צילומים של המחאות רבות, מחשבונה של הכל לים לפקודת החייב, מור קפיטל, רימון ואגס וורד (להלן: "ההמחאות של הכל לים") – צורפו לתשובה של משיבים אלו בתביעה האזרחית, וטענתם היא שכל ההמחאות של הכל לים מהוות תמורה כנגד ההמחאות המקוריות או החדשות, כך שב.מ.ט.ק. זכאית לקבל את כל ההמחאות נשוא המחלוקת והחייב כבר קיבל בעבר את הסכומים המגיעים לו. עמדת משיבים אלו היא כי החייב וורד, יחדיו, משתפים פעולה בניסיון לרמות את המשיבים, לקבל כספים שלא מגיעים להם בבחינת "כפל תשלום", ומנסים להונות את הערכאות.
עוד מבקשת המנהלת המיוחד לפתוח חשבון נאמנות ולהורות להפקיד באותו חשבון את ההמחאות וזאת "עד שתתבהר התמונה", כלשונה.
דומה כי אין צורך לפרט את טיעוני הצדדים, שכן ניתן כבר להבין את העמדות השונות משנאמר עד כה.
באופן תמציתי רק יאמר כי ורד הצטרפה לבקשה לעכב את פרעון ההמחאות, על רקע עמדתה לפיה הסכומים שהחייב היה אמור לקבל תמורת מכירת אחזקותיו בנטו, היו אמורים להגיע אליה, במסגרת הסכם הגירושין, וכי הכספים שייכים לה. לשיטתה, לא היה מקום להסב את ההמחאות המקוריות שהחייב קיבל, לכל צד שלישי אחר, הכל לים או ב.מ.ט.ק, וכי הסבת התשלומים נועדה לנשל אותה מהסכומים, כאשר כל המשיבים יחדיו, כולל החייב, עושים יד אחת לגזול ממנה במירמה את הכספים שמגיעים לה (לרבות אגב מהלכים לא חוקיים הכרוכים בהעברות כספיות בין החברות השונות לבין עצמן).
...
לא רק שהיא זכאית לבצע את המשך הבדיקה, אלא שהיא חייבת לעשות כן – מכוח תפקידה, שכן יש לנתוני "האמת" השלכה ישירה על המשך ניהול הליך הפש"ר, וראו את פש"ר (מחוזי ת"א) 590/97 ח.א. מזון בע"מ נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ (22.03.1999), שם נפסק כך:
"לית מאן דפליג, כי המבקשות הותירו אחריהן נושים בלתי-מובטחים רבים וחובות בלתי-נפרעים בהיקפים עצומים. בנסיבות אלו, בהן קיימות ראיות-לכאורה כי התקבולים ממכירת עסקי המבקשות הגיעו ליעד שונה מזה לו יועדו, קיים אינטרס ציבורי ראשון במעלה בהתחקות אחר תקבולי המכירה. ברי, כי איתור נכסי המבקשות והגדלת מסת הנכסים העומדת לרשות הנושים הבלתי-מובטחים מצויה בעצם הגדרת תפקידו של המנהל המיוחד. נסיבות העניין מחייבות את בית המשפט להתיר למנהל המיוחד להיכנס לעובי הקורה, ולעשות כל שניתן במסגרת החוק לאיתור הנכסים שעקבותיהם אבדו".
לכן, מסקנתי היא כי יש לעכב את פירעון ההמחאות, למשך פרק זמן מדוד, על מנת לאפשר למנהלת המיוחדת פרק זמן סביר לברר את הנתונים מבחינתה ולגבש עמדתה.
מקדמית, יובהר כי בוודאי שלא שוכנעתי שעליה לחתום על התחייבות אישית שכזו, ולכל היותר יהא עליה להגיש מסמך ובו התחייבות של קופת נכסי החייב לשפות את ב.מ.ט.ק למקרה ויגרם לה נזק עקב אי פירעון ההמחאות ויתברר בהמשך שלא היה בסיס לעיכוב ההמחאות.
סיכום -
אשר על כן, אני מורה כדלקמן:
הואיל והמדובר בהמחאות חודשיות, וניתן להבין מהצדדים כי מועד פרעונן הינו ביום ה-16 לכל חודש קלנדרי, ובשים לב לעובדה שאנו מצויים בתקופה של פגרת בית המשפט וקבוע דיון בתיק הפש"ר ליום 22.10.18, אני מורה על עיכוב פירעונן של שלוש ההמחאות אשר היו אמורות להיפרע במועדים 16.08.18, 16.09.18, 16.10.18 – וזאת עד מתן החלטה אחרת.