ביום 28.11.2013 הגיש המערער למשיב בקשה להכרת זכות [מחלה] לפי חוק הנכים (תגמולים ושקום) תשי"ט-1959 [נוסח משולב] (להלן: חוק הנכים).
עדויותיהם של עדי המערער על מצבו הנפשי
בחקירתו הנגדית העיד המערער כי עובר לארוע התקיפה מחודש ינואר 2008 הוא חווה מצבי לחץ בצבא ובשב"ס: שיירות ומארבים ברצועת הבטחון בלבנון (עמ' 15), האינתיפאדה הראשונה והשנייה (עמ' 16), שבירת חפצים בבית בתקופת השרות הצבאי (עמ' 24), חשיפה לאלימות בבתי הסוהר ועבודתו באגף הבידוד בכלא דמון ("אם אתה עובד בתוך צינוק ואתה רואה בן אדם חותך את הווריד והדם עף עליך, ואתה לא רגיל לדברים כאלה, אז אתה סופג את זה" - עמ' 19) וויכוחים עם מפקד כלא קישון (עמ' 24).
דו"ח סיכום איבחון על-ידי פסיכולוג שקומי ופסיכולוגית קלינית מ"מכון רום" מיום 31.12.2014
בדו"ח סיכום הערכה אישיותית של המערער, שבוצע לבקשת המומחה הרפואי מטעם המשיב, תוארה גרסה עובדתית שנמסרה על-ידי המערער:
"לדבריו, לאורך שרותו הצבאי נחשף למראות קשים מאוד כאשר שירת באינתיפאדה ובלבנון. הרבה בשל כך לשתות ואף היה אלים בביתו (שבר דברים) למרות שלהגדרתו אינו אדם אלים מטבעו. לאחר שרותו עבד בתחומים שונים ... ובהמשך התגייס לשב"ס ... לדבריו, היה חשוף לאורך עבודתו לאלימות ולאירועים קשים עם אסירים, אך הצליח לתפקד. מתאר כי ב-2008 בעת ששירת בכלא צלמון, ירד לאגף סגור עם אסירים בעייתיים, הסמל שהיה עמו פתח את הדלת וקיבל אגרוף מאסיר בפנים שהשתולל. א' מתאר כי הדף את האסיר אך הרגיש בהלם, 'כמו בסרט שהדם קופא', והארוע היה מבחינתו שונה מאירועים דומים אליהם היה חשוף. לדבריו מאז אותו ארוע היתנגד להכנס למיתחם בית הסוהר וחל שינוי בתפקודו. (יש לציין כי בתיקו דיווח על תלונות ביחס לעצבנות, קשיי שינה ולחץ בחזה כבר משנת 2007). מתאר כי לאחר הארוע החל לחוש מתח, איבד סבלנותו, התקשה לקבל מרות, הגיב בתוקפנות בעבודה והתקשה להרדם בלילות. לדבריו, היתנהגותו השתנתה, דבר שגרם למפקד המחוז להעביר אותו לתפקיד אחר - הקמת יחידת לווי ארצית. לדבריו, גם שם ניתקל באסירים קשים ומסוכנים. לדבריו, מאז הארוע סובל מסיוטים בלילה על דברים שראה בלבנון ובאינתיפאדה, על פקודיו שנספו באסון הכרמל ועוד. מתאר כי מתעורר בצעקות ומכוסה זיעה קרה. לדבריו סבל וסובל מהתקפי חרדה ובזכות אישתו הגיע ב-2012 לפסיכיאטר (דר' שולקין) שאבחן לדבריו כי הוא סובל מ-PTSD. מתאר כי הפך לאדם מבודד, עצבני וחסר אמון באנשים ובמערכת. מדווח כי שנתיים ישן בסלון, ללא יחסי אישות וחש כל הזמן מועקה ...".
בפרק "אמינות ומוטיבציה" הועלה חשד למגמתיות ולניסיון היתחזות:
" ... בשיחה עמו הרבה להדגיש קשייו ולתאר בפירוט ובצורה גרפית את המראות הקשים אליהם נחשף, אך ללא עוררות רגשית מוגברת. כמו כן, הרבה להדגיש ולעסוק באמינותו באופן שהרשים כמוגזם. תוצאות מבחן ה-MMPI מעלות נטייה חריפה להחרפה והגזמה בתאור הסימפטומים והבעייתיות, לצד מענה בלתי עיקבי על המבחן הפוגע בתקפותו. הציון הכללי שהיתקבל במבחן ה-SIMS נמצא כמוגבה באופן מובהק ביחס לציון החתך המומלץ לזיהוי החשד לקיומה של היתחזות. א' מציג שכיחות גבוהה מאוד של סימפטומים שאינם אופייניים לחולים שיש להם הפרעות פסיכיאטריות או הפרעות קוגניטיביות אמיתיות ובכך מעלה את החשד לניסיון היתחזות".
בפרק "ממצאים קליניים" נכתב:
"התמונה הכללית המתקבלת מצביעה על מאפייני חרדה ומתח פנימי, היוצרים עומס משמעותי ומשליכים על התיפקוד. יש לקחת בחשבון עם זאת, שאלה ביחס לאמינות הדיווח ונטייה להחרפה ומגמתיות בתאור הקשיים.
עוד ציין כי החשד למגמתיות מתגבר לנוכח העובדה שהתיאורים של תסמינים בתר-חבלתיים נזכרו לראשונה רק בסמוך להגשת התביעה למשרד הבטחון (הבקשה למשיב - א"ג).
המגמתיות בתאור תסמיני המחלה, המיוחסת למערער בחוות דעתו של ד"ר בירגר, המומחה מטעם המשיב, מקבלת חזוק במסקנות דו"ח סיכום איבחון מיום 31.12.2014.
...
התוצאה
הגענו למסקנה שלא הוכח על-ידי המערער שהוא סובל מ-PTSD, וכי קיים קשר סיבתי עובדתי בין פגימה זו לבין אירוע התקיפה.
לא נפל, איפוא, דופי בהחלטת המשיב מיום 10.3.2015, ולפיכך דין הערעור להידחות.
הננו דוחים את הערעור, ומחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 7,000 ₪.