עוד הוסיפה, כי העבירה נעברה במסגרת משלח ידו של הנאשם, אשר עסק בזמנים הרלוואנטיים לכתב האישום בבצוע עבודות גמר לבניין, לרבות חיפויי גבס.
ראו: ע"פ 57160-01-14 מדינת ישראל נ' חדוות הורים בע"מ ואח' (להלן – "הילכת חדוות הורים"), שם פסק בית הדין הארצי כי: "[...] העסקת עובדים זרים ללא היתר פוגעת במדיניותה הכלכלית של הממשלה ו"פוגעת גם בתנאי עבודתם של עובדים מקומיים רבים הצריכים להתחרות בשוק העבודה עם 'עבודה זולה'", היינו משליכה באופן עקיף על הקף האבטלה ועל תנאי העסקתם של העובדים הישראלים (ע"פ 1001/01 מדינת ישראל - נפתלי ניסים, פד"ע לח 145 (2002); כן ראו את דברי ההסבר לתיקון מס' 7 לחוק עובדים זרים - ה"ח 143 התשס"ה 354 ואת דברי ההסבר לתיקון מס' 15 לחוק עובדים זרים - ה"ח 481 התש"ע 236).
...
ביחס לעונש הספציפי שראוי להשית על הנאשם בתוך מתחם הענישה שהוצע ע"י המאשימה, סבורני כי יש לקחת בחשבון לקולא את השיקולים הבאים: הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה ושיתף פעולה עם חוקריו.
הודאתו מצביעה על כך שהפנים את חומרת העבירות שבהן הורשע ואומנם, מאז ועד היום, לא שב לבצע את אותן עבירות, למרות שהוא ממשיך לעסוק באותו משלח יד.
עוד סבורני, כי יש להתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם ובכך שרעייתו מתמודדת עם מחלה קשה, כשבבית 4 ילדים, וברקע המצב הכלכלי המורכב שנכפה על כל תושבי המדינה בשל התפרצות מגפת הקורונה.
בנוסף, ראיתי להיעתר לבקשת המאשימה ולחייב את הנאשמים לחתום על התחייבות להימנע מביצוע עבירה דומה למשך התקופה המקסימלית שנתבקשה – 3 שנים.
לאור כל האמור לעיל, אני משית על הנאשם את העונשים הבאים:
בגין העסקה שלא כדין – 13,000 ₪;
בגין העסקה ללא ביטוח רפואי – 5,000 ₪.