מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המצאת זימון חקירה על הפרת צו מנהלי

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב האישום נטען, כי במהלך שנת 14' החל המערער לבצע פעולות הכשרה של המקרקעין לצורך הקמת מבנה, וב-19/4/14 התגלה כי מבוצעות בחלקה עבודות חפירה ושינוי טופוגרפיה בשטח של כ-500 מ"ר בלא היתר ובנגוד לתכנית החלה על המקרקעין, וב-20/10/14 הוצא צו הפסקת עבודות מינהלי, בהתייחס לעבודות הנ"ל. לאחר צו הפסקת העבודות, המשיך המערער לבצע עבודות, וב-27/10/14 הוצא צו הפסקה שפוטי, במסגרת תיק 40004-10-14, והצו הומצא למחרת ב-28/10/14 למערער.
בית-משפט קמא פירט את טענות המערער בנוגע לאי-הוכחת זהוי המערער, בנוגע לאכיפה בררנית, בנוגע לאי-זהוי המקרקעין, בנוגע לשטח המקרקעין שנקבע על סמך הערכה ולא נמדד, ובנוגע לאי-הוכחת קיום צו ההפסקה המינהלי, ואי-זימון המערער לחקירה לאחר הוצאת הצוו השפוטי.
עניינים אלה במצורף מהוים "דבר מה נוסף" להודאת המערער, ולכך מצטרפת המנעותו של המערער מלהעיד, שהיא כשלעצמה עשויה להוות "דבר מה נוסף". בית-משפט קמא קבע כי המערער לא זומן לחקירה בטרם העמדתו לדין בגין הפרת צו שפוטי, והמדובר בפגם היורש לשורשו של עניין שיש בו פגיעה בהגינות ההליך, כאשר מדובר בהפרת צו שפוטי, ומאחר והמדובר בשלב שלאחר שמיעת הראיות בתיק, זוכה המערער מהעבירה של הפרת צו שפוטי.
...
בדומה לכך בית-המשפט המחוזי הנכבד קבע כי עניינה של המבקשת: "רחוק מלהוביל למסקנה כי התקיימה פגיעה ממשית בתחושת הצדק או נמנע ממנה הליך הוגן" (ראו: עמ' 5 לפסק הדין).
לאור האמור לעיל, נדחה הערעור בכל הקשור לאכיפה בררנית.
המערער אף לא הפנה בהודעת הערעור או בטיעוניו בעל פה לכך שקנס בסך 30,000 ₪ חורג ממתחם ענישה בבניה של מבנה בשטח של 237.5 מ"ר. לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 14.07.2014 דהיינו שבועיים לאחר הגשת הבקשה, הוציאה הועדה צו מינהלי להפסקת בנייה לפי סעיף 224 לחוק, הוא הומצא כדין באמצעות מסירתו למערער במקרקעין ואף על פי כן, המשיך המערער, בעצמו ובאמצעות אחרים, אגב הפרת הצוו הנ"ל בעבודות אשר כללו תוספות בנייה כאשר עבודות אלה טעונות היתר ומבלי שהוצא היתר על-ידי הועדה.
ההליך בפני בית משפט קמא: בפני בית משפט קמא העידו עדי התביעה: המפקח מר יצחק סופר, אשר העיד כי מסר את צו ההפסקה לידי המערער והעיד באשר להפרת צו ההפסקה המינהלי, ואף לגבי עבודות הבנייה שבוצעו במקום ללא היתר; כן העיד מר אליהו גבאי שאף הוא מפקח בועדה המקומית שבאמצעותו הוגשה חקירת המערער מיום 01.12.2016 (מוצג ת/6); מר ברק פרידמן בעל המקרקעין אשר הזמין שירותיו של המערער.
באותה ישיבה שהתקיימה ביום 23.05.2018 העיד אף המערער ובית המשפט קמא קבע דיון לסיכומים בעל פה. בהחלטת בית משפט קמא מיום 11.07.2018, לבקשת ב"כ המערער, הורה בית המשפט על זימון עדי התביעה בשנית על מנת שייחקרו חקירה משלימה על-ידי ב"כ המערער ולפיכך הוזמנו העדים: אלי גבאי, יצחק סופר ואלה נחקרו על ידי ב"כ המערער בישיבה שהתקיימה ביום 18.07.2018.
