מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הכרה בהידבקות בקורונה כפגיעה בעבודה לאחות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה המתעוררת בהליך זה היא האם יש לראות בתובעת כמי שנפגעה בעבודה, וביתר דיוק – אם נדבקה בנגיף הקורונה במסגרת עבודתה כאחות במרפאת גולדרוזן בראשון לציון, השייכת לשירותי בריאות כללית.
כך נפסק בעיניין פרץ (ההדגשות במקור – ד.ו.): "תביעה להכרה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, בשים לב לכך שהדבקות במחלה יכולה להתרחש בסביבות חיים שונות של המבוטח ושל בני משפחתו הגרים עימו (להלן – בני ביתו), מחייבת מסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת. באת כוח המוסד לביטוח לאומי טענה בפנינו כי מקום בו יש הוכחה לכך שהמבוטח נחשף במסגרת העבודה לחולה מאומת בטווח זמן סביר מהזמן שהוא אובחן כחולה, נוטה המוסד להכיר בתביעה.
...
כך נפסק בעניין פרץ (ההדגשות במקור – ד.ו.): "תביעה להכרה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, בשים לב לכך שהדבקות במחלה יכולה להתרחש בסביבות חיים שונות של המבוטח ושל בני משפחתו הגרים עימו (להלן – בני ביתו), מחייבת מסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת. באת כוח המוסד לביטוח לאומי טענה בפנינו כי מקום בו יש הוכחה לכך שהמבוטח נחשף במסגרת העבודה לחולה מאומת בטווח זמן סביר מהזמן שהוא אובחן כחולה, נוטה המוסד להכיר בתביעה.
לאור האמור, לא מצאנו כי ניתן לקבל את התביעה על יסוד האמור בחוזר זה. בשולי הדברים נציין כי לא די בעובדה שהתובעת היא אחות במרפאה, על מנת להביא למסקנה שהיא נדבקה בווירוס הקורונה בעבודה.
מכל מקום, בהתאם לפסיקה, אם היינו מגיעות למסקנה שהוכחו תנאי עבודתה של התובעת, היה מקום למנות מומחה יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם יש להכיר בהידבקותו של התובע בנגיף קורונה כפגיעה בעבודה כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק)? זו השאלה הדרושה הכרעה במסגרת פסק דין.
ביום 11.1.2021 דחה הנתבע את תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה בטענה שלא הוכח כי ההידבקות בנגיף הקורונה ארעה תוך כדי ועקב עבודתו[footnoteRef:1].
ביום 31.12.2020 הוספו לנתוני החקירה האפידמיולוגית של התובע בחלק העוסק בהיחשפותו לנכדתו בסעיף "הערות כלליות של מגע" כי "חולה שנדבקה ממשפחתון, אותרו 3 מגעים במשפחה. ביקרה בטיפת חלב ירכא ב-17.9.2020. נוצר קשר עם אחות טיפת חלב לאיתור מגעים. תתייעץ עם אפידמיולוגית ותעדכן"[footnoteRef:13].
...
בנסיבות אלה יש לקבל את התביעה ולקבוע כי התובע נדבק במהלך עבודתו מגב' עטאללה שהייתה עם תסמינים במועד הפגישה מיום 22.9.2020.
דיון והכרעה כאמור, השאלה הדרושה הכרעה היא האם עלה בידי התובע להוכיח בסבירות העולה על 50% שנדבק בנגיף קורונה במקום עבודתו? לטעמנו יש להשיב על השאלה בשלילה, ואלה טעמינו.
בנסיבות אלה, שוכנענו כי לא עלה בידי התובע להרים את הנטל המוטל עליו להוכיח שנדבק בקורונה תוך כדי ועקב עבודתו וכי קיימת סבירות גבוהה הרבה יותר שנדבק מנכדתו ומרעייתו.
סוף דבר התביעה נדחית.
