שאנו לוקחים בחשבון כי המבקשת נתנה בדיון את הסכמתה לשביתה מינורית כבר מחר , בנסיבות אלה, אנו קובעים כך: המשיבה רשאית לשבות ביום 22.1.18 שביתת מחאה קצרה מהשעה 10.00 עד השעה 11.00 וזאת בקו 59 בירושלים בלבד, הקו שהיה בו מעשה האלימות שהוביל להכרזת השביתה.

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

על רקע האמור, ביום 13.6.2021 הודיעה ההסתדרות על סיכסוך עבודה ובעקבותיו הגישו המבקשים ביום 15.6.2021 את בקשת הצד בסכסוך קבוצי ובקשה לצוו מניעה זמני.
בבקשת המבקשים נטען בתמצית כי עובדי מערך החינוך מחויבים לעבוד בתקופת הקיץ לפי חוקת העבודה וההסכמים הקבוציים עליהם הם חתומים, על כן לא נידרש מתן תמורה נוספת על עבודה שהם מחויבים לבצע.
על כן טוענים המבקשים כי נקיטת צעדים אירגוניים בנסיבות אלו היא שביתה בלתי מוגנת כמשמעה בסעיף 37א לחוק יישוב סיכסוכי עבודה, תשי"ז-1957.
ממילא יובהר כי ככל שמדובר בסכסוך משפטי, כגון טענה להפרת חוק או הסכם קבוצי או הסדר קבוצי, הרי שדרך המלך היא ברור העניין במסגרת התיק העקרי.
...
לעת עתה, בשים לב לכך שאנו במסגרת של סעד זמני, אמנם לא הוברר די הצורך האם בעבודה המתבקשת ישנה חריגה מהותית שבגדרה נקיטת צעדים ארגוניים תהווה חוסר תום לב, אלא שבסופו של דבר ובשים לב למאזן הנזקים בנסיבות אלו - לעת הזו הכף נוטה לטובת המבקשים.
שכן, על פי התרשמותנו, על פני הדברים, טרם מוצה הליך ההידברות בין הצדדים בנושאים שבמחלוקת ביניהם, ומנגד, שוכנענו כי הנזקים הצפויים לציבור התלמידים ולצדדים שלישיים, לו ינקטו העיצומים, יהיו בהיקף ניכר מן ההיבט החברתי, החינוכי והכלכלי.
סוף דבר - אנו סבורים כי לעת הזו אין מקום להתיר להסתדרות לנקוט צעדים ארגוניים.

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערערת מפנה בקשר לכך לסעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה שכן לשיטתה ניתן לראות בה "חליפו של העובד"; לסעיף 24(א)(1א) לחוק בית הדין לעבודה שכן "המשיבים קוראים לתוך הסכם העבודה של המורים תנאי המקנה להם הטבות בהתאם לחברותם באירגון עובדים כזה או אחר"; סעיף 34 לחוק בית הדין לעבודה "לרבות בשל העובדה שחברי האירגון שנפגעו מההפרות הנטענות מודיעים בזה שהם חברי ארגון העובדים יציגים והם מסכימים להיות מיוצגים על ידי מי שקבע לכך האירגון"; סעיפים 33יא ו-33יב לחוק הסכמים קבוציים, התשי"ז-1957 (להלן: חוק הסכמים קבוציים), "לרבות בשל טענות יציגים בדבר הפרת חובותיו של המעסיק לפי סעיף 33 י' לחוק הסכמים קבוציים"; וסעיף 3 לחוק יישוב סיכסוכי עבודה, התשי"ז-1957 "לרבות בשל העובדה שיציגים מייצגת את רוב העובדים לגביהם העניין נוגע להם" (הציטוטים הם מפרק ח' לבקשת-הצד, אליו הפניתה המערערת בסיכומיה לפנינו).
לצד זאת הובהר כי רשימה זו אינה דווקנית או ממצה, וכי הקריטריונים שגובשו אינם תכלית לכשעצמם אלא אמצעי להשגת התכלית, ו"תכלית התנאים היא, שארגון המקבל הכרה כארגון עובדים לפי חוק, יהיה כשיר למלא את התפקיד שהחוק הטיל על ארגון עובדים" (בג"צ עמית; כן ראו בעיניין פותחים עתיד; לנפקות ההכרה ב"ארגון עובדים" גם אם אינו ארגון יציג ראו למשל בסעיף 26 לחוות דעתה של השופטת רונית רוזנפלד בעיניין ארגון הגננות המחנכות).
סעיף 24(א)(2) לחוק בית הדין לעבודה קובע סמכות עניינית לבית הדין לידון "בתובענה בין מי שיכולים להיות צדדים להסכם קבוצי מיוחד כמשמעותו בחוק ההסכמים הקבוציים, תשי"ז-1957 (להלן - חוק הסכמים קבוציים), בענין קיומו, תחולתו, פרושו, ביצועו או הפרתו של הסכם קבוצי, או הסדר קבוצי אחר או בכל ענין אחר הנובע מהם או בענין תחולתו, פרושו, ביצועו או הפרתו של כל דין", וגוף שאינו "ארגון עובדים" אינו מקיים אחר המבחן הראשון הנקוב בסעיף.
...
בכל הכבוד ללהט בו נכתב והושמע טיעונה של המערערת, לא מצאנו בו תחליף לעמידה בתנאים הפשוטים והברורים להכרה בארגון עובדים שנקבעו זה מכבר בפסיקה.
אשר לבקשות לצירוף ראיות נוספות - לא מצאנו בנסיבות המקרה הצדקה לקבלן.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

דוקא הצעת החוק שהוגשה על ידי התובעת מלמדת, כי הכוונה הייתה להרחיב את סמכותו של בית הדין לעבודה רק לסכסוך שאינו סיכסוך פרט, שכן סעיף 24(א)(1ב) לחוק בית הדין לעבודה תוקן במסגרת תיקון מס' 2 לחוק יישוב סיכסוכי עבודה שעניינו בשמירה על קיומם וכיבודם של הסכמים קבוציים.
] סעיף 22 (א) לחוק עוולות מסחריות קובע הסדר מיוחד לעניין סמכותו של בית הדין לעבודה לידון בתובענה שעילתה הפרת פרק הסודות המסחרית בחוק עוולות מסחריות הנובעת מיחסי עובד ומעסיק, כדלקמן: "לבית דין איזורי לעבודה תהא סמכות ייחודית לידון –
...
על רקע האמור, התובעת עותרת לקבלת הסעדים הבאים: מתן פסק דין הצהרתי השולל את זכאות הנתבע לתשלום פיצויי פיטורים.
סוף דבר לאור לכל האמור לעיל, הננו קובעים כדלמקן: הבקשה לסילוק התביעה בעילת גרם הפרת חוזה כנגד הנתבעים 3 ו-4- נדחית.
הבקשה לסילוק התביעה בעילת הפרת חוק עוולות מסחריות מתקבלת באופן חלקי, כך שהתביעה בעילה זו תמחק כנגד הנתבעים 2-4 ותעמוד בעינה כנגד הנתבע.
לעניין זה, בסעיף 82 לכתב התביעה יירשם "לחייב את הנתבע לשלם לתובעת בסך של 54,000 ₪ כפיצוי סטטוטורי בגין גזל סוד מסחרי כקבוע בסעיף 13 לחוק" במקום "לחייב את הנתבעים...". בקשה לסילוק חלק מעילות התביעה המופיעות בסעיפים 38-46, 56-62, 83 ו- 85, כנגד הנתבע - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו