מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדר טיעון בעבירות זיהום מים והפרת תקנות המים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה כתב האישום נגד הנאשמת מייחס לה עבירות של זהום מים – עבירה לפי סעיפים 20ב'(א+ב) ו-20 כא(א) בחוק המים, התשי"ט-1959; הפרת תקנות המים (מניעת זהום מים) (בריכות אידוי ואגירה) – עבירה לפי סעיף 20 כא' בחוק המים וסעיפים 2(ב), 3(א)(9), 4(א), 5, 6(א) ו- 10 בתקנות המים (מניעת זהום מים) (בריכות אידוי ואגירה), תשנ"ז-1997; איסור ליכלוך ברשות הרבים – עבירה לפי סעיפים 2 ו- 13(ג)(1א)(א) בחוק שמירת הניקיון, התשמ"ד-1984 [להלן: "חוק שמירת הניקיון"]; הפעלת עסק ללא רישיון – עבירה לפי סעיפים 4 ו- 14 בחוק רשוי עסקים, התשכ"ח-1968, יחד עם סעיף 1 בצו רשוי עסקים (עסקים טעוני רשוי), התשנ"ה-1995, ופריטים 3.1 ו- 4.4ג. לנאשמים 2 ו- 3 מיוחסות כלל העבירות הנ"ל כנושאי משרה בתאגיד, כך אפשר ללמוד מסעיפי האישום המיוחסים להם.
כבר כאן אעיר כי טיעון זה שגוי מיסודו, שכן מדובר בהליך של ערעור הנאשם שהחל כאשר הנאשם עודנו בחיים, וההליך לאחר מותו של הנאשם תלוי ברשות בית המשפט, ונוכח לשון תקנה 36 הנ"ל ברי כי כאשר מדובר בעירעור המאשימה, ההליך נפסק על פי הוראות סעיף 236 בחסד"פ. לא הרי מקרה זה כהרי המקרה דנן.
לסיכומה של נקודה זו – סעיף 323 אינו יכול לשמש מקור חוקי להעמדה לדין של תאגיד קולט במיזוג בגין עבירות שבוצעו על ידי חברת היעד, ומדובר בפרשנות שבניגוד לעיקרון האשמה, זאת כיוון שמדובר בתכלית שונה; ובשים לב גם לעקרונות הכלליים של דיני העונשין, לא ניתן לראות בסעיף 323 הסדר קונקריטי.
...
כאמור, סבורתני כי כתב האישום נגד הנאשמת אין לו בסיס בחקיקה, אינו עולה בקנה אחד עם עקרון החוקיות ועם עקרון האשמה ואינו מתיישב עם השיטה המשפטית הישראלית – הן עם דיני העונשין שבשיטה הן עם הדין הכללי, ועל כן דין הבקשה להתקבל.
לאור כלל האמור אני מורה כדלהלן: מורה על ביטול כתב האישום נגד הנאשמת.
במועד הדיון שנקבע ליום 15.10.2017 יודיעו הנאשמים תשובתם לכתב האישום המתוקן, ויתקיים דיון לפי סעיף 144 בחסד"פ. המזכירות תעביר עותק החלטתי לבאי כוח הצדדים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שמיעת עדים רבים והגשת מסמכים רבים עוד יותר, בשל קשיים ראייתיים חמורים שעלו בתיק, הגיעו הצדדים להסדר טיעון שבמסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשמים הודו בבצוע עבירות של זהום מים והפרת תקנות המים לעניין הזרמת מתכות כבדות למערכת הביוב העירונית.
...
לביסוס עמדתה זו הפנתה לשורת פסקי דין שאני סבור שאינם יכולים ללמד על רמת הענישה הנוהגת שכן הם עוסקים במעשים שונים ממעשיה של הנאשמת.
לנוכח האמור לעיל אני גוזר על נאשמת 1 את העונשים הבאים: קנס בסך 50,000 ₪ שישולם לקרן לשמירת הניקיון ב-36 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל ביום 1.9.2022 באמצעות שוברים שהמאשימה תמציא לנאשמים באמצעות סניגורם.
