מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר טיעון בעבירות סחר בסמים מסוכנים

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד המבקש ו-17 נאשמים נוספים הוגש כתב אישום במסגרת פרשייה של סחר בסמים, אשר נחשפה בעקבות הפעלתו של סוכן משטרתי (להלן: הסוכן).
המבקש והסוכן נפגשו שוב, והמבקש מסר 20 גרם של סם מסוג קוקאין לידי הסוכן בתמורה ל-11,500 ש"ח. ביום 11.4.2019 הורשע המבקש, על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של סחר בסם מסוכן לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: פקודת הסמים המסוכנים).
...
בסופו של דבר, השית בית משפט השלום על המבקש עונש של 24 חודשי מאסר בפועל; 3 ו-6 חודשי מאסר על-תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור המבקש על עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג עוון או פשע, בהתאמה; קנס על סך 15,000 ש"ח; וחילוט בסך 30,000 ש"ח. ערעור המבקש על גזר דינו נדחה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי מיום 16.9.2019.
דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הנאשמת הורשעה, על יסוד הודאתה במסגרת הסדר טיעון בעבירות של סחר בסם מסוכן, לפי סעיפים 13 ו-19א לפקודת הסמים המסוכנים, התשל"ג-1973 (להלן: הפקודה); קשירת קשר לבצוע פשע, לפי סעיף 499 (א)(1) לחוק העונשין התשל"ז-1977; החזקת סם לצריכה עצמית, לפי סעיפים 7(א) ו-7(ג) סיפא לפקודה.
...
לאחר שעיינתי בגזר הדין, מצאתי שלמרבה הצער נפלה בו טעות הקלדה, וכי גם בעניינו של הנאשם נקבע מתחם עונשי הנע בין מאסר שירוצה בעבודות שירות לבין מאסר בפועל, שהוקלד בטעות כ"מאסר על תנאי".
עיגון למסקנה זו ניתן למצוא בעובדה שבעקבות החלטתי להטיל על הנאשם עונש בתחתית המתחם העונשי, הוטל עליו עונש של מאסר בעבודות שירות במקום מאסר בפועל, בעוד שאם אכן היה נקבע מתחם עונשי שבתחתיתו מאסר על תנאי, היה נגזר על הנאשם עונש זה. אשר לנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירות, נתתי דעתי למספר נתונים העומדים לזכות הנאשמת.
בנסיבות הללו, ומאחר שעל אף הניסיונות המרובים שניתנו לה לא חל כל שינוי במצבה של הנאשמת ובשיתוף הפעולה שלה מאז תחילת הקשר עם שירות המבחן ועד היום, ולאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לעונש, מצאתי להפנות את הנאשמת לממונה על עבודות השירות לצורך קבלת חוות דעתו אשר להתאמתה של הנאשמת לרצות עונש של מאסר בעבודות שירות, ומחוות דעת מיום 18.11.2020 עולה שהיא נמצאה על ידי הממונה כמתאימה לרצות עונש מאסר בדרך זו. אשר על כן, בשים לב לנסיבותיה האישיות של הנאשמת שפורטו לעיל מצד אחד, ומהצד השני חומרת מעשיה, רמת הסיכון שלא פחתה, העונש שנגזר על נאשם 2, והעדר נימוקים לחריגה ממתחם העונש ההולם, מצאתי לגזור עליה את העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר, בניכוי הימים בהם ישבה הנאשמת במעצר בין התאריכים 9.1.2018-16.1.2018.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ת"פ (שלום ק"ש) 25332-01-18 תביעות מרום הגליל והגולן נ' ג'ואד חלאילי (נבו 02.01.2019)‏‏ הנאשם הודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של סחר בסמים מסוכנים (6 עבירות), הסתייעות ברכב לבצוע עבירה (7 עבירות) , החזקת סמים שלא לצריכה עצמית והחזקת סמים לצריכה עצמית .
...
איני מקבל את טענת ב"כ הנאשם בדבר "קרבה לסייג". עיון בחוות הדעת שניתנה מטעם הפסיכיאטר המחוזי, מצביע על כך שמדובר בנאשם הכשיר לעמוד לדין ואשר היה אחראי למעשיו ולא נמצאו כל ממצאים שיש בהם להצביע על קרבתו של הנאשם בכל דרך שהיא לחוסר כשירות דיונית או היעדר אחריות לביצוע מעשיו.
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי מתחם הענישה ההולם נע החל מ-9 ועד ל-24 חודשי מאסר בפועל.
לעניין זה יפים דברים שנכתבו בדו"ח הוועדה הציבורית לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים (המוכר בציבור כדו"ח ועדת דורנר): " נמצא כי גורמים שונים כמו חשיפה לאלימות, הצורך לאמץ דפוסי התנהגות עברייניים כדי לשרוד בתקופת המאסר והתפתחות רשת חברתית עבריינית לצד התיוג החברתי השלילי של אסירים משוחררים מביאים לכך שהכלא בסך הכולל מעודד נטיות עברייניות יותר מאשר מדכא אותן". לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי: הנאשם הורשע – על יסוד הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, שניתנה במסגרת הסדר טיעון – בעבירות של סחר בסמים מסוכנים, לפי הוראות סעיף 13 וסעיף 19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 (להלן – פקודת הסמים המסוכנים), והחזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, לפי הוראות סעיף 7(א) וסעיף 7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים.
...
לפי הוראות סעיף זה, אם מצא בית המשפט כי הנאשם השתקם או כי יש סיכוי של ממש שישתקם, הוא רשאי לחרוג לקולה ממתחם העונש ההולם ולקבוע את עונשו של הנאשם לפי שיקולי שיקומו.
בנסיבות אלה איני מוצא מקום להיעתר לבקשה בשלב זה, בפרט כאשר החילוט המתבקש אינו נדרש לכך, באשר מדובר באמצעים ששימשו לצורך ביצוע העבירות.
אשר על כן – ובהתחשב בשיקולים לכף חומרה ולכף קולה, אשר פורטו לעיל – אני מחליט לחרוג ממתחם העונש ההולם, משיקולי שיקום, ולגזור על הנאשם את העונשים הבאים: (א) מאסר על תנאי למשך 6 חודשים, אותו לא יישא הנאשם אלא אם כן יעבור, תוך שלוש שנים מהיום, עבירה לפי הוראות פקודת הסמים המסוכנים מסוג פשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 17.02.2022 הנאשם הורשע על-פי הודאתו בכתב האישום המתוקן במסגרת הסדר טיעון בעבירות של סחר בסם מסוכן – לפי סעיף 13 + 19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג – 1973 (להלן: "הפקודה").
ההגנה הפניתה למספר אסמכתות: ת"פ 41678-09-20 מדינת ישראל נ' גואברה ואח' (7.6.21) – שם הוטלו על נאשמים שהורשעו בעבירות סחר בסמים לסוכן משטרתי בכתב אישום המונה 11 אישומים.
...
לסיכום, עתרה המאשימה להטיל על הנאשם בנוסף לעונש בתיק זה גם מאסר על תנאי, קנס משמעותי ושלילת רישיון בהתאם לסעיף 37א לפקודה.
בהינתן כל המפורט לעיל אני קובעת כי מתחם העונש ההולם במקרה זה נע בין 24 עד 48 חודשי מאסר בפועל ומתחם הקנס עומד על 10,000 ₪ עד 30,000 ₪.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל, אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 40 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם מיום מעצרו על פי רישומי שב"ס ועד ליום 23.1.22 ובמצטבר לכל עונש מאסר אותו הנאשם מרצה כעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו