המרצת פתיחה שעניינה הצהרה שלפיה, הסכם המישכון מיום 12.9.12, שנכרת בין מבקש 1, מר אפרים שחר (להלן - אפרים) לבין בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן - הבנק) בטל ולחלופין לקבוע, כי טרם התגבש המועד למימושו.
אמנם, לכאורה, יכול היה הבנק להוסיף ולגבות את החוב מחברת ז.ר גלידריות, שהיא הלווה הנוספת שהוגדרה כחייבת יחד ולחוד עם רועי בהסכם המישכון, בהיותה חברה סולבנטית באותה עת [יוער, כי נגד ז.ר גלידריות הוגשה בקשת פירוק, אולם בהתאם להחלטת בית המשפט מיום 17.6.19, הבקשה נמחקה לאחר שהצדדים הגיעו להסדר והחברה אינה עוד בפרוק - נספח ב' לבקשה להוספת פרטים וכן סעיפים 23-22 לסיכומי התשובה מטעם המבקשים], או לחלופין, שהתשלומים ששולמו על ידי אפרים יהיו עבורה ולא עבור רועי המצוי בפשיטת רגל.
אפרים לא נתן את הדעת לכך, שעמידה בתשלומים אינה חזות הכל ולבנק, שהוא נושה מובטח, קיימת פררוגטיבה לממש את הבטוחה בהתקיים העילות המנויות לכך בהסכם המישכון, כפי שאכן ארע.
המסמכים המדוברים פורטו על ידי הבנק וביניהם:
· אישורי זכויות מנהל מקרקעי ישראל (נספחים כ"ג וי"ב לתצהיר רון);
· דו"ח שמאות מקרקעין מיום 22.8.12 (נספח 1 להמרצת הפתיחה);
· הצהרת עושר אישי של רועי מיום 23.8.12 (נספח כ"ד לתצהיר רון);
· אישורי זכויות מושב שדה יצחק (נספחים ט"ו וט"ז לתצהיר רון);
· אישור הסוכנות היהודית לרישום משכנתא ראשונה (נספח י"ז לתצהיר רון);
· הצהרת רועי מיום 10.9.12 להעדר זכויות במקרקעין ופינוי בית המגורים במקרה של מימוש (נספח י"ח לתצהיר רון);
· ויתור בקשר לזכות מגורים עליו חתם אפרים בפני דינה ביום 5.9.12 (נספח כ"ה לתצהיר רון).
...
לגישתם, זכותם זו כברי רשות גוברת על זכותו של הבנק ובלבד שקיבלו זכות רישיון בלתי הדיר וגם הבנק (צד ג') לא השלים את העסקה בתמורה ובתום לב.
סבורני, שגם את טענה זו יש לדחות, ממספר טעמים:
ראשית, המבקשים נסמכים על פסק הדין, שניתן בע"א 7139/99 אלוני נ' ארד (מיום 1.4.2004) (להלן –עניין אלוני).
סוף דבר
בשולי הדברים אך לא בשולי חשיבותם יש לציין, שגביית החוב מאפרים אינה אפשרית כיום בשים לב לכך, שהוא מצוי בהליכי פשיטת רגל וניתן נגדו צו כינוס נכסים ביום 23.7.18 (פש"ר 63631-09-17 – נספח ב' לבקשה להוספת פרטים).
נוכח כל האמור, דין התובענה להידחות.