נאשמת 1 תתחייב על סכום של 50,000 ₪ שלא תעבור ב-3 השנים הקרובות עבירה שבה הורשעה בתיק זה. אני מורה לנאשם 2 להתחייב (ללא הרשעה) על סכום של 50,000 ₪ שלא יעבור בשנה הקרובה עבירה שבה נמצא אשם בתיק זה. זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשמים 3 ו-4 (להלן – "הנאשמים")-דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ (להלן – "דלק") ומי ששימש אצלה מנהל חטיבת הדלק החל ממחודש ספטמבר 1998 והמנכ”ל החל מאוגוסט 1999 ועד לחודש יוני 2000 (להלן – "המנכ”ל")-הוגש כתב אישום בו יוחסו להם עבירות על הוראות חוק המים, תשי"ט-1959 (להלן – "חוק המים"), עבירות על הוראות תקנות המים (מניעת זיהום מים) (תחנת דלק), תשנ"ז 1997 (להלן – "תקנות המים") ועבירות על הוראות חוק שמירת הניקיון, התשמ"ד 1984 (להלן – "חוק הניקיון") והכל כמפורט בכתב האישום.
לפי עובדות כתב האישום הנאשמים לא נקטו באמצעים הנדרשים בכדי למנוע דליפת דלקים מתחנת הדלק ברחוב דרך נמיר 170 בתל – אביב (להלן – "תחנת הדלק") וכן כי במעשיהם ובמחדליהם הפרו את חובתם להימנע מכל פעולה המזהמת מים או עלולה לגרום לזיהום מים ובכך לכלכו את רשות הרבים.
למען הסדר הטוב יצויין כי כתב האישום במקור הוגש אף כנגד נאשמים 1 ו-2-תחנת הדלק והבעלים של תחנת הדלק, אשר במסגרת הסדר טיעון הודו בעבירות המיוחסות להם ונגזר עונשם.
נקודת המוצא לטעמי הנה, כי מערכת החובות והזכויות שבין דלק לתחנת הדלק ככל שזו מעוגנת בהסכמים ו/או הסדרים שהיו קיימים מעת לעת בין הצדדים – אינה זו המכריעה לצורך הגדרת ה"מפעיל" על פי תקנות המים.
...
יחד עם זאת אני סבור כי אף אם ניתן היה לקבוע, כי בכל הקשור לתחזוקה ותיקון ו/או התאמתה של תחנת הדלק לדרישות המשרד לאיכות הסביבה פעלה דלק באופן שיש בו כדי ללמד על היותה מנהלת, מפקחת או משגיחה-עדיין אין זו נתפסת בהגדרת "מפעיל". מסכים אני עם הטענה המועלית בסיכומי ב"כ נאשם 4, לפיה את המילים "השגחה" "פיקוח" או "ניהול" יש לקרוא עם המילים "פועלת תחנת הדלק". כמו כן, מסכים אני כי מילה "פועלת" צריכה לקבל את המשמעות היומיומית השוטפת.
קרי, דלק לא תפעלה את התחנה, לא גבתה כסף, לא ניהלה את מלאי הדלקים, לא העסיקה עובדים, לא קבעה את שעות הפעילות וכיוצ"ב. מכל האמור לעיל עולה כי קיים ספק באשר להיותה של דלק במקרה דנן בגדר "מפעיל", שכן לא ניתן לקבוע בודאות, כי סיווג פעולותיה השונות של דלק ו/או מעורבותה בתחנת הדלק יש בהן כדי ללמד על היותה בעקיפין ו/או לצד תחנת הדלק מפקחת, מנהלת או משגיחה על התחנה.
לאור זיכויה של נאשמת 1 אני מורה גם על זיכוי נאשם מס' 4.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טיעוני המאשימה המאשימה, באמצעות עוה"ד מלכיאור ושמיר, עתרה לאימוץ הרף העליון של הסדר הטיעון, אשר מהוה לשיטתה, "עונש מינימלי הראוי לעבירות שמיוחסות לנאשמות". הוסבר כי על פני הדברים מדובר בעבירות שעניינן אי דיווח או אי בדיקה, אך ברובד המהותי, ממנו נגזרת הענישה הראויה, מטרת תקנות תחנות הדלק היא למנוע דליפות דלקים אשר גורמות לזיהום מים וקרקע.
