בנסיבות בהן קיימות מספר בדיקות שמיעה שמהן עולים ממצאים שונים, על הועדה להכריע איזה מבין הבדיקות משקפת נכונה את מצבו של המבוטח.
המשיב מוסיף וטוען, כי בית הדין הארצי חזר במספר פסקי דין על הכלל שלפיו יש להעדיף את תוצאות בדיקת השמיעה "הטובה ביותר" בנסיבות בהן קיימות בדיקות שמיעה סותרות בעלות מהימנות דומה.
דיון והכרעה
משהוחזר עניינו של המערער על ידי בית הדין לועדה לעררים בצרוף הוראות, על הועדה להתייחס אך ורק לאמור בהחלטת בית הדין, ואל לה לועדה להתייחס לנושאים שלא פורטו באותה החלטה (ראו דב"ע נא/ 29-0, מנחם פרנקל נ' המל"ל, פד"ע כ"ד, 160).
מפאת חשיבות הדברים גם לענייננו, ובשל המענה שניתן בהם לכמה מן השאלות שמעלה ערעור זה, יובאו כאן דברי בית הדין הארצי בהילכת אלון, בהקשרם לענייננו:
"... לגבי בדיקת השמיעה ומקום ביצוע בדיקת השמיעה, יש לקבוע, כי בדיקת שמיעה עליה ניתן להסתמך, הנה בדיקה שאינה ארכאית ואשר עולה ממנה שהנבדק לא היתחזה, ואשר בוצעה במכון רישמי מוכר הנותן שירות, למשל לקופות החולים, או במסגרת בתי החולים. זאת, להבדיל למשל ממכון פרטי המעוניין רק למכור מכשירי שמיעה.
...
עיקר טענות המשיב-
הוועדה פעלה בהתאם להוראות פסק הדין אשר מכוחו התכנסה, משכך לא עולה כל טעות משפטית מהחלטתה; ועל כן, יש לדחות את הערעור.
אשר לטענה כי הוועדה טעתה עת לא התייחסה לטענות המערער לעניין הפעלת תקנה 15, מקובלת עליי טענת המשיב שלפיה הוועדה לא נדרשה לדון בסוגיית הפעלת תקנה 15 בהתאם לפסק הדין; על כן, לא היה על הוועדה להתייחס לסוגיית הפעלת תקנה 15 שלא פורטה בפסק הדין.
מכל מקום, הוועדה קבעה כי "אין מקום להפעלת תקנה 15, מסוגל לשוב לעבודתו".
לאור האמור לעיל, משהוועדה פעלה בהתאם לפסק הדין ומשהחלטתה הינה מנומקת ומבוססת, לא מצאתי כי נפלה טעות משפטית בהחלטתה ולכן הערעור נדחה.
בנסיבות העניין, המערער ישלם את הוצאות המשיב בסכום של 1,000 וזאת תוך 30 ימים מהיום.