כבר נקבע בעיניין שליט כי במקרה של החמרת מצב (או הטבתו) אין עסקינן בתביעה שבה נבחנים מחדש כלל רכיבי הזכאות, אלא אך אחד הרכיבים והוא שיעור הנכות, וכך נקבע מפי הנשיא אדלר:
"א. על מנת לחשב בתחילה את קיצבתו של מבוטח שהוכר כנפגע בעבודה עורכים בדיקה בת ארבעה שלבים, כדלקמן: ראשית, יש לקבוע כי המדובר במבוטח לפי סימן א לפרק ה בחוק הביטוח הלאומי; שנית, יש לקבוע כי המדובר ב"פגיעה בעבודה" כמשמעות מונח זה בחוק הביטוח הלאומי; שלישית, יש לקבוע את דרגת הנכות בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן – תקנות קביעת דרגת נכות); ורביעית, יש לקבוע את גובה השכר, עובר למועד ה'פגיעה בעבודה' ועל פי הוראות החוק, שביחס אליו תחושב הקצבה.
בכל הנוגע למענק הנכות, הרי תחילה קיבל המערער הודעה על החלטה בתביעתו לגימלת נכות - מכתב מיום 30.7.2013, "הודעה על החלטת ועדה רפואית", שבו צוינה זכות העירעור, ובמכתב נפרד מיום 21.8.2013 הודע לו על זכאותו למענק חד פעמי על פי החלטת הועדה הרפואית, עת למכתב זה צורף מיסמך נוסף "הסבר על אופן חישוב מענק נכות מעבודה". במכתב מיום 21.8.2013 ובמסמך שצורף אליו לא צוין כי ככל שהמערער מבקש להשיג על אופן חישוב המענק עליו להגיש תביעה בתוך 12 חודשים.
...
סיכומו של דבר – בכפוף להערותיי כמפורט לעיל, אני מצטרפת לתוצאה שלפיה במכלול נסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.
נציגת ציבור (עובדים) גב' יעל רון
אני מצטרפת לאמור בחוות דעתה של השופטת לאה גליקסמן,
וכן לתוצאה הסופית לפיה, במכלול נסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.
סוף דבר
על דעת כל חברי המותב הערעור נדחה.