על מנת להבין את ההתפתחות שחלה בעיניין זה, נפרט מעט קודם לכן על התשתית החוקית למתן רישיון לעסוק ברפואה למי שלמד רפואה בחו"ל.
רישיון לעסוק ברפואה לבוגר לימודי רפואה בבית ספר בחו"ל
פקודת הרופאים [נוסח חדש], התשל"ז-1976 ("פקודת הרופאים" או "הפקודה"), קובעת, בין היתר, את התנאים בהם יהיה אדם זכאי לקבל רישיון לעסוק ברפואה בישראל.
הינה כי כן, קבלת רישיון לעסוק ברפואה מותנית, בין היתר, בכך שיש למבקש הרישיון "השכלה רפואית" והוא עמד בבחינות שקבע "המנהל", הוא מנכ"ל משרד הבריאות, בהתייעצות עם "המועצה המדעית", שהיא המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית בישראל (סעיף 1 לפקודת הרופאים).
(1) מי שפקולטה או בית ספר לרפואה במוסד להשכלה גבוהה בישראל העניקו לו תואר המעיד על סיום חוק לימודיו כרופא, ובילבד שהמועצה להשכלה גבוהה הכירה באותו מוסד ובאותו תואר;
(2) מי שלמד רפואה באוניברסיטה או בבית ספר לרפואה בחוץ לארץ שהמנהל הכיר בהם, ניתנה לו דיפלומה שהמנהל הכיר בה וסיים תקופת סטאז' שהמנהל הכיר במשכה ובתנאיה".
מעדותו של ד"ר שנון עולה, כי הסיבה לכך קשורה בעיקר לניסיון לקבוע בחינה נוספת אשר המועמדים שלא עסקו זמן רב ברפואה יידרשו לעמוד בה. לאחר דיונים הוחלט כי הבחינה הנוספת תעסוק במדעי היסוד ברפואה (אנטומיה, פתולוגיה, ביוכימיה, פיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה, מטבוליזם ופרמקולוגיה), ואף נעשתה פנייה לדיקן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב לצורך קבלת מאגר שאלות לדוגמה במקצועות אלו.
...
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 165,722 ש"ח, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה החל מיום 1.8.2015.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת את אגרת המשפט עבור הסכום שנפסק, את חלקה של התובעת בשכר המומחית מטעם בית המשפט ובנוסף הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 15,000 ש"ח.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 60 יום.