מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

המועד הגשת כתב תשובה להתנגדות בקשה לצו קיום צוואה

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בו ביום הגיש אלמוני בקשה למתן ארכה לצורך הגשת כתב היתנגדות מתוקן.
בע"א 4440/91 טורנר נ' טורנר פ"ד מז(2), 436 (1993), ובהתייחס לשאלה מתי יפעיל בית המשפט את שיקול הדעת כדי לשים מחסום לדיון מחודש, שב בית המשפט העליון להילכת לשינסקי הנ"ל בקובעו כך: "התשובה לשאלה, מתי יפעיל בית המשפט את שיקול הדעת כדי לשים מחסום לדיון מחודש, תלויה בנסיבותיו של כל מקרה. אולם כעקרון ניתן לומר, כי על בית המשפט לתת דעתו, בין היתר, למהותה, לטיבה ולמשקלה הלכאורי של העובדה או של הטענה החדשה, וכן לגורמים עליהם עמד השופט בך בע"א 516/80 לשינסקי נ' הנאמן על נכסי החייב מנפרד לשינסקי [פורסם בנבו] [1]. בעמוד 346 (שהתייחס אמנם לנוסחו הקודם של הסעיף), דהיינו:
ראו לענין זה דברי אלמוני בדיון מיום 3.1.22 (בעמ' 45 בשורות 8-21): "ש: מאשר. תאמר לי בבקשה, אחרי שניתן צו קיום הצוואה על ידי בית המשפט, אתה הגשת בקשה לביטול צו קיום הצוואה וטענת, אחת הטענות שלך היא שיש בידיך תמלילים של הקלטות של שיחות שניהלת עם המנוחה
זאת אומרת שבין 2017 לבין מועד מתן צו קיום הצוואה בהודעה שלך שאתה רוצה להיתנגד לצוואה, ההקלטות האלה היו בידך, נכון? ת: כן, נכון.
...
בית המשפט קמא מציין בפסק דינו כי בבואנו ליישם את הוראת סעיף 72 לחוק יש לשקול גם שני שיקולים נוספים, קשורים ורלבנטים והם אלה: מה טיבה, מהותה ומשקלה הלכאורי של העובדה החדשה שמצדיקה לטענת המבקשים את ביטול צו הירושה? האם השהיית הגשת הבקשה מקשה על אחד הצדדים המעוניינים בעזבון בהבאת חומר ראיות לפני בית המשפט לביסוס טענותיו, כמתחייב על פי הלכת לשינסקי? סבורני כי יישום הוראת סעיף 72 ייעשה לרוב בשני שלבים; הראשון, בחינת טיבה, מהותה ומשקלה הלכאורי של העובדה החדשה.
מהו הסברו של המבקש לאיחור וסבירותו של ההסבר- הסברו של אלמוני הובא בסעיף 113 לסיכומיו: לעניין זה טענו הנתבעים 1-6 בסעיף 55 לסיכומיהם כי: גם אני סבורה כי ההסבר שניתן על ידי אלמוני אינו מניח את הדעת.
לפיכך, התובענה לביטול צו קיום צוואה נדחית.
סוף דבר: על כן, הנני מורה כדלקמן: התובענה לביטול צו קיום הצוואה- נדחית.
לאור התוצאה, הנני מחייבת את אלמוני בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסך של 15,000 ₪, בצירוף מע"מ כחוק, אשר ישולמו תוך 60 יום וממועד זה יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק, עד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה והתשובה לתגובה לה, עותרים התובעים לתיקון כתב התביעה כך שיתווסף לו סעד חלופי של תביעה לשכר טירחה ראוי (להלן: "הבקשה").
בהתאם להסכם ייצוג ושכ"ט מיום 19.8.2013 (להלן: "הסכם הייצוג"), התחייבו התובעים לייצג את הנתבעים בהליך ההיתנגדות לבקשה צו לקיום צוואת אביהם ואמם המנוחים, אשר הוגשה על ידי אורית כאמור בענין הצוואה שבמחלוקת.