...
לאחר שעיינתי בגזר דינו של בית משפט קמא, לא מצאתי כי העונש שהושת על המערער חורג בחומרתו ממתחם הענישה הראוי בנסיבות העניין ואין מקום לגזור גזירה שווה מהעונש שהושת על מר פרידמן אשר כאמור הודה בהזדמנות הראשונה, חסך זמן שיפוטי, אינו בעל מקצוע ואף נמחק בעניינו סעיף אישום במסגרת הסדר טיעון.
משכך, החלטתי להקל בעונש הקנס ולהעמידו על סך 18,000 ₪ שישולם בתשלומים על סך 2,000 ₪ לפי החלטתי מיום 2.7.2019.
סוף דבר, הערעור על הכרעת הדין נדחה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

שם נקבע כי לו הייתה המאשימה ממציאה את ההתראה לכתובתו הרשומה של הנאשם, הייתה היא יוצאת ידי חובתה לזמן את החשוד למסירת גירסתו לפני הגשת כתב אישום.
עם זאת, "משהוכח כי המשיב אינו מתגורר במקום בו הונחה ההתראה/הזמנה לחקירה; וכי בבדיקה פשוטה, במירשם התושבים שיש למערערת גישה אליו, ניתן היה לאתר את כתובתו של המשיב ולשלוח זימון לחקירה על פי אותה כתובת, מה שלא נעשה – די בכך כדי לקבוע כי לא ניתנה למשיב היזדמנות למסור גירסתו לפני הגשת כתב האישום, כנדרש". כאמור לעיל ובהתאם לכללי הבטלות היחסית, לא כל פגם יוביל בהכרח לביטול האישום.
בהתאם לנטען בכתב האישום, הנאשם הפר צו הפסקה מנהלי וצו הפסקה שפוטי.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל ויש להורות על ביטול כתב האישום.
באותו המקרה, מעבר לקביעה שהתקיים הליך שימוע אשר עצר את מרוץ הזמנים למשך 6 חודשים, נפסק כי "בכל מקרה אין המדובר בסיטואציה המצדיקה את ביטול כתב האישום. אין ספק כי פרק הזמן שחלף ממועד קליטת התיק בפרקליטות ועד למועד הגשת כתב האישום הוא בלתי מבוטל, בשים לב שכתב אישום נגד בכירים באותה פרשה הוגש בדצמבר 2018. לצד האמור, אין המדובר בפגם שיש בו פגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות, אשר תיקונו לא יבוא אלא בדרך של ביטול כתב האישום או הסרת אפשרות הטלת מאסר בפועל על הנאשם מן הפרק. התנהלות המאשימה אינה מהווה התנהלות שערורייתית שיש בה משום רדיפת הנאשם. זאת ועוד, מדובר בעבירה חמורה המגבירה את האינטרס הציבורי שבהעמדה לדין ומיצוי הדין עם הנאשם ומחזקת את המסקנה שגם הסעד החלופי המבוקש – הסרת אפשרות הטלת המאסר בפעול – אינו מוצדק או מתאים. השיהוי בהגשת כתב האישום יכול לקבל את ביטויו במועד גזירת דינו של הנאשם, במידה ויורשע, יחד עם יתר הנסיבות המצריכות לעניין". 7.5.
באותו המקרה, "משך הטיפול בתיק על ידי הפרקליטות היה שלושים חודשים ויומיים. פרק זמן זה ארוך בשנים-עשר חודשים ויומיים ממשך הטיפול שנקבע בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה". לאחר בחינת טענות הצדדים נפסק כי "אמנם, בהתאם לדוקטרינת הבטלות היחסית, הפגם האמור בכתב האישום אינו מחייב את המסקנה כי כתב האישום בטל מעיקרו. עם זאת, בשים לב למשך הטיפול של הפרקליטות בתיק ומורכבותו (שיש בהן כדי ללמד על מורכבות ומשך הטיפול הצפוי בבקשה לאישור היועץ המשפטי לממשלה להגשת כתב האישום) והעובדה כי המשפט טרם החל, ומנגד- העובדה כי העבירות אינן עומדות על סף התיישנות, מצאתי להורות על ביטול כתב האישום בשל הפגם שנפל בו."  8.2.