עקב מצבו הרפואי של התובע והעובדה שלא חזר לעבודתו החלטנו לחרוג ממנהגנו ולא לחייב את התובע בהוצאות הנתבע על אף הסתירות הרבות שהתגלו בעדויות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בעב"ל (ארצי) 32190-06-22 איציק פרץ - המוסד לביטוח לאומי (09.02.2023), נפסק כי – "תביעה להכרה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, בשים לב לכך שהדבקות במחלה יכולה להתרחש בסביבות חיים שונות של המבוטח ושל בני משפחתו הגרים עימו (להלן – בני ביתו), מחייבת מסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת." (להלן: "פרשת פרץ") התובעת לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח כי סביר יותר כי נדבקה בעבודתה מאשר במקום אחר.
התובעת מבססת את טענתה לסבירות גבוהה להידבקות בנגיף קורונה על עבודתה כאחות דיאליזה במרכז רפואי ללא הצגת תשתית ראייתית לתמיכה בהשערה זו. התובעת לא הציגה אף הודעה שקבלה ממשרד הבריאות על חשיפה לחולה מאומת.
...
בתחקיר האפידמיולוגי שביצע המעסיק המסקנה הייתה כי – "לאחר סיכום ממצאי החקירה שאינם מצביעים על מקור הדבקה ברור ולאור אופי עבודתו של העובד הנ"ל, אין ביכולתנו לשלול את האפשרות כי מקור הדבקתו של הוא במרכז רפואי בעת עבודתו." המעסיק קבע בתחקיר, בזמן אמת, כי לא ניתן לשלול אפשרות הדבקה בעבודה וזאת בניגוד לשאלון שהעביר לנתבע שבו מסקנתו שונתה להערכה כי קיימת סבירות גבוהה שהתובעת נדבקה מחולה סמוי.
לכן איננו מקבלים גרסה מאוחרת זו וסבירות הידבקותה שם. יתרה מזאת, לפי רשימת המאומתים במרכז הרפואי סביב מועד הידבקותה של התובעת, הרי שעד ליום 24.01.2021, נמצאו שבעה עובדים מאומתים לקורונה, כלומר, כל העובדים הללו ביצעו בדיקות קורונה לפחות עד ליום 23.01.2021 (וחלקם קודם לכן).
לאור כל האמור, אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

המערער, אח במקצועו, נדבק בקורונה במהלך עבודתו והפגיעה הוכרה על ידי המשיב כפגיעה בעבודה, מיום 24.8.2020.
...
הוועדה הגיעה כאמור למסקנה כי אין לקבל את טענת המערער לאובדן חוש ריח וכבר מסיבה זו דחתה את הערר.
בנוסף, עולה מהפרוטוקול כי הוועדה נתנה את דעתה להפעלת תקנה 15 וציינה: "תקנה 15 מסוגל לעבודתו". לסיכום לנוכח האמור לעיל והואיל ולא מצאתי כל טעות משפטית בפעולות הוועדה, הריני מורה על דחיית הערעור.
הוצאות משפט לנוכח התוצאה אליה הגעתי, ובשים לב לכך שכבוד הרשמת המליצה למערער, לאחר שהתקיים דיון מפורט בטענותיו שלא לעמוד על ערעורו והוא בחר שלא לקבל המלצה זו, החלטתי לחייב את המערער לשלם למשיב הוצאות משפט בסכום של 1,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במקרים של טענה להידבקות בנגיף הקורונה, נקבע בעיניין פרץ כי על מנת להכיר במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה יש להגיע למסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת.
משכך, יש קושי לקבל את גירסתה העובדתית של התובעת בנוגע להידבקות של אחותה בנגיף הקורונה באותה סביבת עבודה.
...
במובן זה, הנתבע לא הציג עובדות השוללות את המסקנה שאירעה חשיפה אפשרית נוספת שלא התרחשה בסביבת העבודה.
מכל האמור עולה, כי בנסיבות המקרה דנן לא הובאה ולו ראשית ראיה המחזקת את המסקנה שהחשיפה אירעה במקום העבודה, ומכאן שהתובעת לא הרימה את נטל השכנוע המוטל עליה ולא ביססה את טענתה לקיומה של סבירות גבוהה להידבקות במקום העבודה.
לאור זאת, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו