מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכשרה מקצועית חוק הביטוח לאומי סעיף 39

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הדעת נותנת כי לו היה בסיס עובדתי לטענת התובעת בדבר המשך ביצוע הכשרה מקצועית לאחר 27.4.10, התובעת, שהיא זו שהשתתפה באותה הכשרה, הייתה יכולה להאיר את עיני בית הדין לגבי מהות הפעילות שבוצעה לאחר מועד זה. התובעת לא ידעה לתת כל פירוט עובדתי בעיניין זה וביקשה שבעלה ישיב במקומה לשאלה שהוצגה לה בעיניין זה. שנית, "הכשרה מקצועית" מוגדרת בסעיף 39 לחוק הביטוח הלאומי כ"הכשרה מקצועית או שקום מקצועי, לפי מבחנים ובתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה והרווחה".
...
אין בידינו לקבל את עמדת התובעת בעניין משך ההכשרה המקצועית שביצעה ואין בסיס להתערב בהחלטת הנתבע לקבוע את משך ההכשרה המקצועית לפי האמור בתעודת הגמר שקיבלה מהאגף הבכיר להכשרה ולפיתוח כוח אדם במשרד התמ"ת. להלן נימוקינו: ראשית, התובעת לא השכילה בעדותה להסביר מדוע חרף האמור באישור משרד התמ"ת, ההכשרה המקצועית שלה נמשכה אף לאחר 27.4.10.
לאחר שהכרענו במחלוקת העובדתית העולה בהליך, אין מנוס מדחיית התביעה לגבי שתי הלידות, מטעמיו של הנתבע.
סוף דבר התביעה נדחית, ללא צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם יש לראות בקורס הכשרה מקצועית בתזונה קלינית אשר עברה התובעת בבית חולים "ברזילי" מחודש 11/16 ועד לחודש 3/17 ובבית חולים "רעות" בחודש 5/17 כתקופת אכשרה לדמי לידה מכח סעיף 40(ב)(2) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995 (להלן: "החוק").
ההגדרה להכשרה מקצועית מצויה בסעיף 39 לחוק: " "הכשרה מקצועית" – הכשרה מקצועית או שקום מקצועי, לפי מבחנים ובתנאים שנקבעו באישור ועדת העבודה והרווחה".
...
ההכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, דין התביעה להידחות.
טענה זו דינה להידחות.
התוצאה איפוא כי התובעת לא צברה תקופת אכשרה כנדרש ודין התביעה לדמי לידה להידחות.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קבע בית הדין האיזורי כי בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן – החוק), ובתקנות לא הוגדר המונח "מוסד חינוכי על יסודי". בהיעדר הגדרה כאמור פנה בית הדין האיזורי לבחון כיצד מוגדר מוסד כאמור בהוראת חוק הקרובה לנושא המשפטי שלפנינו, וזאת על מנת ללמוד על הפרשנות הראויה, רוחה ומטרתה של התקנה.
'הכשרה מקצועית' – מסגרת לימודית מקצועית שהוכרה על ידי השר או מי שהוא הסמיכו לכך; 'מכינה קדם-צבאית' – כהגדרתה בחוק המכינות הקדם-צבאיות, התשס"ח-2008; 'מיתנדב בשנת שירות' – מי שמשרת בהיתנדבות בשירות למטרה ציבורית או לאומית שאישר השר לפי פסקה (4) להגדרה 'ילד' שבסעיף 238, ושירותו הסדיר לפי חוק שירות בטחון נדחה עקב שרותו בהיתנדבות כאמור; 'שירות לאומי בהיתנדבות' – (נמחקה);" (הדגשות הוספו – א.א.)
...
בנוסף, גם אם קיים קושי מעשי למוסד לבחון את הדברים, אין בכך משום סיבה מספקת לבחירת הפרשנות המצמצמת שהוצעה על ידו, שאינה נובעת לטעמנו מלשון החוק או תכליתו, וניתן לנסות ולפתור את הקושי האמור בדרכים אחרות (דוגמת העברת הנטל שתפורט להלן).
סוף דבר טרם נעילה – המשיבה לא ערערה על פסק דינו של בית הדין האזורי.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2000 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הגדרת דמי לידה סימן ג' לפרק ג' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], ה'תשנ"ה-1995 (להלן החוק) דן בדמי לידה.
