מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרעת דין בהעדר התייצבות נאשם

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

ביום 2.1.18, ניתנו הכרעת דין וגזר דין כנגד הנאשם בהיעדר התייצבות.
...
לאחר שמיעת הראיות וטיעוני הצדדים, אני קובעת כי המאשימה הוכיחה את העבירה המיוחסת לנאשם מעל לכל ספק סביר ולא עלה בידי הנאשם לסתור ראיות אלה או להוכיח קיומה של הגנה בגינה לא יורשע.
אני סבורה שמדובר בגישה לא ראויה של הנאשם שהביאה לבזבוז זמן שיפוטי, שהינו משאב ציבורי יקר מבלי שיש בידו הצדקה לכך.
נוכח כל המפורט לעיל, המאשימה הוכיחה את יסודות העבירה מעבר לכל ספק סביר ולא עלה בידי הנאשם לסתור חזקת התקינות העומדת לרשות או להקים ספק באשמתו ועל כן אני מרשיעה אותו במיוחס לו. זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד תוך 45 יום מהיום ניתנה היום, ט' אייר תשע"ט, 14 מאי 2019, במעמד הצדדים 1 מתוך 4 image2.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך הגישה הנאשמת, ויסולי מרים, בקשה באמצעות ב"כ עו"ד אביעד ויסולי, לביטול הכרעת הדין וגזר הדין שניתנו בהיעדר התייצבות בטענה כי ההזמנה לא נימסרה לנאשמת ולא הובאה לידיעתה.
...
למרבה הצער אין מנוס אלא לקבוע כי בית המשפט לא מילא את חובתו להשלים ולתקן את פסק הדין.
עם זאת, בסופו של דבר מסמך הפרוטוקול הכולל את הכרעת הדין וגזר הדין כולל בתוכו טעות שאינה טעות טכנית גרידא מכיוון שלא ניתן ליישם גזר דין כאשר בכותרת המסמך מצוין "הנאשמת: עו"ד ויסולי אביעד". אף לאחר שהתגלתה הטעות המשיבה לא פעלה להגיש בקשה לתיקון הפרוטוקול וכותרתו ובימ"ש קמא לא פעל לתיקון הטעות, זאת כאשר ידוע שהדוח יצא נגד גב' מרים ויסולי ולא מדובר בדוח נגד עו"ד ויסולי אשר הוא לא הנאשם או ה"נאשמת" בתיק שבנדון.
לכן מדובר בפרוטוקול שנפלו בו טעויות שאינן מאפשרות את אכיפתו של גזר הדין שעניינו באדם שאינו "הנאשמת". על כן, לאור האמור לעיל, באיזון בין כל השיקולים, נראה כי אין מנוס בהליך לא שגרתי זה מלהורות על ביטול הכרעת הדין וגזר הדין הכלולים במסמך פרוטוקול שנפלו בו טעויות באופן שלא ניתן להוציא לפועל את גזר הדין.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

יצוין כי אף בדיון מיום 25.1.23, בו ביקש ב"כ הנאשם לבטל את הכרעת הדין הראשונה שניתנה בהיעדר הנאשם בהליך, בקשה לה נעניתי נוכח עתירת המאשימה למאסר, העלה הסניגור טענה, לפיה, הנאשם לא נהג ברכב, אולם לא הונח לה כל תשתית ראייתית.
כפי שפרטתי בהרחבה בהחלטתי, מיום 21.9.23, הנאשם לא התייצב למספר דיונים בהליך, בית המשפט נאלץ להוציא נגדו מספר צוי הבאה, הרשיעו פעמיים, בהיעדרו, ואף השית עליו בגין אי התייצבותו הוצאות משפט בסך 1,500 ₪.
בהנתן האמור, משלא הונחו נימוקים שהיה בהם כדי להצדיק את ביטולה של הכרעת הדין, ומשלא הונח לפני טעם לאי התייצבותם של הנאשם והסניגור לדיון האחרון, ונוכח היתנהלות הנאשם בהליך, שגרמה להמשכות ההליכים בתיק, על הנאשם יושתו הוצאות משפט בסך 3,500 ₪, לטובת אוצר המדינה, שישולמו בתוך 30 יום מהיום.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, ובתגובת המאשימה, שמתנגדת לה, לפנים משורת הדין, נוכח האישומים החמורים שמיוחסים לנאשם, החלטתי להיענות לבקשה לביטול הכרעת הדין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כאן המקום לציין כי פרק הזמן הארוך שחלף מהמועד בו ניתנה הכרעת הדין ועד לשימוע גזר הדין הוא פועל יוצא של בקשות דחייה מטעם ההגנה, אי התייצבותו של הנאשם לראיונות במשרדי הממונה על אף שזומן כדין, כמו גם אי התייצבות הנאשם ו/או בא כוחו לדיונים.
...
לאור כל האמור, בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירה, מידת הפגיעה בערכים המוגנים שאינה מבוטלת, ובהתחשב במדיניות הענישה הנהוגה, מצאתי לקבוע את מתחם העונש ההולם בין 6 ועד 18 חודשי מאסר, לצד ענישה נלווית כפי המתחייב על פי חוק הכניסה לישראל.
על כן, מקובלת עליי טענת המאשימה לפיה קיים אינטרס ציבורי להחמיר בענישה לצורך הרתעת היחיד, כמו גם הרתעת הרבים.
יתרה מכך, קבלת הטענה שלפיה יש בחלוף הזמן להצדיק הקלה בעונש עשויה לשדר מסר שגוי ולהוות תמריץ שלילי, לנאשם כמו גם לאחרים כמותו, אשר סבורים כי דחיות סרק יובילו בסופו של דבר את בית המשפט להקל בעונשם.
תוצאה בהינתן המקובץ לעיל ועל מנת להרתיע את היחיד והרבים, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 8 חודשי מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות מיום 20.2.2024.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הנאשם.
על ענייננו חלה הוראת סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], כדי שיבוטל פסק דין הנובע ממשפט אליו לא התייצב נאשם שזומן כדין יהיה על המבקש להראות טעם ממשי אשר מנע ממנו את היכולת להתייצב או להגיש בקשת דחייה מנומקת מבעוד מועד.
אני סבור כי כדי למנוע כל חשש של עוות דין, נכון יהיה לאפשר לנאשם טיעון מחודש לעונש בפרשה זו ללא ביטול של הכרעת הדין.
...
בפרשה זו החלטתי לקיים דיון בנוכחות הצדדים, ולהלן תמצית טענות הצדדים: ב"כ המבקש טוענת כי המבקש אינו יודע קרוא וכתוב ולכן לא הבין מההזמנה שמסר לו השוטר כי עליו להתייצב למשפט.
המדובר בזימון הכתוב בעברית ובערבית, ואין אני מקבל את הטענה ולפיה בשל חוסר יכולת הקריאה של המבקש, הוא לא יכול היה להבין כי הוא מוזמן למשפט.
אני סבור כי כדי למנוע כל חשש של עיוות דין, נכון יהיה לאפשר לנאשם טיעון מחודש לעונש בפרשה זו ללא ביטול של הכרעת הדין.
ככל שישלם המבקש הוצאות אלה תוך 30 יום ויוצג אישור תשלום, יבוטל גזה"ד שניתן כנגד הנאשם והתיק ייקבע לטיעונים לעונש מחדש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו