לפניי שתי בקשות למתן רשות לערער, הנסובות על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כבוד השופטים ע' שחם, א' רובין ונ' פלקס) מיום 21.01.2024 בע"פ 30645-06-23 ובע"פ 12418-07-23, בגדריו נדחו ערעורי המבקשים על הכרעת דינו וגזר דינו של בית משפט השלום בירושלים (כבוד השופט א' כהן) בת"פ 26474-05-16, מיום 21.07.2022 ומיום 23.05.2023.
ביחס לגזר הדין נטען, כי ישנם שקולי צדק המצדיקים מתן רשות ערעור ובכללם אי-מתן משקל מספק לטעמי שקום, באופן המצדיק סטייה לקולה ממיתחם הענישה; הפרזה לחומרה בקביעת מיתחם העונש ההולם; ואי-הקלה בעונש לאור שקולי חלוף הזמן מעת ביצוע העבירה, עברו הפלילי הנקי וסיכויו להשתקם.
בבקשתו של אלישע נטען, כי מתעורר בעיניינו עוות דין בשל טענות שונות, ובהן – אי התמלאות יסודות ההרשעה כמבצע בצוותא; היתעלמות בתי משפט קמא מעדות מוניר, לפיה אלישע ניסה להרחיק את שלמה ממקום הארוע כדי למנוע לשיטתו פגיעה במוניר; האופן בו בחן בית משפט קמא את טענתו ל'הגנה על בית עסק' – ביחס לעבירת הפציעה, חלף עבירת האיומים; טענתו כי נסחט על ידי מוחמד ומוניר; וכן טענתו לאכיפה בררנית בעיניינו.
...
אשר לטענתו לאי התמלאות יסודות ההרשעה כמבצע בצוותא, מקובלת עלי קביעת בית משפט קמא, לפיה אף אם אלישע התקשר לאביו של שלמה, ואף אם אלישע החזיק במתלונן עובר לדקירה ולא בעת הדקירה, ישנה תשתית מספיקה להטלת אחריות מכוח דיני השותפות.
כך או אחרת, לו ניתן היה להניח כי מדובר במחדל שמקים פגם, הרי שבראי האיזון אל מול האינטרס המצדיק את ניהול ההליך הפלילי כנגד אלישע, סבורני כי אין ענייננו נמנה על אותם מקרים נדירים וחריגים המצדיקים את ביטול האישום.
סוף דבר: בקשות רשות הערעור נדחות בזאת, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.