הנתבעת מפנה בסיכומיה לכך, שבהערת אגב מוזכרת בענין מזרחי האפשרות שהסטיה של העובד מהדרך המקובלת "תוקנה", תוך הפניה לאמור בענין דב"ע (ארצי) מא/0-19 המוסד לביטוח לאומי - אבניאלי פד"ע יב 298 (1981) (להלן: "ענין אבניאלי"): "'סטיה' מהדרך, להבדיל מהפסקה, ניתנת ל'ריפוי' עם החזרה לתווי הרגיל".
אין מדובר בעניינינו בתאונה שאירעה "תוך ועקב" עבודתו של התובע
כפי שאגולל להלן, אינני מוצא כי התאונה הנדונה "תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו", גם משום שספק אם בעניינינו הוכח הבסיס לקיומה של "חזקת תאונת עבודה" בהקשר לעיתויה ומיקומה של התאונה "תוך ועקב" נסיעתו "מן העבודה למעונו" ו"עקב נסיעתו זו"; וגם, באשר, בכל מקרה, ממכלול הראיות שלפניי מצאתי כי, בנסיבות, "חלה בנסיעה או בהליכה הפסקה או סטיה של ממש מהדרך המקובלת, כשההפסקה או הסטיה לא היו למטרה הכרוכה במילוי חובותיו של המבוטח כלפי מעבידו" [סעיפים 79, 80(1) ו-81(א) לחוק הב"ל].
בסעיף 2 לכתב התביעה מתוארים נסיבות התאונה: "ביום התאונה, בעת שנהג התובע ברכבו הגיחה מכונית שחצתה צומת שהאור בעדשת הרמזור בכיוון נסיעתו היה אדום. כתוצאה מכך נפגעה חזית רכבו של התובע". אין טענה בכתב התביעה כי מדובר בתאונת עבודה, וגם אין הכחשה לענין זה.
אעיר כבר עתה, שלטעמי, אין לתובע בתאונת דרכים שלא פנה בתביעה למל"ל בגין נכות מעבודה חובה להתייחס למטרת הנסיעה, ככל שאין בהעדר ההתייחסות לגרוע מחובתו לטעון את האלמנטים הנדרשים לקיומה לכאורה של תאונת דרכים.
גם הרופאה שמפנה את התובע למיון, ומציינת שהתאונה אראה "בזמן שחזר מפגישה בעינייני עבודה", איננה מציינת את הביקור כביקור בעקבות "תאונת עבודה", ולא ניתן למצוא במכלול המסמכים "תעודה ראשונית של נפגע בעבודה".
אמנם באותו מיסמך רפואי של הפניה למיון (לביקור שני) שהוצאה על ידי רופאת המשפחה של קופת החולים יומיים לאחר התאונה (11.6.09), לאחר שהתובע פנה אליה בתלונות לגבי כאבים, נרשם תחת סעיף 'תלונות': "תאונת דרכים בתאריך 09.06.09 בזמן שחזר מפגישה בעינייני עבודה. תאונת שרשרת. פגע ברכב שלפניו. כרית אוויר לא ניפתחה". הנתבעת מבקשת לייחס לגירסה זאת את המשקל שמייחסת הפסיקה למתן גרסה ב"מיסמך ראשוני", כהודאה מטעם התובע.
אם כן, מחקירת התובע עולה כי מסר בהודעה למישטרה כי היתה קודם לתאונה "פגישת עבודה עם מכר מחו"ל", אך - התובע איננו מצליח להזכר בפגישה או מיקומה.
כפי שעולה מהדין שפורט לעיל, בנסיבות ענייננו לו היה התובע פונה למל"ל בתביעה להכיר בתאונה כתאונת עבודה, היה מוטל על התובע להוכיח מדוע, משפטית, שלא יראו בנסיעה בתוככי כפר סבא בה אירעה התאונה - נסיעה נפרדת, למול שאלת "מבחן האינצידטליות" לגבי פעולותיו טרם התאונה, כשברכב שלו בעת התאונה יושבת בתו, שלא היתה עמו בפגישת העבודה, ושנאספה על ידו מבית הספר בעיר כפר סבא; היינו להוכיח את תחולת החזקה.
...
אשר על כן, דין התביעה הנדונה להתקבל, כך שישולמו לתובע פיצויים בסך של 495,000 ₪.
סוף דבר
אשר על כן, אני פוסק בזאת כי:
הנתבעת תשלם לתובע סך של 495,000 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובע - החזר שכר טרחת עורך דין בסך של 75,290 ₪, וכן, בגין החזר הוצאות אגרה סך של 712 ₪ בלוויית ריבית והצמדה מיום 8.1.2014.