ערעור זה מתייחס להחלטת המשיב מיום 11.9.13 בה קבע המשיב כדלהלן: "....הגעתי למסקנה כי אין קשר בין מחלת הגלומרולנפריטיס ממנה הינך סובל לבין תנאי שירותך הצבאי. אולם, עקב האיחור באבחנה והטיפול נקבע כי אי ספיקת הכליות החמירה בתקופת שירותך ועקב שירותך הצבאי. ההחמרה שעל חשבון השרות הנה בשיעור 30% מדרגת נכותך הכוללת". בהמשך החלטתו ציין המשיב שדרגת נכותו של המערער בגין אי ספיקת כליות כרונית הפרשת חלבון קבועה בשתן-6% מתוך דרגת נכות כוללת של 20%.
בפרק "דיון" שבחוות דעתו, כתב המומחה הנ"ל , בין היתר, כדלהלן:
"מדובר בבחור בן 31 שסובל מאי ספיקת כליות כרונית שטיבה לא ברור מכיוון שלא נעשתה ביופסיית כליה.לפיכך, לא ניתן לקבוע אם יש קשר בין השרות בצה"ל לבין מחלת הכליה. אך הייתה התרשלות ברורה במעקב אחרי בדיקת החולה. הוא הגיע לבירור אורולוגי נפרולוגי רק אחרי שנתיים! העובדה מצוינת גם בקבלתו למחלקה האורולוגית; אני מצטט: 'סובל מהמטוריה מיקרוסקופית מזה שנתיים'! הממצאים בשתן ע"י הרופא הצבאי בתאריך 22.1.06 יוחסו למחלה חריפה, שזה בהחלט לגיטימי, אך לא נעשתה כל בדיקת שתן ביקורת כדי לוודא שאבן מדובר במחלה חריפה והממצאים בשתן אכן חלפו".
ובפרק הסיכום כתב ד"ר שטורך כך:
"לאחר בדיקת תיקו הרפואי של מר...., אני מגיע למסקנה כי אין קשר בין השרות הצבאי לבין מחלת הגלומרולנפריטיס ממנה הוא סובל, אך עקב האיחור באבחנה והטיפול אני קובע החמרה בשיעור של 30%".
בסעיף 9 לסיכומיו בכתב סיכם ב"כ המערער את תמצית טענותיו בתיק זה במילים הבאות: "תמציתו של ערעור זה הנו צירופה של הקביעה הרפואית כי היה איחור באיבחון המצדיק קביעת החמרה של 30% ושתי הילכות משפטיות, האחת הקובעת כי כאשר מחלה פורצת לראשונה בשירות ויש קשר בין פריצת המחלה לבין השרות תוכר המחלה כגרימה ולא כהחמרה. והשנייה, כי העידר המעקב והבדיקות מהוה "נזק ראייתי" שניגרם למערער המטיל את נטל הראיה אל כתפי המשיב".
האם הוכח שלמחלת המערער בשנת 2006 ו/או לאירועים רפואיים אחרים היה קשר למחלת הכליות הנוכחית של המערער?
בסעיף 9 להודעת העירעור נטען ש"לאור העובדה שהזיהום הויראלי עצמו , בחודש ינואר 2006,נגרם אף הוא בעטיו של השרות (שהרי המערער נדבק במהלך סידרת שטח, הרי ששומה היה על המשיב לקבוע קשר של גרימה)". קביעה זו של המערער לא התקבלה על דעת ד"ר שטורך. לעניין זה קבע ד"ר שטורך שמה שהיה למערער זו מחלה ויראלית שאין לה קשר עם מחלת הכליות של המערער; או בלשונו של המומחה: "הדיעה שלי שב-2006 הייתה מחחלה ויראלית, דלקת UPPER RESPIRATORY TRACT INFECTION , שזה זהום בדרכי הנשימה העליונות, כפי שאמרת זהום ויראלי...אני טוען שזו הייתה מחלה ויראלית שאין לה קשר למה שקרה בכליה" [ ראו פרוט' עמ' 4 מש' 12-24].
באשר לבדיקה זו שגם ידועה בשם ASO נכתב ב"ויקירפואה" ש"הבדיקה נועדת לקביעת הנוגדנים כנגד האנטיגן שהוא גם אנזים Streptolysin O, המיוצר על ידי החיידק סטרפטוקוקוס A כגורם למחלה דלקתית".
...
בפרק "דיון" שבחוות דעתו, כתב המומחה הנ"ל , בין היתר, כדלהלן:
"מדובר בבחור בן 31 שסובל מאי ספיקת כליות כרונית שטיבה לא ברור מכיוון שלא נעשתה ביופסיית כליה.לפיכך, לא ניתן לקבוע אם יש קשר בין השירות בצה"ל לבין מחלת הכליה. אך הייתה התרשלות ברורה במעקב אחרי בדיקת החולה. הוא הגיע לבירור אורולוגי נפרולוגי רק אחרי שנתיים! העובדה מצוינת גם בקבלתו למחלקה האורולוגית; אני מצטט: 'סובל מהמטוריה מיקרוסקופית מזה שנתיים'! הממצאים בשתן ע"י הרופא הצבאי בתאריך 22.1.06 יוחסו למחלה חריפה, שזה בהחלט לגיטימי, אך לא נעשתה כל בדיקת שתן ביקורת כדי לוודא שאבן מדובר במחלה חריפה והממצאים בשתן אכן חלפו".
ובפרק הסיכום כתב ד"ר שטורך כך:
"לאחר בדיקת תיקו הרפואי של מר...., אני מגיע למסקנה כי אין קשר בין השירות הצבאי לבין מחלת הגלומרולנפריטיס ממנה הוא סובל, אך עקב האיחור באבחנה והטיפול אני קובע החמרה בשיעור של 30%".
בסעיף 9 לסיכומיו בכתב סיכם ב"כ המערער את תמצית טענותיו בתיק זה במילים הבאות: "תמציתו של ערעור זה הינו צירופה של הקביעה הרפואית כי היה איחור באבחון המצדיק קביעת החמרה של 30% ושתי הלכות משפטיות, האחת הקובעת כי כאשר מחלה פורצת לראשונה בשירות ויש קשר בין פריצת המחלה לבין השירות תוכר המחלה כגרימה ולא כהחמרה. והשנייה, כי העדר המעקב והבדיקות מהווה "נזק ראייתי" שנגרם למערער המטיל את נטל הראיה אל כתפי המשיב".
אנו סבורים שמקום שמדובר באי ודאות וכאשר יש פנים לכאן או לכאן, ראוי היה להעמיד את אחוז שיעור ההחמרה על חשבון השירות על 50% מדרגת הנכות הכוללת ; וכך אנו קובעים.
לפיכך, אנו מקבלים את הערעור באופן חלקי ומעמידים את אחוז ששיעור ההחמרה על חשבון השירות הינה בשיעור 50% מדרגת הנכות הכוללת- היינו הננו קובעים שדרגת נכותו של המערער בגין אי ספיקת כליות כרונית הפרשת חלבון קבועה בשתן תעמוד על 10% מתוך דרגת נכות כוללת של 20%.