פקודת העדה הדתית (המרה) קובעת בסעיף 2 כדלקמן –
(1) "אדם שהמיר את עדתו הדתית ורוצה כי תנתן נפקות חוקית לאותה המרה, יקבל מאת ראש העדה הדתית שאליה נספח... תעודת אישור... ויודיע את העובדה לממונה על המחוז במחוז שבו הוא יושב
גישת בית המשפט העליון המנדטורי, לגבי מקרה מעין זה היתה שאין מנוס מן המסקנה שההמרה חסרת תוקף".
פרו' שיפמן הביע דעתו בעמ' 114 למאמרו הנ"ל כי:
"עקרונית נראה היסוד המשפטי להכרה בהשתייכות דתית מכח מניעות כמפוקפק. שתי השלוחות העולות מהכרה זו הן: ראשית, מוקנית לבית הדין סמכות שיפוטית שאינה נתונה לו לפי החוק, שנית, ניתן תוקף לנישואין אשר לפי החוק עשויים להיות בטלים ומבוטלים. כלל ידוע הוא שאין בכוחה של הסכמה להקנות לבית המשפט סמכות שיפוטית אשר לא הוענקה לו בחוק. הטעם לכך הוא שהוראות הקובעות את סמכויות בתי המשפט הן הוראות קוגנטיות הנעוצות בשיקולי טובת הציבור ואינן ניתנות לשינוי מכח רצונם של הצדדים. הוא הדין לשאלת תוקפם של נישואין, שבהיותה, ענין של סטטוס, נוגעות לא רק לבני הזוג עצמם אלא לציבור בכללותו. לפיכך, אם יש לראות את הנישואין כבטלים, אין בני הזוג רשאים להסכים ביניהם על ראייתם כתקפים. יש מקום לטעון אפוא כי כוחה של מניעות אינו יכול להיות גדול יותר מכוחה של הסכמה מפורשת, וכי ענין שלא ניתן להסכים עליו, אי אפשר להיות מנוע מלעורר אותו. ואכן עקרון משפטי מקובל שאין מניעות יכולה לחתור תחת עקרון מהותי הנעוץ בטובת הציבור. לעקרון זה אפליקציה בתחומי משפט רבים , ובין היתר מקובל שאין מניעות יכולה להעניק סמכות לבית המשפט במקום שאינה נתונה לו מכח החוק".
בסיכום מאמרו, הציע פרו' שיפמן לשקול תיקון לחוק המרחיב את סמכותם של בתי הדין הדתיים בעינייני נישואין וגירושין, אם טכס הנישואין נערך או עתיד להיערך לפי הדין הדתי של בית הדין המסויים.
...
גישת בית המשפט העליון המנדטורי, לגבי מקרה מעין זה היתה שאין מנוס מן המסקנה שההמרה חסרת תוקף".
ואולם, מקום בו המערער הוא זה שכופר בהמרת הדת, הרי שלא ניתן על יסוד טענת מניעות להקנות סמכות לבית הדין שלא נתונה לו בחוק.
מקום בו שני הצדדים מסכימים כי הדין הקתולי אינו מאפשר גירושין, הרי שלא מצאנו צורך, כמוצע ע"י ב"כ היועהמ"ש לשוב ולפנות לראש בית הדין הקתולי בכדי שיקבע האם הדין הקתולי מאפשר גירושין לפי סעיף 3 (ג) לחוק.