יחד עם זאת, נראה כי גם בהקשר זה אין המסקנה מובילה לביטול הראציונאל בהנמקת גזר הדין, אלא שבאותם מקרים בהם נגזר הדין במסגרת הסדר טיעון לעניין העונש, צריכה ההנמקה לכלול היתייחסות לשאלה האם העונש המוסכם שהוצע אינו מפר את האיזון הדרוש בין טובת ההנאה שהנאשם מקבל לבין אינטרס הציבור (כנהוג, ובהתאם לאמור בפס"ד פלוני), ולשאלה האם יש בהסדר כדי להתיישב עם העיקרון המנחה בענישה, ועם יתר העקרונות והשיקולים שנקבעו בתיקון 113".
...
" ובהמשך: "אשר על כן, המסקנה היא שבמלאכת גזירת הדין, ניתן להביא בחשבון טענה של שיהוי משמעותי בהגשתו של כתב אישום, אולם בכל מקרה ומקרה יש להכריע את משקלה של טענה זו בהתאם לנסיבות, בשים לב לכלל השיקולים הבאים בחשבון בשלב זה. ייתכנו מקרים בהם עצם השיהוי בהגשת כתב האישום ישפיע במידה פחותה ביותר, ואולי אף לא ישפיע כלל, על התוצאה הסופית, וייתכנו מקרים בהם השיהוי בהגשת כתב האישום ישפיע בצורה ניכרת על התוצאה הסופית". ראה גם עמדתו של כב' השופט עוזיאל בגזר הדין שניתן לפני ימים ספורים בת.פ 10037-07-11 (שלום - תל אביב) מדינת ישראל נ' פטלביץ (12.9.2013), לפיה שיהוי משמעותי בגזר הדין, בעידן שלאחר תיקון 113 לחוק העונשין, משפיע על מתחם העונש ההולם (בשונה – מקביעת העונש המתאים בתוך המתחם).
לטעמי, השיקולים שפורטו לעיל הם השיקולים המרכזיים המובילים למסקנה כי הסדר הטיעון שגובש מצוי עמוק בלב מתחם הסבירות, ודי לכאורה בדברים אלה.
אני ער לעובדה כי נימוקים אלה שוקללו מראש על ידי המאשימה בשלב גיבוש הסדר הטיעון (שעיקרו – במחיקת בעלי תפקידים שונים מכתבי האישום), אולם עדיין, סבורני כי ניתן לעשות בהם שימוש מסוים, גם אם מוגבל יותר בהיקפו, אף לצורך קביעת העונש המתאים בתוך טווח הענישה שגובש במסגרת ההסדר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רקע הנאשמים הורשעו בהתאם להודאתם בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות הבאות: זהום מקור מים, לפי סעיפים 20 ב' ו- 20 כא' לחוק המים, תשי"ט- 1959 (להלן: "חוק המים").
הזרמת תמלחת למקור מים, לפי תקנות 2,3 לתקנות המים (מניעת זהום מים) איסור הזרמת תמלחות למקורות מים, התשנ"ח- 1998.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון, לפיו הנאשמים יודו ויורשעו בכתב אישום מתוקן.
טיעוני הצדדים לטענת ב"כ המאשימה, עו"ד עלאא מסרוואה, מדובר על שני אירועים, אחד הנו הפרה של חוק רשוי עסקים והשני הנו זהום בפועל של מקור מים.
...
בע"פ (מח' חי') 2154/07 קיבוץ כפר מסריק נ' מדינת ישראל (12.8.07), נדחה ערעורם של נאשמים, אשר הורשעו בביצוע עבירות לפי חוק המים, חוק שמירת הניקיון וחוק רישוי עסקים.
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), סבורני כי מתחם עונש הקנס ההולם הינו החל מ- 40,000 ₪ ועד ל- 160,000 ₪, וזאת אף בהתחשב במצבם הכלכלי של הנאשמים.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשמת 1: קנס כספי בסך של 40,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו