על פי הסכם הביניים, אין לרש"פ סמכויות שיפוט על אזרחים ותושבים ישראלים, וכך גם לפי סעיף 6(א) למנשר הקובע כי המפקד הצבאי יוסיף להיות בעל כוחות ותחומי אחריות בין היתר על "ישראלים" ועל אזור C. בית המשפט הגיע למסקנה כי הסכם הביניים העניק לרש"פ סמכויות שיפוט ומעצר אך ורק בנוגע לעבירות פליליות "רגילות", בהתאם לאיזורי השליטה בתחומה (אזורי A+B, כאשר באזור B לרשות יש סמכות משותפת ומקבילה לאחריות הביטחונית שהוקנתה לישראל).
לכן, היתמקד הדיון באותם משיבים אשר בעת מעצרם וכליאתם היו תושבי הרש"פ בשטח A או B.
במאמר מוסגר אציין כי הרש"פ חלקה על קביעות בית המשפט לגבי היותם של תובעים מסוימים תושבי אירעי או תושבים או אזרחי ישראל (כך, לגבי תובעים מס' 14-13 בת"א 5074/03 שעניינם נדון בפרקים מ"ח-מ"ט לפסק הדין; תובעים 5-2 ו-7 בת"א 7123/05 שעניינם נדון בפרקים נ"ו-נ"ט ו-ס"א לפסק הדין) אך המדובר בקביעות שבעובדה, שאיני רואה מקום להתערב בהן, באשר אין דרכה של ערכאת ערעור להתערב במימצאי עובדה ומהימנות.
בהקשר זה, לא למותר להזכיר את סעיף XVI 2 להוראות הסכם הביניים הקובע כי "פלסטינאים אשר קיימו מגע עם הרשויות הישראליות לא יהיו נתונים לפעולות של הטרדה, אלימות, נקמה או העמדה לדין. אמצעים מתמשכים נאותים יינקטו, בתיאום עם ישראל, על מנת להבטיח את הגנתם". סעיף זה נמצא בפרק שכותרתו "אמצעים בוני אמון" שנוסחו: "מתוך כוונה ליצור אוירה ציבורית חיובית ותומכת שתלווה את יישומו של הסכם זה, ובסיס יציב לאימון הדדי ולתום לב, ועל מנת להקל על שתוף הפעולה הצפוי ואת היחסים החדשים בין שני העמים, מסכימים שני הצדדים להסכם לנקוט באמצעים בוני אימון כמפורט להלן [...]": האמצעים המדוברים הם שיחרור אסירים ועצורים פלסטינאים; אי העמדה לדין או הטרדה של פלסטינאים משתפי פעולה עם ישראל (כמצוטט לעיל); ואי העמדה לדין בגין עבירות שביצעו פלסטינאים מחוץ לישראל שכניסתם אושרה לגדה ולרצועת עזה בעקבות ההסכם, כמפורט שם. אכן, דומה כי יש ממש בטענת הרש"פ כי סעיף זה מתייחס למשת"פים ולסייענים שפעלו לפני חתימת הסכם הביניים, על מנת לפתוח דף חלק עם חתימת ההסכם, אך תכליתו ורוחו של סעיף זה תומכים במסקנה שאליה הגיע בית משפט קמא, מה עוד שבהסכם הביניים נקבע כי הרש"פ וישראל ישתפו פעולה במישור הבטחוני על מנת להלחם בטרור.
...
מקום שבו מדובר בתובעים שעל חלקם נגזר גזר דין מוות על ידי הרש"פ, שעדיין תלוי ועומד, תובעים אשר שוחררו מכלאם על ידי צה"ל במבצע חומת מגן – הרי שבהיבט המעשי והחוקי קשה להלום כי היה מתאפשר להם לקבל את יומם בבתי המשפט בשטחי הרש"פ, שלא להזכיר כי חלק מהתובעים הם כיום אזרחי ותושבי ישראל שחל עליהם איסור כניסה לשטחי A.
ברירת הדין: בנושא ברירת הדין יפים לענייננו הדברים שנאמרו ברע"א 4060/03 הרשות הפלסטינית נ' דיין, פ"ד סב(3) 1 פס' 8 (2007):
"התשובה לשאלת ברירת-הדין, ככל שהיא מותנית במקום ביצוע העוולה, אינה מובנת מאליה. בה-בעת, אף במקרים שבהם מקום ביצוע העוולה אינו ישראל, יש לבחון אם הנסיבות המיוחדות שבהן עסקינן אינן מחייבות החלה של החריג לכלל. כך, למשל, לא ניתן להתעלם בהקשר זה מן העובדה שבתביעות השונות מועלות בין היתר טענות בדבר עידוד ותמיכה של הרשות הפלסטינית במעשי איבה שכוונו כלפי אזרחים ותושבים ישראליים. נראה כי קיים קושי מובנה בבירור התביעות הללו לפי הדין הזר החל ברשות הפלסטינית (דין שכלל לא הוכח עד כה). ניתן לסבור כי הדין הישראלי הוא הדין בעל העניין האמיתי בהסדרת הנושא, וכי קיים קושי להכפיף בכגון דא את עילת התביעה לדין הזר".
וכך גם בע"א 1432/03 ינון יצור ושיווק מוצרי מזון בע"מ נ' קרעאן, פ"ד נט(1) 345, 358-357 (2004):
"אכן, ייתכן כי בסופה של בחינת הכללים של ברירת הדין יגיע בית-המשפט למסקנה כי על עוולה שבוצעה בגדה המערבית חל הדין הישראלי [...] אשר-על-כן יש לדחות את טענת המערערת כי כללי המשפט הבינלאומי הפומבי אינם מאפשרים כלל להכפיף מעשה עוולה שבוצע בגדה המערבית, ואשר התביעה בגינו נידונה בפני בית-משפט ישראלי, לכללי ברירת הדין המקובלים אצלנו...".
אין אפוא מניעה להחיל במקרה דנן את הדין הישראלי.
לכן, דין טענת המערערת בעניין זה להידחות.
התובע מס' 18 בת"א 6120/04 (סעיף 153 לסיכומי הרש"פ, פרק סב של פסק הדין) – טענת הרש"פ היא כי דין התביעה להידחות מחמת היעדר הוכחה, בהינתן שהתובע התאבד מבלי שנחקר על תצהירו כך שהתצהיר אינו קביל, ולא ניתן לקבוע ממצאים על בסיס עדויות אחי המשיב.
מכאן שגם בהיבט זה, דין הערעור להידחות.
סוף דבר
לנוכח כל האמור, מצאנו לדחות את שלושת הערעורים כלהלן:
(-) ערעור הרש"פ (ע"א 6840/18) נדחה בכפוף להבהרות וההערות המפורטות לעיל.