במסגרת חוות דעתו מיום 10.1.2019 סקר את עברו של התובע ובכלל זה את בעיות ההיסתגלות והתפקוד בצבא, לרבות עריקות חוזרת, ישיבה בכלא צבאי, איבחנה על ידי קב"ן של משבר הסתגלותי עם תסמינים היתנהגותיים וקוים אינפנטיליים באישיות ושיחרור מהצבא בשל פרופיל נפשי, ואת עברו בתקופת בית הספר, לרבות תיקים במישטרה (נהיגה ללא רישיון, תקיפת שוטר) ומעקב של קצינת מבחן במשך כשנתיים, היסטוריה של טפול פסיכולוגי, איבחנה של ADHD, אימפולסיביות ונטייה לחתוך ידיים בצורה שטחית במצבי מצוקה, חוסר יציבות רגשית, טפול בריטלין ולימודים בכתה קטנה.
נוסף לכך, המומחה לא לקח בחשבון את נושא השפעת האופיאטים והקנביס על מצבו הנפשי של התובע ואם היה בודק אותו שוב ייתכן שהיה מגיע למסקנה שמצבו הוחמר.
...
לאחר שבחנתי טענות הצדדים וחומר הראיות הגעתי למסקנה כי במקרה זה יש לחשב הפסדי שכרו של התובע על בסיס הפחתה מסוימת מגובה השכר הממוצע במשק.
הוא שהה בכלא צבאי ובסופו של דבר שוחרר משירות צבאי בשל חוסר כשירות.
מקובלת עלי הטענה שהתובע מוגבל בעבודה פיסית הדורשת מאמצים ושקיימים לו קשיים פיסיים ונפשיים בהתמודדות עם מסגרות תעסוקתיות, אך, עדיין, קיימות עבודות שאינן דורשות כישורים מיוחדים ומבוצעות בישיבה אותן יוכל לבצע מספר שעות ביום עם הפסקות (כמו, למשל, עבודה במחסן וכיו"ב, ואולי אף עבודה חלקית במספרה אותה ניתן לבצע בישיבה) כך שנכותו התפקודית אינה מלאה.