בסעיף 11 להסכם ההלוואה נקבע כי: "בכל אחד מהמקרים בהם תהיו זכאים להעמיד את ההלוואה לפרעון מיידי כאמור בכתב זה, תהיו רשאים לבצע קיום של הכספים בהתאם לערכי פרוק התכנית כקבוע בתקנון בהתאם ליתרת החוב שתגיע לכם באותה עת. לרבות בגין הפרישי הצמדה, ריבית והוצאות כמפורט בכתב זה. ...".
בסעיף 14 להסכם ההלוואה נקבע כי המעסיק "... מסכים לשלם לכם מתוך הכספים המגיעים לו מאתנו, כל סכום שיידרש לסילוק הלוואה זו אשר לא ישולם על ידו במועדו".
בסעיף 15 להסכם ההלוואה הוסכם כי המעסיק והמבוטח "מאשרים כי ידוע להם שבכל מקרה שבו התבקש המבוטח ... למשוך כספים כלשהם העומדים לזכותו על פי התכנית, או בכל מקרה של זכאות התכנית למשיכת כספים, יראו את היתרה שתעמוד לזכותו של המבוטח לאחר משיכה ו/או הזכאות כאמור כיתרה העומדת לזכותו בנכוי ההלוואה כאמור בכתב זה".
בסעיף 16 להסכם ההלוואה נקבע כי: "...תהיו זכאים לקזז את יתרת ההלוואה הבלתי מסולקת (כולל ריבית והוצאות) מכל סכום המגיע מכם ו/או מהקרן על פי התכנית לרבות מערך הפריים של התכנית ו/או מכל תגמול המגיע לנו מכם על פי התכנית או מכל סכום אחר שיגיע לנו מכם על פי כל מקור אחר".
סעיף 17 להסכם ההלוואה קובע כי "... מוסכם בזאת, כי הזכויות שייקבעו על פי התכנית, יחושבו וישולמו רק לאחר ניכוי כל סכום המגיע לכם על חשבון ההלוואה, לרבות היתרה הבלתי מסולקת ... הפרישי הצמדה, ריבית (כולל ריבית פיגורים), מס והוצאות ולכם תהיה בכל עת זכות קזוז".
החייבת ביצעה את תשלומי ההחזר עד לחודש מרץ 2014 שבו חדלה לכבד את הוראת הקבע לבנק שניתנה לטובת החזר ההלוואה.
ביחס לטענת המנהלת המיוחדת לפיה, בהתאם לסעיף 25(א)(1) לחוק הפיקוח, לא יכולה החייבת לשעבד את כספי הפוליסה למבקשת לטובת כסוי חוב ההלוואה, ועל כן אין למבקשת כל מעמד של נושה מובטח, טוענת המבקשת כי ברגע שמבוטח מפקיד את כספו בידי המבקשת (וגם אם המבוטח אינו משעבד את הכספים בהסכם הלוואה), נוצר שיעבוד סטאטוטורי מכח סעיף 4(2) לחוק המישכון, על אותם כספים ביחס לחובו של המבוטח למבקשת.
...
את קביעה זו ניתן לעגן בסעיף 74(א) לפקודה, הקובע זכות קיזוז בין "חייב שניתן עליו צו כינוס" לבין "הבא לתבוע חוב מכוח הצו". ניתן לעגנה גם בסעיף 74(ב) לפקודה, לפיו "הקביעה מה הם העסקים הניתנים לקיזוז לפי סעיף זה תיעשה לפי מצבם ביום שבו ניתן צו הכינוס".
בנסיבות המקרה שבפנינו, נחה דעתי כי מתקיימים בענייננו, התנאים לביצוע הקיזוז על פי הפקודה וכי אין בהוראות הפקודה כדי לכרסם בזכות החוזית הנתונה למבקשת.
יחד עם זאת, מקובלת עליי עמדת המנהלת המיוחדת כי זכותה זו של המבקשת, שאינה נושה מובטח מכח שעבוד, אלא רק נושה שלו נתונה זכות קיזוז לפי סעיף 74 לפקודה, כפופה להוראות הפקודה ובכלל זה להגנות לפי סעיף 85 לפקודה.
סוף דבר, אני מורה למנהלת המיוחדת לבדוק תוך 30 יום את גובה החוב בהתאם להוראות הפקודה.