וכך למשל, בסעיפים 19-22 לכתב התביעה המקורי, פירטו התובעים את הפעולות שביצעו במסגרת הליך ההיתנגדות לקיום הצוואה שבמחלוקת, שכללו, בין היתר, הגשת תצהירים, הכנת חקירות נגדיות, הסתייעות בחוות דעת של מומחה לכתב יד, חקירת מומחה בית משפט, ליווי תלונה שהגישו הנתבעים למישטרה על זיוף הצוואה, טפול בחומר חקירה שהיתקבל מן המישטרה לצורך הגשתו בהליך, הגשת בקשות ביניים שונות ורבות, וכן סיכומים מפורטים.
אף בתצהירי עדות הראשית שהוגשו מטעמם, התייחסו התובעים לעבודה הרבה שהושקעה על ידם, וכן לעובדה שהנתבעים לא היו מעונינים לשלם שכר טירחה גבוה בעת נטילת הייצוג, ולכן נקבע כי באותו מועד תשולם רק מקדמה, ומכאן ניבנה שכר טירחה לפי "אחוזי הצלחה", בסיום ההליך.
...
אני סבורה כי תיקון כתב התביעה באופן זה יאפשר דיון משפטי צודק בנוגע לזכותם של התובעים לקבל תגמול עבור פועלם.
אני סבורה כי במקרה דנן, יש לקבל את הבקשה על מנת לאפשר בירור האמת וקיום הליך ראוי והוגן, כאשר לצד זאת מדובר בתיקון שעיקרו הוספת סעד בלבד, שלא ידרוש תיקונים משמעותיים מצד הצדדים.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת, עם זאת מובהר בזאת במפורש כי הסעד החילופי של שכר ראוי מתייחס אך ורק להסכם הייצוג, ואיני מתירה הוספת סעד חילופי של שכר ראוי בנוגע להסכם הייצוג בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר קבלת הפניה מעמידר, ובהתאם לנוהל העברת זכויות, יהיה על התובעת להמציא את המסמכים הבאים: טופס בקשה מאתר הרשות להעברת זכויות; פניית עמידר להעברת זכויות; צוי קיום צוואה/ירושה; הסכם מכר, תצהירי מתנה, הסכם גירושין, פסק דין.
אף אם היה ממש בטענות הרשות, אזי אין המדובר בטענות המצדיקות דחיית המועד להגשת כתב הגנה, וזאת עד להכרעה בבקשה, ובנסיבות אלו אף היה מקום לא רק לדחות את בקשת המחיקה אלא אף ליתן נגדה פסק דין בהיעדר הגנה.
תגובה לתשובה לטענתה, מרבית טענות התובעת בתביעתה הן טענות עובדתיות שאינן ידועות לרשות, וכי הסעד שהתבקש כלפיה אמור להיות מופנה כלפי עמידר, ועל כן לא הוגש על ידה כתב הגנה.
היתנגדות התובעת לבקשת המחיקה אינה מובנת, וזאת נוכח הצהרת הרשות לפיה התובעת תהיה רשאית להגיש בקשה לרישום זכויותיה בנכס עם קבלת המסמכים שפורטו, בכפוף לכל דין ונהלי הרשות.
...
על כן ואף אם לתפיסת הרשות (כפי שעולה מטענותיה) תפקידה במקרה הנוכחי, הוא פרוצדוראלי בלבד, לא מצאתי כי יש בכך הצדקה למחיקתה כצד להליך כבר בשלב זה. על כן בקשת המחיקה נדחית.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 29.12.2021 הגישה הנתבעת תשובה בה היתנגדה לבקשה לביטול צו קיום הצוואה המאוחרת (להלן – כתב התשובה).
