כך נאמר, כי:
"בחלוף העיתים התבססה בדין הישראלי ההלכה הנוהגת לענין מינוי כונס זמני, והיא, כי מפאת היותו של החוב בהליכי בירור בבית משפט, יש להיזהר מאוד בעת מינוי כונס על נכסי חייב בהליכי ביניים ורצוי על כן, לנקוט תחילה בסעדים זמניים חמורים פחות על מנת לשמר נכסי החייב עד למועד הכרעת הדין" (ע"א 447/92 רוט נ' אינטרקונטיננטל, פ"ד מט(2) 102; ראו גם: ענין בשמת; ע"א 132/77 גניש נ' פלמר להשקעות בע"מ, פ"ד לב(2) 64).
...
רשם בית המשפט המחוזי בחיפה (כבוד הרשם ע' גרשון), בהחלטתו מיום 19.8.01, נעתר לבקשה והורה למנות כונסת נכסים כמבוקש.
בית המשפט ציין, כי המבקשים לא הציעו כל הצעה חלופית "שיש בה, כדי להבטיח את הזכות הלכאורית של המשיבות". עוד ציין, כי "בכל מקרה, אם תהיה טענה של מי מבעלי הדין בדבר פעילות ספציפית, זו או אחרת, של הכונס הזמני, יוכלו לפנות, בהקשר זה, לבית המשפט שמינה את הכונס הזמני". בית המשפט קבע, כי "קבלת עמדת המערערים (המבקשים – י.ט) משמעותה היא, שחרף זכאות המשיבות לסעד ביניים, זכות עליה לא ניתן לחלוק לצורך השלב הנוכחי של הדיון, צריכות המשיבות לעמוד ככלי ריק. מסקנה זו לא ניתן לקבל. הסעד הזמני של כונס הנכסים בנסיבות המקרה אינו קיצוני יותר מהסעד של עיקול זמני של כספים".
המבקשים ביקשו להרשות להם לערער על פסק הדין.
ההכרעה אינה קלה, אולם, בסופו של דבר, אחרי שקילת כל הרכיבים, סבורני כי הכף נוטה לעבר המסקנה שיש להשאיר את מינויה של כונסת הנכסים על כנה, כפי שקבעו רשם בית המשפט המחוזי ושופט בית המשפט המחוזי.