<#2#>
גזר דין
במסגרת הסדר דיוני, הודה הנאשם בעובדות כתב אישום מתוקן, והורשע בעבירות של סימון שלא כדין בסימן מסחר רשום (ריבוי עבירות), לפי סעיף 60(א)(1) לפקודת סימני המסחר, התשל"ב-1972 (להלן – פקודת סימני מסחר) והחזקת טובין שסומנו בלא רשות בעל הסימן לשם מסחר (ריבוי עבירות), לפי סעיף 60(א)(4) לפקודת סימני המסחר.
דיון והכרעה
גזירת דינו של הנאשם מחייבת, בהתאם להוראות תיקון 113 לחוק העונשין, צעידה במסלול המדורג, ויש לקבוע, בטרם קביעת העונש המתאים, את מיתחם העונש ההולם בקשר לארוע שבגינו הורשע הנאשם במיוחס לו. בעניינינו, ראוי להדגיש כי הפרת סימני מסחר רשומים גורמת אמנם נזק כלכלי ניכר לחברות בעלות הזכויות שהופרו, אולם היא גם פוגעת בתדמית ובמוניטין של מדינת ישראל הנאבקת להוצאתה מהרשימה השחורה העולמית בהקשר זה. עוד יש לקחת בחשבון, בקביעת המיתחם, את חלקו המרכזי והדומינאנטי של הנאשם בהפרת סימני המסחר, כאשר יש לזכור כי הנאשם עשה שימוש במפעל הטקסטיל שבבעלותו לצורך ביצוע העבירות.
...
בהתחשב בדברים האמורים ובהיקף המדובר (כ- 170 חולצות), סבורני כי הרף התחתון של מתחם העונש ההולם עומד על מאסר למשך מספר חודשים, אף לתקופה שניתן לרצותה בדרך של עבודות שירות, ואילו הרף העליון עומד על מאסר למשך 14 חודשים.
מקבץ נתונים זה, כמו גם העובדה שהנאשם הציג הסדר פשרה עם אחת החברות, הביאוני למסקנה כי יש לגזור על הנאשם מאסר בדרך של עבודות שירות לצד קנס כספי, הנותן ביטוי למניע לביצוע העבירות ומביא בחשבון את מצבו הכלכלי של הנאשם, שהוא כאמור עצמאי בעל עסק.
אשר על כן, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בדרך של עבודות שירות למשך חודשיים וחצי, בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות מיום 28.7.15.