בית המשפט קבע כי "למאשימה עמד פרק זמן ניכר ומהותי לקבל אישור בדיעבד של היועץ המשפטי לממשלה לכתב האישום המתוקן שהוגש באיחור.  עוד יש לציין כי העבירות המדוברות הן עבירות חמורות פחות מאלה המצוינות באישום בראשון, ועל אף הפגיעה בקופה הציבורית בגינן, מדובר בפגיעה חמורה פחות באופן משמעותי. זאת ועוד, ביטול האישומים אינו פוטר את הנאשם מהחוב האזרחי לפקיד השומה. בנסיבות אלה, אני סבורה שהאיזון הנכון מוביל לביטול האישומים הנוספים על פי כתב האישום המתוקן". 8.3.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נאשמים 3 ו-4 הצטרפו לטענת חוסר סמכות המאשימה וטענו בנוסף, כי לא הומצאו להם הזמנות לחקירה כדין ולפגמים בכתב האישום, שכן חלק מהמשטח לא תואם את העולה מחומר החקירה, עבודת סלילת אספלט היא עבודה הפטורה מהיתר על פי תקנה 31 ל-תקנות התיכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), התשע"ד-2014 (להלן: תקנות הפטור) לבסוף, נטען כי נאשם 4 הוא דרקטור בנאשמת 3 ולא עונה להגדרת נושא משרה לפי חוק התו"ב. לבקשת ב"כ הצדדים נקבע כי ב"כ המאשימה יגיש טענותיו בכתב עד ליום 14.4.21 וב"כ הנאשמים יוכלו להגיב לתשובת ב"כ המאשימה עד ליום 5.5.21.
מאחר שלנאשמים מיוחסות עבירות חמורות, שלא מתאימות להליך של הסדר מותנה, קל וחומר כשמיוחסת לנאשמים עבירת הפרת צו מינהלי - אין מקום להליך של הסדר מותנה בעיניינם.
נאשמים 1 ו-2 חזרו על טענותיהם בדבר אי הפנייתם לעריכת הסדר מותנה, כי לא זומנו לחקירה, לא הוזהרו בדבר עבירת אי קיום צו מינהלי, כי בוצעה כלפיהם אכיפה בררנית וכי טענת המאשימה שקיבוץ ניר עם מכר את זכויותיו במקרקעין היא טענה עובדתית לא נכונה, שכן קבוץ ניר עם מחזיק במקרקעין במשותף עם נאשמת 1.
ב-רע"פ 1030/05 ברקו נ' מדינת ישראל (3.2.05), נדחתה בקשת רשות ערעור על פסה"ד ב-ע"פ 71268/04 ו-7139/04 ברקו נ' מדינת ישראל (24.11.04) ונדחתה הטענה כי יש לזכות בשל העדר חקירה על החשדות טרם הגשת כתב אישום, שכן לא נגרם עוות דין.
...
קרי, שהרשות לא יכולה להקצות משאבים בלתי מוגבלים לאכיפת החוק ומכאן "טבעי וראוי הדבר שהמדינה ורשויות אחרות יקבעו לעצמן מדיניות ובמידת הצורך והאפשר הנחיות כתובות, שייקבעו סדר עדיפות לאכיפת החוק". יישום ההלכות בענייננו מוביל למסקנה כי יש לדחות טענות הנאשמים לקיומה של הגנה מן הצדק בכל הנוגע לאכיפה בררנית, שכן לא הובאו ראיות, מהן ניתן להסיק כי המקרה שלפני נמנה על אותם מקרים חריגים ונדירים המצדיקים שימוש בצעד קיצוני של הגנה מן הצדק.
