באשר לצירופו של ראש העיריה, מר סבג, אך ורק במסגרת כתב התביעה המתוקן, טענו הנתבעים, כי הטענות העובדתיות הכוללות הטחת האשמות כלפי ראש העיר הועלו כבר במסגרת כתב התביעה המקורי, ומטעמיה בחרה התובעת שלא לצרפו אז. צרופו של הנ"ל כצד להליך לאחר השלמת ההליכים המקדמים, ערב הגשת תצהירי עדות ראשית, מלמדת לטענת הנתבעים כי הפעולה נעשתה ממניעים זרים בניסיון לבצע מקצה שיפורים בגירסת התובעת.
לטענת הנתבעים, אכן חלה במקרה זה הוראת סעיף 203 לפקודת העיריות ומשום כך דין עיקרה המכריע של התביעה להדחות, בהיעדר חוזה כתוב המקיים את הוראות החוק; הנתבעים הדגישו, כי משום ידיעתה של התובעת בדבר חולשת טענותיה, רקמה את הסיפור של שימוש ציני ונצלני בהוראת החוק, כדי להעשיר את קופת הערייה וזה בא רק בעקבות הגשת הגנתה של העיריה לכתב התביעה המקורי.
גם בהתקיים התנאים הנ"ל, לבית המשפט מסור שיקול הדעת להכריע בכל מקרה ומקרה לפי נסיבותיו (ראו: עניין קזל, פסקה 23), תוך בחינת : "האינטרסים ההדדיים של בעלי-הדין ואת מאזן הנזקים ביניהם. כן נשקלת מהות התביעה והסעד המבוקש במסגרתה, אותם מבקשים הנתבעים לדחות מחמת שהוי" (ע"א 2576/03 וינברג נ' האפוטרופוס לנכסי נפקדים, בפיסקה 19 (21.2.2007)).
הפרויקטים בהם נחתמו חוזים בכתב:
פרויקט "מידעטק" – דין טענות התובעת בעיניין ביטול ההסכמים עליהם חתמה - דחייה
בעיניין פרויקט מידעטק, אשר לגביו מסכימים הצדדים כי נחתם חוזה בכתב, התובעת הפניתה לכך שביום 25.12.2008 הישתתפה בסיור קבלנים, ביום 29.12.2008 שלחה הצעת מחיר על סך 29,200 ₪, בתוספת מע"מ (לשלב התיכנון ושלב הפיקוח העליון), וביום 20.01.2009 מנהל הפרויקט גרוס שלח אליה פקס סיכום באישור מנכ"ל הערייה.
...
לאחר שבחנתי את מכלול טענות הצדדים בעניין, ובהעדר ראיות ממשיות כי הפרויקט לא בוצע, ולאור העובדה כי קיימת הסכמה בין הצדדים כי הפרויקט אושר תקציבית, בין היתר על סמך העבודה הראשונית אשר ביצעה התובעת הכוללת "אומדן ראשוני" בלבד, בו הודתה הנתבעת בסעיף 92 לסיכומיה, מצאתי לפסוק לתובעת סך של 10,000 ₪ (כולל מע"מ) בגין פרויקט זה, זאת משלא נטען ולא הוכח כי התובעת ביצעה בפועל את העבודה בהיקף שדרשה, ולאחר שנתתי את דעתי למבחני הפסיקה בעניין תוך הפחתה מתאימה בהתאם להלכת רוזנבלום.
סוף דבר:
אשר על כן, ונוכח כל המפורט לעיל, התביעה נגד הנתבעת 1 מתקבלת חלקית.
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.