אדם סביר, ככל והיה חושב שאין צדק בנידון, ויש לו סיבות ראויות להיתנגד לצוואה, היה פועל בסמוך למועד זה; המועד שהתובע ידע על קבלת צו קיום הצוואה אינו המועד הרלוואנטי לבחינת השהוי, שהרי הצוו אך מתרגם את המעשה שכתוב בצוואה המצויה בהחזקתו וידיעתו של התובע משך כשנתיים; התובע לא נתן הסבר הגיוני מדוע לא פעל בעיניין ירושת המנוח; הוא אינו יכול להסתמך על הצוואה הראשונה כיורש פוטנציאלי שעה שאף לדבריו קיבל לידיו צוואה עדכנית (הצוואה השנייה), בה הוא לא זוכה, אף אחד לא מנע ממנו את המידע הנידון, והוא עצמו ככל הנראה ידע, הבין והפנים שהצוואה האחרונה היא שתמומש ותקוים; נראה שהתובע ידע היטב את טיב מערכת היחסים העכורה בינו ובין הוריו המנוחים, השלים עם רוע הגזרה; רק כאשר הנתבעת נתקלה בקושי טכני ברשום הדירה, התובע חשב שיש שעת כושר לנסות להיבנות מקושי טכני זה; הנתבעת נהגה בתום לב ובניקיון כפיים – מסרה לתובע את הצוואה, צרפה את התובע כמשיב לבקשה למתן הוראות, על אף שלא הייתה צריכה לצרף את התובע, ועשתה זאת על דעתה ובלי הוראה שיפוטית לעשות כן; הצוואה נערכה בפני שני עורכי דין, ששמשו גם כעדי הצוואה; למנוח נערכה בדיקה רפואית מתאומה והחתימה על הצוואה תועדה; התובע מעלה שלל טענות בנוגע לצוואה, אך לא מניח שום ראייה למי מטענותיו בעיניין תלות/ חוסר כשירות/ השפעה בלתי הוגנת; התובע מיתנהל בחוסר תום לב מובהק ובשיטת "מצליח" כנלמד מהסתירות בין גירסתו בכתבי בי דין לבין עצמם לבין הצהרותיו בחקירתו; יש להחיל לגביו את 'חזקת השקר' ולהכריע את הדין לחובתו; ביטול הצוואה המקורית נערך כדין, על פי התנאים שנקבעו בצוואה שערכו המנוחים, קרי בכתב, על ידי צוואה מאוחרת.
...
לאור כל הנ"ל, שוכנעתי כי, כל העובדות ו/או הטענות היו בידיעת התובע לכל אורך הדרך, ואילו היה התובע מעוניין באותה עת לרדת לעומקם של הפרטים לא הייתה מבחינתו כל מניעה לעשות זאת.
סוף דבר לפיכך אני קובעת כדלקמן: התובענה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 15,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העותר ציין בעתירתו, כי כשבעה חודשים לאחר מתן צו קיום הצוואה, ביום 26.8.2021, עת הגיע למשרדי הערייה על מנת לשנות את פרטי המשלם על הנכס, נודע לו מפי פקיד הערייה, כי על הנכס רובץ חוב.
במסגרת החלטה בתום הדיון התבקשה הערייה להגיש כתב תשובה מנומק ומפורט הכולל פירוט מלא של החובות בהם עסקינן, מועד יצירתם, ההתראות וההודעות שנמסרו לעותר או לאביו המנוח במרוצת השנים, הליכי הגבייה שננקטו וכן הסבר מלא אודות המסמכים שצורפו והנלמד מהם.
העותר היתנגד לבקשה.
...
העירייה, מנגד, טוענת, כי אין בסיס לעתירה לגופה, כי התנהלותה הייתה סבירה וראויה, וכן כי דין העתירה להידחות אף מחמת השיהוי שבהגשתה.
לאור כל האמור, סבורני כי עת מדובר בחוב משנות התשעים לגביו בוצעה פעולת גבייה ממשית מסוג רישום שעבוד לראשונה בחלוף כ-25 שנה, לא נכון יהיה לקבוע כי מדובר בפעולה המאפסת את מרוץ ההתיישנות.
אשר ליסוד השלישי, סבורני כי דחיית עתירתו של העותר מחמת שיהוי תפגע באינטרס הציבורי שבבירור העתירה וזאת על רקע התנהלות המשיבה, כפי שתוארה לעיל, שאחרי שנים רבות של הימנעות מאכיפה מטעמים סוציאליים, מצאה לנכון עם פטירת המונח לנקוט בהליכי גבייה אקטיביים כנגד יורשו.
סוף דבר בהתחשב בכל השיקולים הצריכים לעניין ובאיזון בין האינטרסים השונים הגעתי לכלל מסקנה לפיה דין העתירה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו