בהחלטה בה"פ 1356/96, המ' 9952/96, 9640/96 (מחוזי-ת"א) מליסרון בע"מ ואח' נגד חברי ועדת המכרזים, עריית הרצליה, (11.8.1996) (פורסם אצל ש. הרציג, לעיל, כרך א', בעמ' 712), קבע בית המשפט המחוזי בעיניין זה כדלקמן:
"אמדן שלא הוכנס לתיבת המכרזים במועד הרי הוא כאמדן שלא הוכנס כלל, ואי אפשר לרפא את הפגם על ידי הכנסת האמדן לתיבה במועד מאוחר יותר. אפשר להשוות הדבר למקרה בו תצורף הצעה לתיבת המכרזים במועד מאוחר מהמועד הקבוע, אף אם טרם ניפתחו מעטפות ההצעות. חשיבותו של האמדן לבדיקת סבירות ההצעות קבלתן או דחייתן מחייבת זהירות רב בעריכתו והקפדה על כך שיהיה נטול מחשש השפעה כזה או אחר על עורכו, אף למראית עין. אי הקפדה דווקנית על קיום הנוהל הפורמאלי של המיכרז לפרטיו, ובכלל זה הכנסת מעטפת האמדן במועד היא פגם, הן למראית עין והן לגופה ויכול ותצמיח הפליה, פגיעה בטוהר המידות ועלולה לפתוח פתח להטיית תוצאות המיכרז לפי כל רוח מצויה".
באותו מקרה נקבע, כי ביטול המיכרז מהטעם שהאומדן לא היה בתיבת המכרזים במועד שנקבע לכך, נעשה כדין.
"מצב בו ההצעות כבר הוגשו ויצאו מרשות המציעים, כאשר בשלב זה המציעים רואים עצמם חופשיים לא לשמור את הצעתם בסודיות, ואילו האמדן עדיין לא נערך ולא הופקד, וכאשר לעורך המיכרז אף נתון שיקול דעת אם הוא מעוניין להגישו, הוא מצב פסול. הכלל שנקבע הוא זהות במועד ההגשה בין ההצעות ובין האמדן. זהות זו תביא לנתק בין ההצעות לאמדן ולמניעת כל אפשרות לכך שהאמדן יושפע בדרך כלשהיא מההצעות... האמדן צריך להערך מראש ובמנותק מההצעות ולכן גם עליו להיות מוגש יחד עם ההצעות, תוך גילוי דעת ברור של עורך המיכרז כי החליט להגיש אמדן לאותו המיכרז, החלטה אשר אין חשש שהושפעה בדרך כלשהיא מההצעות שהוגשו. אמדן שנערך והופקד לאחר הגשת ההצעות אינו יכול להחשב אמדן כמשמעותו בתקנות חובת המכרזים. אין כל משמעות לשאלה אם בפועל הוכח שהאמדן הושפע מההצעות שהוגשו אם לאו, אם הוכחה מניפולציה או היתנהגות לא תקינה של עורך המיכרז, אם לאו. עצם האפשרות לפגיעה בשויון ועצם ההימצאות במצב של חשש להשפעה על האמדן, גובהו ועצם קיומו - מביאים לכך שלא היתקיימו התנאים להיותו אמדן כמשמעותו בתקנות ולא ניתן להתבסס עליו". באותו עניין, החליט בית המשפט כי לא ניתן לעשות שמוש באמדן שהוכנס לתיבת המיכרז באיחור.
החלטתה עומדת בקנה אחד עם עקרונות דיני המכרזים, היא חפה משיקולים זרים, היא סבירה בנסיבות העניין ואין מקום להתערב בה.
אני ער לקושי בבטול המיכרז בשלב שלאחר פתיחת מעטפות המציעים ואישור שניים מהם כזוכים (טרם הכרזתם כזוכים).
...
עם זאת, אינני מקבל את הטענה, לפיה קיומו של מכרז חדש, שעה שכל ההצעות כבר נחשפו, לבטח יגרום לעוות וחוסר שוויון.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התובענה.
אני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחד מהנתבעים את הוצאות המשפט בסך של 4,000 ₪.