ב"כ המאשימה הפנה לקביעה העובדתית בהכרעת הדין כי הנאשם התכוון לגרום למתלוננת חבלה חמורה באמצעות סכין, בה הצטייד מראש, עובר לארוע השני, כאשר עבירת ההדחה בחקירה בוצעה במסגרת ניסיון הנאשם לחמוק מן הדין באמצעות ניסיון לטיפול על המתלוננת אשמת שוא כי פגעה בעצמה.
באי כח הנאשם הדגישו בפתח הטיעונים הכתובים לעונש את דבר זיכויו של הנאשם מן העבירה החמורה של ניסיון רצח לפי סעיף 305(1) לחוק, אשר יוחסה לו ומן העבירות הנוספות של תקיפה סתם של בת זוג (מספר מקרים) לפי סעיף 329(א)(1) לחוק ושיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק.
ע"פ 5307/17 גראם רמי חלאג' נ' מדינת ישראל (נבו 12.07.2018) שם הורשע המערער על פי הודאתו בעבירות של חבלה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק, החזקת סכין לפי סעיף 186 לחוק; איומים לפי סעיף 192 לחוק; ובשיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק, על רקע רצונה של אישתו להתגרש ממנו, ולאחר שאיים עליה שישחית את פניה, ניכנס הנאשם לחדר בו ישנה אישתו ובעודה ישנה החל לחתוך אותה בסכין חתכים ארוכים בפניה ובראשה.
...
בענייננו לא סברתי כי העונש לנאשם צפוי לפגוע בו או במשפחתו באופן המצדיק מתן משקל לכך, זאת משום שלא מצאתי כי בעניינו של הנאשם הפגיעה חמורה מזו אשר נגרמת לכל נאשם אחר המורשע בעבירות דומות.
בעניינו של הנאשם לא הוגש תסקיר שירות מבחן וזולת העובדה כי המדובר באב לשלושה ילדים רכים בשנים, והפניה לעמדתה הסלחנית של המתלוננת לעבירות אשר בוצעו בה על ידי הנאשם, כאשר זו פעם שניה שבה הוא מורשע בעבירות בהן היא הקרבן, ולרצונה ב"שלום בית", הרי שלא מצאתי כל נסיבות מקלות של ממש הטמונות בנאשם בעצמו.
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים, הגעתי לכלל דעה כי את דינו של הנאשם יש לגזור בחלקו האמצעי - העליון של המתחם, בעיקר משום עברו הפלילי המכביד והצורך בהרתעת היחיד והרבים בעבירות מסוג אלו בהן הורשע.