לפני שתי תביעות אשר הוגשו כהמרצות פתיחה, כנגד הבנק הבנלאומי הראשון, האחת- הנה תביעת חברת טויגה און ליין בע"מ, אשר נסבה על הודעה מיום 25/4/17 בדבר סגירת חשבונה המתנהל בבנק ואשר מספרו 409-051527 והשנייה – תביעת מר טולדנו חיים, אשר נסבה על הודעה מיום 26/4/17 בדבר סגירת חשבונו המתנהל בבנק ואשר מספרו 052027.
בכלל זה בפרט טוענים המבקשים כי כלל טענותיו של הבנק, במסגרת התגובות להמרצות הפתיחה, אין בהן בכדי להצדיק את סרובו למתן שירות וזאת, הן הואיל ולא עמדו לנגד עיניו של הבנק בזמן אמת, אלא שככלל כולן בגדר הצדקה בדיעבד של החלטתו בדבר סגירת החשבונות והן הואיל ומהותית, לגופם של דברים, אין בהן ממש.
...
עוד הוסיפו המבקשים וטענו כפי שפורט כי שומה היה על הבנק לנקוט בסנקציה פחות דרקונית מאשר סגירת החשבון ואולם, גם בטענה זו אין ממש ויפה לעניין זה תשובתו של קונורטוב מטעם הבנק בעמוד 193 שורות 3-7 כדלקמן:
"חשבנו, חשבנו על אופציה פחות דרקונית. לאחר שבחנו את הפעילות והפעילות היא כולה מול אותן חברות, שהציגו בפנינו, אז מה האופציה, להגיד להם לא לעבוד מול UFX? זה למעשה לעצור את הפעילות, לגמרי. זאת אומרת, אין הבדל בין סגירת חשבון לבין להגיד לו – אל תעביר את הפעילות הזאת. מה עוד שכל מארג הנסיבות שהצטרפו באירוע הזה, הביאו לידי אובדן אמון מוחלט בלקוחות."
זאת ועוד, בהתאם לפסיקה, הרי שבנסיבות כפי שהונחו בהן ניתנו למבקשים, על ידי הבנק, הזדמנויות רבות להפיס את החשדות ובהינתן משבר האמון בין הבנק למבקשים, פעל הבנק כדין עת מסר הודעות הסגירה [ראו לעניין זה בדומה- קביעות בתי המשפט בעניין עמותת איעמר וכן, בענין רינסנס הנזכרים לעיל].
באשר לממצאים אלו, הרי שלאור מסקנתי ולפיה ממילא גם במידע כפי שעמד בפני הבנק במועד מתן הודעת הסגירה, היה די בכדי לבסס סירוב סביר למתן שירות, אינני נדרשת להכרעה בשאלה, האם משהתחוור במסגרת ההליך המשפטי כי בסיכומו של דבר יש בחשדות הבנק ממש, יש בכך בכדי להצדיק בדיעבד את החלטת הסגירה, או שמא, שומה על בית המשפט להתעלם מראיות הנוגעות ללקוח ואשר יש בהן בכדי לבסס בעיתיות בפעילותו, אשר התבררו לראשונה במסגרת ההליך המשפטי.
סוף דבר;
לאור האמור והמפורט הנני קובעת כי בדין הוציא הבנק למבקשים את הודעות הסגירה ובהתאמה לא מצאתי לבטלן והנני קובעת כי דין התביעות להידחות.