נושא זה נדון בבית המשפט העליון, שם נקבע כי (ההדגשות לא במקור – ר' ע'):
"כאן המקום להעיר כי ההליך של המרצת פתיחה הושמט מתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות הרפורמה) אך אין מניעה להחיל את הילכת בובליל על כל תביעה שמוגשת בדרך הרגילה. בהקשר זה אציין כי תקנה 16 לתקנות הרפורמה ביקשה לעגן את הילכת בובליל וקבעה זאת במפורש: הארכת מועד להגשת הטיעון העובדתי בכתב ההגנה 16.(א) בית המשפט רשאי, לבקשת נתבע ומטעמים מיוחדים בלבד, להאריך את המועד להגשת החלק השלישי של כתב ההגנה ולצירוף המסמכים המהותיים וחוות דעת מומחה, בהתקיים תנאים אלה ובילבד שהבקשה הוגשה בטרם חלף המועד להגשת כתב הגנה: (1) קיים סיכוי ממשי לקבלת הטענות המקדמיות שהעלה הנתבע, שיש בהן כדי לסלק את התביעה על הסף; (2) על הנתבע להשקיע משאבים רבים כדי להיתגונן לגופם של דברים, באופן שאינו מידתי בהיתחשב בנסיבות העניין. (ב) בית המשפט רשאי להתנות הארכת המועד כאמור בתקנת משנה (א) בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות התובע בהליך זה. אציין כי תקנה 16 בוטלה בתיקון מס' 2 לתקנות הרפורמה, מאחר שעלול היה להווצר הרושם כאילו מטרתה לאפשר הארכת מועד להגשת כתב הגנה כעניין שבשיגרה. אולם אין להסיק מביטול תקנה זו על היתנערות מהילכת בובליל שהגיונה בצידה. הדברים הובהרו במפורש בדברי ההסבר לתיקון מס' 2 לתקנות הרפורמה: "בתקנה 16 לתקנות נקבע הסדר לפיו, בית המשפט רשאי, לבקשת נתבע ובמקרים חריגים בלבד, להאריך את המועד להגשת החלק השלישי של כתב ההגנה (הטיעון העובדתי) ולצירוף המסמכים המהותיים וחוות דעת מומחה (ככל שנידרש לצרפה לכתב התביעה), זאת בהתקיים התנאים המצטברים המפורטים בתקנה 16(א) ובילבד שהבקשה הוגשה בטרם חלף המועד להגשת כתב ההגנה. תקנה זו עיגנה למעשה את ההלכה שנקבעה על ידי בית המשפט העליון בפרשת בובליל (רע"א 10227/06 בובליל נ' אינדיג [פורסם במאגרים]). עקב שאלות שנשאלו מהן עלה שהתקנה עלולה לבלבל וליצור רושם כאילו היא מסדירה את האפשרות להגשת בקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה באופן כללי (בעוד שבפועל ענין זה מוסדר בתקנה 9(ב)) – מוצע לבטל את התקנה כליל על מנת למנוע בלבול אפשרי זה. יובהר כי אין במחיקה זו כדי לגרוע מתוקפה של הילכת בובליל, שכן הילכת בולביל כמו גם הילכות נוספות שלא שונו או תוקנו בתקנות אלה, במפורש או במשתמע, יוסיפו לחול". (הדגשה במקור, ר.ע.).
וכך נקבע בעיניין עע (ארצי) 26198-07-13 ד"ר סיגל שוורץ נ' ד"ר אמיר אברמוביץ [פורסם במאגרים, 30.4.2015], באשר למידת הפרוט הנדרשת מהתובע בתביעת לשון הרע, נאמר כי -
"בכתב תביעה במשפט לשון הרע יש להצביע על העובדות המקימות את כל מרכיביה של עילת העוולה האזרחית, היינו: את מרכיב ה"פירסום", מרכיב "לשון הרע" והעובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים.
סיכום:
אני סבורה כי יש להורות על הארכת המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעה בבקשה לסילוק על סף.
הטעם לכך נעוץ באופן ניסוח כתב התביעה כפי שמפורט בסעיפים 16-22 להחלטתי זו.
לעניין ההוצאות, הואיל והחלטתי זו עוסקת רק בנושא הארכת המועד, לא מצאתי לעשות צו להוצאות בשלב זה שכן עסקינן בהחלטת ביניים במסגרת הבקשה לסילוק על סף.
החלטתי ניתנת בתפקידי כרשמת.
...
טענות המשיבה:
המשיבה טוענת כי המדובר בבקשה טורדנית קנטרנית, שדינה להידחות.
על מנת שהחלטתי לא תמצא חסרה, אציין כי ביחס לשאלה האם על המשיבה להגדיר במפורש את סכום תביעתה ביחס לכל עילה ועילה, כאשר היא מגישה את התביעה בסכום מופחת מטעמי אגרה, הדעות חלוקות, ובכל מקרה בהתאם לפסיקה מהעת האחרונה, [לדוגמא, 40840-03-18 חאן השיירות בע"מ ואחרים נגד שחר בוכריס (פורסם במאגרים, 27.6.18)], אני סבורה כי לצורכי הנושא המצוי בפניי, והוא הארכת המועד, אין מקום להורות על הארכת המועד מטעם זה.
לעניין הטענה כי עסקינן בתביעת השתקה – נושא זה הינו סבוך ומורכב, ובכל מקרה, לטעמי אין בו לכשעצמו בנסיבות העניין כדי להוביל להארכת מועד.
במסגרת שני פסקי דין אלה האוחזים לכאורה בגישות הפוכות, נראה כי השאלה אם פרסום תמונה מהווה פגיעה בפרטיות, אינה שאלה פשוטה והיא מורכבת מנסיבות קונקרטיות של הפרסום, בכיתוב שמתלווה אליהן, לזהות המפרסם, תפקידו, זהותו של מי שצולם, ועוד עניינים עובדתיים אחרים, ולפיכך, לטעמי לצורכי נושא הארכת המועד, לאור מורכבותו של הנושא, אין בו די להוביל למסקנה שיש להאריך את המועד להגשת כתב הגנה.
סיכום:
אני סבורה כי יש להורות על הארכת המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעה בבקשה לסילוק על סף.
הטעם לכך נעוץ באופן ניסוח כתב התביעה כפי שמפורט בסעיפים 16-22 להחלטתי זו.
לעניין ההוצאות, הואיל והחלטתי זו עוסקת רק בנושא הארכת המועד, לא מצאתי לעשות צו להוצאות בשלב זה שכן עסקינן בהחלטת ביניים במסגרת הבקשה לסילוק על סף.
החלטתי ניתנת בתפקידי כרשמת.