סוף דבר כאמור לעיל, מצאתי כי למאשימה היתה סמכות להגיש את כתב האישום.
דין טענות אלו, כמו גם הטענות לגבי המשטח והטענה כי נאשם 4 לא עונה על הגדרת נושא משרה - להתברר בשלב הבאת הראיות, כך גם לגבי הטענה לקיומה של אכיפה בררנית מול קיבוץ ניר עם. אשר על כן, מצאתי כי דין הטענות המקדמיות - להידחות ואין מקום להורות על ביטול כתב האישום.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לגופו של עניין, העירעור מופנה כנגד החלטה מיום 13.12.2022 שניתנה במסגרת המ"ש 15870-04-22 של בימ"ש השלום בחיפה (כב' סגנית הנשיאה טל תדמור-זמיר), ובמסגרתה נדחו בקשות המערערים לביטול קנס מינהלי קצוב בסך 350,000 ₪ שהוטל על המערער 1 (להלן: "המערער") בגין עבירות של עבודה אסורה במקרקעין והפרת צו להפסקת עבודות (להלן: "הקנס"), וכן בקשתם להארכת מועד להגשת בקשה להשפט בגין הקנס.
לאחר ביקור של פקח במקרקעין וגילוי בנייה אסורה בהם, המערער זומן לחקירה ביום 26.5.2019, ובמסגרתה המערער חתם על התחייבות להפסיק את הבנייה האסורה.
בנוגע לבקשה למתן ארכה להגשת בקשה להשפט המוגשת לאחר המועד הנקוב להגשתו (30 יום מיום המצאת ההודעה), נקבע בסעיף 13(ב) לחוק העבירות המנהליות כי בית המשפט רשאי להעתר לבקשה בהתקיים (א) התנאים האמורים בסעיף 8א(ו) לחוק, כי הגשת הבקשה במועד לא התאפשרה מסיבות שלא היו תלויות במבקש או (ב) "מנימוקים מיוחדים אחרים שיפורטו בהחלטתו". בעיניינו של המערער, לא היתקיימו התנאים האמורים בסעיף 8א(ו), וצדק בית משפט קמא כי לא נימצאו נימוקים מיוחדים המצדיקים את מתן הארכה.
...
הבקשות נדחו בשתי החלטות במסגרת המ"ש 15870-04-22 של בימ"ש השלום בחיפה (כב' השופטת אורית קנטור), בנימוק כי אין לבית המשפט סמכות לבטל קנס מנהלי קצוב, וכי לא ניתן להיעתר לבקשה למתן ארכה להגשת בקשה להישפט מאחר שהבקשה "איננה עומדת במבחנים שנקבעו בפסיקה מהעת האחרונה". על החלטה זו הוגש ערעור לבית משפט זה בעפ"א 47115-09-22, ובהסכמת המשיבה החזרתי את פסק הדין לבית משפט קמא עבור השלמת נימוקי ההחלטה.
אני מקבל את קביעת בית משפט קמא כי המערער היה מודע היטב לחובתו לתשלום הקנס, ובחר בכל זאת להתעלם ממנו ולהמשיך בביצוע העבירה.
בנוגע לבקשה למתן ארכה להגשת בקשה להישפט המוגשת לאחר המועד הנקוב להגשתו (30 יום מיום המצאת ההודעה), נקבע בסעיף 13(ב) לחוק העבירות המנהליות כי בית המשפט רשאי להיעתר לבקשה בהתקיים (א) התנאים האמורים בסעיף 8א(ו) לחוק, כי הגשת הבקשה במועד לא התאפשרה מסיבות שלא היו תלויות במבקש או (ב) "מנימוקים מיוחדים אחרים שיפורטו בהחלטתו". בעניינו של המערער, לא התקיימו התנאים האמורים בסעיף 8א(ו), וצדק בית משפט קמא כי לא נמצאו נימוקים מיוחדים המצדיקים את מתן הארכה.
בהעדר סמכות עניינית לביטול הקנס, ובהעדר טענות הגנה ונימוקים מיוחדים המצדיקים מתן ארכה להגשת בקשה להישפט, אני דוחה את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו