מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרה בכיב התריסריון כקשור לשירות בצבא

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1994 בעליון נפסק כדקלמן:

בא-כוח המערערת ציטט לפנינו פסקי-דין, לפיהם מחלת כיב התריסריון שימשה עילה מוכרת להכרת נכות: בע"א 579/74 נקבע, כי אף על פי שהכיב הוא מחלה קונסטיטוציונאלית, יש בהופעתה בראשונה בזמן בשירות הצבאי כדי לראות בה מחלה שנגרמה עקב השרות; בע"א 324/75 נמצא קשר של גרימה בין מחלת כיב בתריסריון לבין תנאי השרות הצבאי.
...
מסקנה דומה עולה מחוות-דעת של פאנל מומחים, ובהם ד"ר גילון, בשאלת הקשר האפשרי בין גורמים חיצוניים לבין התפתחות המחלה (מש/1).
" לסיכום, הוכח קשר סיבתי "עקרוני" בין מתח נפשי לבין התפרצות מחלת הכיב.
על-פי האמור לעיל, אנו מקבלים את העירעור וקובעים שהמערער הוכיח קשר סיבתי בין השירות לבין מחלת כיב התריסריון, ממנה הוא סובל.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת המשיב מיום 22.2.2014, אשר דחה את בקשת המערער להכרה בנכותו, וקבע כי לא ניצפתה החמרה בשמיעתו עקב תנאי שרותו הצבאי, וכי לא הוכח קשר סיבתי בין תלונותיו לטנטון קבוע לבין תנאי השרות.
בחודש ינואר 1989 הורד הפרופיל הרפואי שלו ל-21, עקב כיב תריסריון.
...
בחוות דעת רוזן, שכללה התייחסות מפורטת לחוות דעתו של ד"ר בן-טובים, לא צוינה הסתייגות מקביעה זו. התוצאה המסקנה מהאמור לעיל הינה כי לא עלה בידי המערער להוכיח בדרגה של "מתקבל מאוד על הדעת" כי תנאי השירות הם שגרמו להחמרת הטינטון.
אשר על כן, הערעור נדחה.
הננו מחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 22.12.2016 דחה קצין התגמולים את בקשת המערער להכרה בנכותו, על סמך חוות דעתו מיום 13.10.2016 של פרופ' (אמריטוס) מרדכי וייס, מומחה למחלות פנימיות ואנדוקריניות, שקבע כי המערער לקה בסוכרת מסוג 1 במהלך שרותו הצבאי עוד לפני הארוע שהתרחש ביום 26.2.2016 (אותו הגדיר כ"ארוע נפשי קשה"), אך סבר שאין קשר בין פריצת המחלה לבין מהלך שרותו הצבאי ו"שבוע מילחמה" בחודש ינואר 2016, מאחר ולדעתו "שבוע המילחמה" לא היה קשה ולא היה בגדר "ארוע שהוא אקוטי באופיו". על החלטה זו הוגש העירעור שבפנינו.
באת-כוח קצין התגמולים הפניתה לע"א 395/73 ביהם נ' קצין התגמולים, פ"ד כח(2) 408 (1974), בו נדונה בקשה להכרה בנכות עקב כיב תריסריון שהתגלה בגופו של חייל בעת ששירת במילואים.
...
איננו מקבלים את טענת באת-כוחו של קצין התגמולים בסיכומיה בכתב, לפיה חובה עלינו לאמץ את עמדתו של המומחה מטעם הוועדה בשאלת קיומו של דחק גופני ונפשי.
התוצאה הגענו למסקנה שהוכח קשר סיבתי בין תנאי שירותו הצבאי של המערער לבין התפרצות מחלת הסוכרת מסוג 1 בגופו.
כמו-כן, אנו מחייבים את קצין התגמולים לשלם למערער שכר טרחה בסך כולל של 10,000 ₪, וכן את הסכומים הבאים: (1) הסכומים ששילם המערער למומחה הרפואי מטעמו עבור חוות הדעת (המקורית והמשלימה) ועבור התייצבותו לחקירה בישיבה שהתקיימה ביום 10.1.2019; (2) חלקו של המערער בתשלום שכר טרחתו של פרופ' קרסיק; (3) סך 1,800 ₪ ששילם המערער לפרופ' קרסיק עבור התייצבותו לחקירה בישיבה שהתקיימה ביום 21.11.2019.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט ת' אור: בקשה לרשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב, אשר קיבל את ערעורו של המשיב (להלן: החייל) על החלטת ועדת הערעורים על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט-1959 (נוסח משולב) (להלן: ועדת הערעורים), וקבע כי יש להכיר במחלת כיב התריסריון ממנה סבל, כמחלה שנגרמה עקב שירותו בצה"ל. החייל, יליד 19.9.70, התגייס לשירות חובה בצה"ל באוקטובר 1988 לאחר שנקבע לו פרופיל רפואי 97.
כך, משום שבצד קיומם של מספר פסקי דין של בתי המשפט המחוזיים, אשר הכירו בקיומה של אסכולה בדבר קשר סיבתי בין תנאי לחץ בעת השרות לבין הופעת כיב התריסריון, קיימים פסקי דין מחוזיים הקובעים את ההיפך.
...
שלישית, גם הנחה היפותטית לפיה המחלה פרצה רק במועד מאוחר יותר, בעקבות הקורס האינטנסיבי בו נטל חלק, לא תוביל למסקנה שונה.
אנו מחליטים, על כן, לידון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור, וערעור הוגש על פי הרשות שניתנה.
כן מחליטים אנו, לקבל את הערעור ולהחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי, על מנת שיכריע, על פי הראיות אשר בפניו, אם יש עילה להתערב במסקנת ועדת הערעורים, על פיה לא הוכחה אסכולה רפואית כאמור.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2007 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת קצין התגמולים מיום 28.04.02 אשר הגיע למסקנה כי לא אירעה למערער נכות עקב תנאי שירותו בשב"ס. נקבע בהחלטה כי אין קשר בין מחלת כיב התריסריון לבין תנאי השירות וכי אין קשר בין תלונות המערער על כאבי ראש וסחרחורות לבין תנאי השרות ו/או לאירוע מחודש 10/00.
כאשר מדובר בשירות צבאי ארוך, ובמקרה דנן שירות בבתי הסוהר, אזי, בתי המשפט נטו להחמיר את דרישת היות תנאי השרות חריגים ונדרש קיומם של ארוע חריג, או שרשרת אירועים חריגה על מנת שיוכר קשר סיבתי.
...
עם זאת, על פי ההלכה אשר נפסקה בע"א 115/79 קצין התגמולים נ' לוי שי פ"ד לד (1) 518), אני סבור כי יש לאמץ את המסקנה אליה הגיע בית המשפט לפיה לא מדובר בגרימה אלא בהחמרה של מצב אשר קינן בגופו של המערער ואנו קובעים במקרה דנן על קצין התגמולים להכיר בהחמרה בשיעור של 30% מהנכות אשר תקבע לתובע אם תקבע בגין כיב בתרסריון.
הערעור מתקבל חלקית כך שאנו נכיר בהחמרה.
המשיב ישלם למערער הוצאות בסך 5,000 ₪ ושכ"ט בסך 5,000 ₪ בתוספת מע"מ. ניתן היום י"ז בכסלו תשס"ח (27/11/2007) בהיעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו