המשיב הוסיף, כי אף הוכנה טיוטה של אמות מידה ותבחינים שלפיהם ניתן יהיה להעניק מעמד עולה למי שהתגייר ב"קהילה יהודית אורתודוכסית מוכרת בישראל", שאינו זכאי לקבל אזרחות על-פי דין, או אינו בעל רישיון לישיבת קבע.
עם זאת, דומה כי כדברי כבוד השופט ד' מינץ בעיניין דהן, "הלכה למעשה היו אלו בתי הדין האורתודוקסים במסגרת עניין רגצ'ובה שגרמו לפריצת כל הגדרות. 'הללו באו לתקן ויצאו מקלקלים'. גיורם האורתודוקסי שלא במסגרת מערך הגיור הממלכתי זכה להכרה (מי מהם בבית דין בבני ברק ומי מהם בבית דין בשכונת מאה שערים בירושלים), אך בד בבד ניפתח הפתח להכרה בכל גיור בקהילה יהודית מוכרת על אף שלא נעשה במערך הגיור הממלכתי... " (ההדגשות אינן במקור).
במסגרת זו, מוסברת גם המסגרת הפרטית לגיורים אורתודוכסיים בישראל, כלהלן (שם, עמ' 737):
"להשלמת התמונה נוסיף כי לצד בתי הדין הממלכתיים פועלים בישראל בתי דין לגיור 'פרטיים' – דוגמאת בית הדין של העדה החרדית בירושלים ובית הדין של הרב קרליץ בבני ברק – העוסקים במשך עשרות שנים גם בנושאי גיור. על דרך הכלל, גיוריהם הוכרו דרך קבע על ידי רישמי הנישואין, הרבנות הראשית ובתי הדין, ומכוחם גם על ידי המדינה. לימים, על רקע קשיים רבים שבהם נתקלו מתגיירים בבואם להתגייר במערך הגיור הממלכתי, הוקם בישראל בשנת 2015 מערך חלופי אורתודוקסי נוסף של בתי דין לגיור, המכונה 'גיור כהלכה'. גיוריו של בית דין זה, שמזוהה עם הזרם המתון יותר בציונות הדתית, לא הוכרו על ידי הרבנות הראשית ובתי הדין הרבניים, בעיקר משיקולים פוליטיים-השקפתיים. בעקבות פסק דין בבג"ץ שדן בכל סוגיית 'הגיורים הפרטיים', ניפתחה הדלת להכרה חלקית מצד חלק ממוסדות המדינה (גם אם לא בהכרח בצד הרבנות הראשית ובתי הדין הממלכתיים) גם בגיורים הנעשים במסגרת 'גיור כהלכה' (ה"ש 101: ראו בג"ץ רגצ'ובה...)".
אותה הכרה חלקית בגיור שנעשה בבתי הדין הפרטיים לגיור של "גיור כהלכה", היא רק לעניין מירשם האוכלוסין.
...
תמצית טענת העותרות היא כי בהתאם לפסק הדין בעניין רגצ'ובה, על המשיב להיעתר לבקשתן לקבלת מעמד בישראל מכוח חוק השבות ולחלופין, לבחון את בקשותיהן לגופן.
למרות זאת טען המשיב, כי אין להיעתר לעתירות הנדונות.
כך בין השאר, עלה מדבריו של כבוד השופט נ' הנדל בעניין רגצ'ובה, כי "לנוכח מעמדם האיתן של בתי הדין המגיירים בקהילות החרדיות, סבורני שיש להכיר בגיורם לצורך חוק השבות. מובן כי שני בתי הדין שגיוריהם באו בפנינו במסגרת עתירות אלה אינם יוצרים רשימה סגורה, וכי יש להכיר במעמד גיורים שנערכו על ידי בתי דין נוספים החולקים מעמד דומה" (ההדגשות אינן במקור) (שם, פסקה 10).
את הקושי בהיבט ההלכתי תיאר בקצרה הרב נחום אליעזר רבינוביץ ז"ל, מקים רשת "גיור כהלכה" וחבר בוועדת נאמן, בספרו 'מסילות בלבבם' (הוצאת ידיעות ספרים, 2015 (מהדורה שנייה 2020) עמ' 288 (הציטוט לקוח ממאמרו של הרב אלי רייף, על הגיור, שפורסם באתר 'גיור כהלכה')): "ברור שאין מקום לחוקק חוק או לקבוע נוהל שכל הגיורים צריכים להיות כפופים לסמכות הלכתית מרכזית אחת. מעולם לא היה דבר כזה בישראל, וקביעה זו עלולה לעקור את הגרות… לאורך כל הדורות כל בית דין היה רשאי לגייר, ואפילו בימי הסנהדרין! בתקופת הלל ושמאי מצאנו ששמאי דחה כמה גרים ואילו הלל גייר אותם".
אף עמדה הלכתית אחרונה זו תומכת במסקנה שלפיה יש לאפשר מסגרות גיור מגוונות בישראל, התואמות זרמים שונים ביהדות והשקפות דתיות מגוונות.
לפיכך ובהיעדר טענה בדבר פגם בכנות הליך הגיור שעברו העותרות, שתי העתירות מתקבלות ובהתאם לכך, הגיור של שתי העותרות יוכר לעניין מעמדן לפי חוק השבות.