. (?) מבוטחת לדמי לידה היא אחת מאלה: (1) עובדת או עובדת עצמאית שמלאו לה 18 שנים והיא מועסקת בישראל, אם היא ומעבידה הם תושבי ישראל וחוזה העבודה נקשר בישראל, אף אם היא עובדת מחוץ לישראל; (2) אישה שמלאו לה 18 שנים והיא נימצאת בהכשרה מקצועית".
סעיף ההגדרות, סעיף 39 מגדיר: "'הכשרה מקצועית' - הכשרה מקצועית או שקום מקצועי, לפי מבחנים ובתנאים שנקבעו באישור ועדת העבודה והרווחה". סעיף 173 קובע תשלום דמי אבטלה למי שנימצא בהכשרה מקצועית: (א) (1) זכאי שנשלח להכשרה מקצועית ישולמו לו, בעד כל תקופת ההכשרה, דמי אבטלה בסכום השווה להפרש שבין התשלומים הניתנים לו בהכשרה המקצועית לבין מלוא דמי האבטלה שהיה זכאי להם אילו היה מובטל".
...
סעיף 40(ב)(4) אכן מרחיב את הזכאות לתקופת ההכשרה המקצועית "ובלבד שעבדה כעובדת או כעובדת עצמאית לפחות 30 ימים רצופים בתכוף לפני היום הקובע". הנה כי כן מתקבל הערעור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1976 בעליון נפסק כדקלמן:

אולם אם קיימת האפשרות, כי הנוירוזה לא נגרמה בכל המקרים וכי רופא בעל הכשרה נאותה מסוגל לאבחן בין מקרה לרעהו, מה היסוד לחזקה בנוסחה ובהיקפה הנ"ל, אותה מבקשת הועדה ליצור? אולם לא בכך העיקר: הנני סבור כי יצירת חזקהכמוצע על-ידי הועדה איננה בסמכותה של הועדה וגם איננה בסמכותו של בית-משפט זה, אלא מסורה לתחומו של המחוקק.
לאור דעתי, כפי שהבעתיה לעיל, לא ראיתי מקום לדיון מפורט בנושאים נגררים נוספים שעלו מהחלטתה של הועדה, כגון השאלה אם ראוי הוא כי הועדה תנסה בכוחותיה היא לסרוק באופן עצמאי ספרות מקצועית רפואית, או סברתה של הועדה כי ניתן להגיע למסקנות בדבר קיום הפרעות נוירוטיות אף ללא חוות-דעת רפואית.
אין כאן מקרה כמו בתאונות עבודה, אשר שם מדובר באירוע שאירע תוך כדי העבודה אשר המחוקק מצא צורך בהוראה מפורשת שדי במומנט של הזמן כדי ליצור חזקה של הקשר הסיבתי (ראה סעיף 39 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשכ"ח-1968), וגם אין כאן מקרה של חייל הטוען לנכות עקב שירותו בצה"ל אשר לגביו אין הוראה מפורשת דומה בחוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב], ושלפיכך אין במומנט של הזמן כדי ליצור חזקה כנ"ל, כי בחוקים ההם מדובר במצבים אשר מטבע הדברים אין בהם משום יצירת רקע שיעשה את מי שבא במחיצתם מוכשר לקבל את טומאת התוצאה ההופכת אותו לנכה.
...
על-כן נראה לי שאין מקום לשנות מן ההלכה שגם התובע תגמול בשל נכות נוירוטית כתוצאה מחבלה בנפשו, עליו הראיה שהוא אמנם לוקה בנכות זו. ואולם הראיה הדרושה לכך אינה בהכרח ראיה רפואית.
" אולם קביעתה זו של הוועדה לא הניעה אותה להעדיף חוות-דעת של רופא שנשכר על-ידי המשיב,על דעת רופאי הרשות, אלא היא הגיעה משום מה למסקנה כי היא כלל אינה זקוקה לחוות-דעת רפואית:
אם לא יצליח להוכיח את כל הדברים הנ"ל, ואני מדגיש במיוחד את הצורך בחוות-דעת רפואית בדבר מצבו הנפשי הרעוע, יש לדחות את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו