המבקש לעסוק ברפואה צריך להיות, בין השאר, בעל השכלה רפואית מוכחת, משמע, שישנה הכרה לכך מן המועצה להשכלה גבוהה בישראל או שהוכרה על-ידי המנהל הכללי של לשכת הבריאות.
השיטות של הרפואה המשלימה/חלופית מתחלקות למספר תת-קבוצות: רפואה מזרחית (הודית, סינית, טיבטית, קוריאנית, מונגולית), רפואה המבוססת על תזונה (צוות, צמחונות, טבעונות, מאקרוביוטיקה, צירופי מזון, נטורופתיה), רפואה תרופתית (צמחי מרפא, הומיאופתיה, פרחים מלחי אוסלר), רפואה ידנית (רפלקסולוגיה, כירופרקטיקה, אוסטיאופתיה, מסאז'), רפואה תנועתית (אלכסנדר, פלדינקרייז, פאולה, טאי צ'י), רפואה מיסטית (מדיטציה, ספיריטואליזם, הילינג, מרפאי אמונה, אבני חן), רפואת הרפיה נפשית (יוגה, היפנוזה, ביו-פידבק, ריפוי במוזיקה וריפוי באומנות), ואחרים (הידרותרפיה, אירידולוגיה, אקופונקטורה).
על-כן, ולאור כל האמור לעיל, נראה כי טוב יעשו רשויות משרד הבריאות ומשרד המשפטים, באם יקדמו את נושא החקיקה, על המקצועות האחרים הנמנים על הרפואה האלטרנטיבית, כך שנושא זה יוסדר בחקיקה עד תום, יוסדרו בו הוראות רשוי, דרישות השכלה וניסיון, "יחוייב העיסוק, הכרה בתוארים ובמומחיות, כללי אתיקה והליכות, חובות הסודיות, חובת ביטוח אחריות מקצועית החלת חוק זכויות החולה, פיקוחו הקמת טריבוליים משמעתיים...
...
סוף דבר אשר-על-כן ולאור כל האמור לעיל, נראה לי כי יהא זה נכון וצודק לחייב את הנתבע להשיב לתובעת את הכסף אשר שילמה לו בסך 22,000 ש"ח. אף נכון יהיה לחייב את הנתבע לשלם לתובעת בגין עוגמת הנפש אשר נגרמה לה עקב הציפיות ותקוות השוא אשר תלתה בהבטחות הנתבע ואשר בסופו של יום התנפצו לחלוטין.
אינני רואה לנכון לפצות התובעת בהוצאות דלק, הוצאות רכב ושעות בזבוז שנתבעו בסך 10,000 ש"ח, שכן לא הובאו ראיות מהימנות או פירוט הנדרש במהלך ההוכחות להשתת בסיס עובדתי ומשפטי לקביעה זו ואין אני רואה לנכון לפסוק עבור ראש נזק זה בדרך "האומדנה".
אי לכך ולאור כל האמור לעיל, הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 32,000 ש"ח, כשהם צמודים ונושאים ריבית מיום 9.2.2003 ועד לתשלום המלא בפועל.
כמו-כן, הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת בגין ניהול התביעה את הוצאות המשפט וכן שכר טירחת עורך-דין, בסך של 7,500 ש"ח בתוספת מע"מ כחוק, ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.