המבקשים הגישו בקשה בדרך של המרצת פתיחה למתן סעד הצהרתי על פיו המבקשים הנם בעלים של דירות בבניין שפרטיו מפורטים בבקשה ואשר הזכויות בו רשומות על שם המשיבה 1(להלן: "החברה")ולמחיקת שמה של החברה מנסח הרישום.
...
דיון
לאחר ששקלתי את עמדות הצדדים, שוכנעתי כי דין בקשה זו להימחק ,כשבעתיד, אם ולאחר שהחברה תוחיה וזאת בהליך נפרד שיתקיים ,יוכלו המשיבים לשוב ולעתור לסעדים נשוא הבקשה דנן.
כך לדוגמא ראה ה"פ 52944-09-14 דריימן נ' מצות כהן הלפרין המצות האוחדות בע"מ, האסמכתאות והנימוקים שהובאו על ידי כב' השופט י' מרזל :
"מסקנתי היא כי דין התובענה במתכונתה זו להימחק תוך שמירת זכותו של המבקש להגיש את ההליך כנדרש. טעם הדבר הוא בראש ובראשונה, עמדת רשם החברות שהוגשה בהליך זה. כעולה מעמדה זו, הכרח הוא לקיים הליך נפרד שבו תידון החייאת החברה ובמובחן מסעדים אחרים שהתבקשו. עמדה זו מעוגנת לכאורה לא רק בפסיקה שצורפה ובפסיקה רבה אחרת (והגם שהמבקש צירף פסיקה שבה עמדת רשם החברות הייתה לכאורה שונה), אלא גם בהגיונם של דברים. מעמדה של חברה מחוקה במונחי היותה אישיות משפטית הכשרה לזכויות ולחובות הוא לכל הפחות מעמד המוטל בספק (עיינו והשוו, רע"א 1120/06 לאואר נ' ע.מ.ש חברה לבנין ופיתוח בע"מ (בפירוק), בפסקה 7 (16.4.2007); ע"א 5658/06 אולמי נפטון בת ים בע"מ נ' אביזדה, בפסקה 9 (12.2.2008); ה"פ (מרכז) 55875-11-12 טללי שמחה בע"מ נ' רשם החברות, בסעיף 2(א) (30.4.2013); ת"א (ת"א) 37731-04-10 ברט נ' לשכת רישום מקרקעין (28.4.2010)). יש אפוא הכרח קודם לבירור הטענות ביחס להשלמת העסקה – בהחייאת החברה או לחלופין בשאלת מעמדה המשפטי. בנסיבות המקרה דנן, עיקר התובענה הנטען הוא כאמור באי השלמת העסקה מטעם בעלת הזכויות שהיא המשיבה 1, כשלעת הזו היא חברה מחוקה. משמע, שגם לפי עמדת המבקש ומכל מקום לפי הדין, יש קודם הכרח בהחייאת החברה ובדיון במעמדה ורק לאחר מכן יש מקום לסעדים המבוקשים. ולא ברור, גם מתגובת המבקש, כיצד ניתן ליתן את הסעד המבוקש מבלי החייאת החברה.... הצורך בהגשת הליך נפרד וקודם לעניין החייאת החברה נובע לא רק מנסיבות המקרה עצמן, אלא מעבר לכך, ובהתייחס לבקשת המבקש לפיה שני העניינים ידונו יחדיו, בשל הקושי בבירור משותף של סוגיית החייאת החברה יחד עם הסעדים האחרים שהתבקשו. מעיון בחומר שלפניי עולה שהרקע למחיקת החברה לא הובהר די צרכו. המבקש לא הבהיר מה היה טעם המחיקה מלכתחילה (למשל פירוק או מחיקה מינהלית) כאשר לדבר זה יכולה להיות השלכה משמעותית על המתכונת הדיונית המתאימה לבירור העניין (עיינו, יוסף כהן דיני חברות, 710-683 (1994); דוד בקר חיסול והחייאה של חברות, 272-269, 55-53 (1998)). המדובר גם בחברה שנמחקה לפני למעלה מעשרים שנה (וראו סעיף 369 לפקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983 והדבר חוזר לעילת המחיקה שלא פורטה); וכעולה לכאורה מנספח 2 שצורף להמרצת הפתיחה, קיימים לכאורה גם חובות אגרה שהם עניין שיכול להביא להתדיינות בפני עצמה בנדון, עניין שגם בו יש כדי הצדקה לדון בו בנפרד." (הדגשות שלי ר.א).
גם בה"פ (ת"א) 951-06-16 יוסף מולכו נ' משרד המשפטים/אגף רשם החברות הביע ביה"מ בסעיף 28 שם, דעה דומה:
"למען הסר ספק, החלטתי זו נועדה לעניין החייאת החברה בלבד, ואין בה כדי לקבוע דבר לעניין הזכויות בנכס עצמו. ככל וינתן צו להחייאת החברה יוכלו המבקשים לעתור לסעדים הנוספים שנתבקשו בהמרצת הפתיחה דנן במסגרת הליך נפרד ( ר': ה"פ 52944-09-14 דריימן נ' מצות כהן הלפרין המצות האוחדות בע"מ)".
וכן ראה ה"פ 5510-11-15 בעמ נ' משרד המשפטים/אגף רשם החברות, שות ואח'.
מהנימוקים המפורטים ומוסברים היטב לעיל בפסק דינו של כב' השופט מרזל ,הקושי בבירור משותף של סוגיית החייאת החברה יחד עם הסעדים האחרים שהתבקשו, הצורך בבירור הרקע למחיקת החברה, שאלות של חובות אגרה וכיוב',שוכנעתי כי אין מקום להתיר תיקון הבקשה לצורך דיון משותף בשני הליכים שראוי כי ידונו בנפרד ולפיכך, אני מורה על מחיקת המרצת הפתיחה ללא צו להוצאות.