התאונה אירעה עקב היתפוצצות של דלק ואויר ממזרקי המנוע של הרכב.
"
בעיניין הפניקס [רעא 3014/15 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני (פורסם בנבו] ה"מבחן הגיאוגרפי" הוגדר על דרך השלילה:
"בנגוד למקום חניית הרכב לפני תחילתה או לאחר סיומה של הנסיעה, או חצרים של מקום העבודה"
אלא שבאותו פסק דין ממש הכיר בית המשפט העליון במצב זה : נהג או נוסע מגיע ליעדו ברכב שניכר היה במהלך הנסיעה שיש בו תקלה, בטרם הוא פונה לשאר עיסוקיו הוא עורך בדיקה או תיקון שנועדו לברר לאלתר מהי אותה התקלה, הבדיקה נועדה להעריך את ההשפעה של אותה תקלה על האפשרות להמשיך ולנסוע ברכב (בין אם הנסיעה תבוצע מיד לאחר העצירה ובין זמן מה לאחר מכן) בית המשפט העליון קבע כי רואים הדבק דברים שכזה כ"תיקון דרך" שבוצע במסגרת אותה נסיעה.
בעיניין נביל [רע"א 5099/08 נביל נ' הדר חברה לביטוח בע"מ] הועדף המבחן הגיאוגרפי ונכתבו דברים אלה :
"התנאי הראשון הוא כי מדובר בטיפול שהתרחש בדרך, לאמור: החל מן העלייה אל הרכב בתחילת הנסיעה ועד לירידה ממנו בסיומה."
בעיניין אלפסי ת"א (ב"ש) 3142-09 דוד אלפסי נ' פנצ'ריית העמק בע"מ (פורסם בנבו) נאמר :
"עוד יאמר על תיקון 8 לחוק הפיצויים כי המחוקק, עת אמר דברו, ציין במפורש בדברי ההסבר כי לא יכנסו עוד למסגרת חוק הפיצויים תאונות עבודה של מכונאים ושאר בעלי מיקצוע שנפגעו בגופם בעת תיקון רכב ודינם יהיה כדין שאר חבריהם העובדים אשר נפגעו בתאונות עבודה ותרופתם דיני הנזיקין הכלליים. (ראה דברי ההסבר בהצעת החוק, חוברת 1962 עמ' 22)
עיון בפסיקה מצביע על כך שחזקה מרבה זו, נועדה במפורש לרכב העושה שימוש בכוח המכני שלו כדי להגשים שני יעודים מקוריים לפחות : הראשון הוא יעוד תעבורתי והשני ניתן לבחירה מקבוצת יעודים שאינם תעבורתיים : (כגון טרקטור, משאית מנוף, או משאבת בטון) המחוקק חפץ להרחיב את תחולת החוק גם לשימושים האחרים ובילבד שיהיו בתחום היעוד שיעד היצרן לרכב.
[תא (חי') 1106/00 פלוני (קטין) נ' נתן כהן עא 5408/03 עבד אבו קטיפאן נ' נתן כהן] שם נאמר :
"נראה, איפוא, כי במסגרת המבחן שקבענו באים הדלק, השמן, ואולי גם – מבלי לקבוע מסמרות בעיניין זה ומבלי להתוות רשימה סגורה – מערכת ההצתה, המצבר, המנוע וצמיגי הגלגלים. ואכן, ניתן לשער כי בקוים כלליים, אלה הם הרכיבים והחומרים שעמדו לנגד עיניו של המחוקק, בחוקקו את החזקה המרבה. "
ולפי ההגדרה העממית אם חור בצמיג מוגדר כמי שהביא ל"היתפוצצות" המכניסה תאונה לגדר "תאונת דרכים" בודאי ששחרור סילון תערובת סולר לוהט ואוויר דחוס מתוך מנוע דיזל שהופעל המתנע שלו יכול לבוא בהגדרה זו.
לפי ההגדרה ההנדסית - הפיסיקלית הרי המונחים היתלקחות והתפוצצות מוגדרים על פי קריטריונים של מהירות התהליך ופליטת האנרגיה שלו "היתפוצצות" לפי הגדרה זו יכולה להתקיים ברכב רק בהתבקעות מהירה מאוד של בנזין הנמצא ברכב.
...
התביעה נגד נתבעים3 ו - 4 – נדחית בהעדר עילה על פי חוק הפלת"ד.
כמצוות התקנות, ושלא כמנהג שרווח טרם כניסתן לתוקף, יפרט בית המשפט את השיקולים על פי הסדר האמור בפרק י"ח לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
הערכת המשאבים אשר נדרשו לניהולו של ההליך ומורכבותו – לעניין זה בית המשפט מצא, כי ההליך נוהל בקצירת האומר וביעילות, השאלות המשפטיות הועמדו במקצועיות רבה והתשתית העובדתי הייתה מוסכמת.
התנהלות בעלי הדין לרבות הארכת ההליך שלא לצורך – לעניין זה מצא בית המשפט, כי הצדדים לא האריכו את ההליך שלא לצורך.