בפנינו ערעור על הכרעת הדין של בית משפט השלום בחדרה (כב' השופט א' קפלן) מיום 14.11.21 ב-ת"פ 27495-09-19, לפיה הורשע המערער, יליד 1979, בעבירות הבאות:
1) הסעת תושב זר השוהה שלא כדין – לפי סעיף 12א(ג)(1) של חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952.
באשר למקרה הקונקרטי זקף בית משפט קמא לזכות המערער את העובדה שהודה והביע חרטה, וכן את העובדה שזו הרשעתו הראשונה.
נכתב, שם, בפיסקה 11:
"...סבורני כי לא ניתן לסיים את ההליך בעיניינו של המבקש ללא הרשעה. זאת, לנוכח חומרת העבירה שעניינה הסעת שוהה שלא כדין, חומרה שעליה עמד, לא אחת, בית משפט זה בפסיקתו (ראו, למשל, ע"פ 6545/16 אסקאפי נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 10 (21.2.2017))".
עוד ובנוסף היתייחס בית-המשפט העליון בעיניין חסן גם לתנאי השני הנידרש לצורך המנעות מהרשעה, דהיינו, שההרשעה פוגעת פגיעה חמורה בשיקום הנאשם, ונקבע, שגם תנאי זה אינו מיתקיים באותו מקרה:
"...אשר לתנאי האחר, ספק בעיניי אם הוא מיתקיים בעיניינו של המבקש. גם אם הרשעתו בדין של המבקש עשויה להגביל את התפתחותו המקצועית בתחום הוראת הנהיגה, ולמנוע ממנו קבלה למישרה של עובד סוצאלי, אין בכך, לטעמי, משום פגיעה חמורה בתעסוקתו העתידית של המבקש. כפי שהובהר, לא תשלל מהמבקש יכולתו להמשיך לעבוד בתחום הוראת הנהיגה, בהתאם לאמור ברישיונו, כמו גם בתחום השיפוצים. לפיכך, נראה בעיניי, כי הותרת הרשעתו של המבקש על כנה, לא תיגרום לו נזק קשה ומשמעותי המצדיק המנעות מהרשעתו בדין... ".
לעניין חומרת העבירה של הסעת שב"חים היתייחס בית-המשפט העליון גם ב-ע"פ 6545/16 בהאא אסקאפי נ' מדינת ישראל , פסקה 10 (21.2.17):
".... "חוק הכניסה לישראל קובע מדרג חומרה שלפיו העבירה של הסעת שוהים בלתי חוקיים (כמו גם העסקתם והלנתם) הנה חמורה מעבירת השהייה הבלתי חוקית כשלעצמה, ובפסיקה הושם דגש על החומרה והאשם הדבק בתושבי ישראל המסיעים שוהים בלתי חוקיים למען בצע כסף, ועל ידי כך יוצרים אף סיכון בטחוני... ".
בעניינינו, לא זו בלבד שהמערער ביצע עבירה של הסעת שב"ח, לפי סעיף 12א(ג) (1) של חוק הכניסה לישראל, (שעונשה המירבי עד שנתיים מאסר) אלא בנוסף לכך גם העסיק את השב"ח ביום 24.11.18 בחנות שהייתה בהקמה, והדבר מהוה עבירה נוספת לפי סעיף 12ב2(א) של חוק הכניסה לישראל.
...
לסיכום הדברים: לא שוכנענו כי נפל פגם במסקנה אליה הגיע בית משפט קמא.
בנוסף, גם לא שוכנענו שתיגרם עקב ההרשעה פגיעה חמורה בשיקומו של המערער, הואיל ולמרות מכתב הפיטורים, לא תהא מניעה מהעסקתו בתחום האלקטרוניקה והחשמל אצל מעסיקים אחרים שבאפשרותם להעסיק עובד גם אם לחובתו הרשעה קודמת.
התוצאה מכל האמור לעיל היא שאנו דוחים את הערעור.