על פי עובדות כתב האישום (המתוקן בשנית), ביום 1.12.2008 נגזר דינו של הנאשם על ידי בית משפט זה ב-ת.פ. 2793/2008 ובו, בין היתר, נצטווה להתאים ביצוע עבודות של סגירת מרפסת ובצוע שימוש חורג בדירת מגורים לישיבה (הכל בדירה בקומה ב' ברחוב בית וגן 99 בשכונת בית וגן בירושלים) להיתר בניה, לרבות באמצעות הריסה והפסקת השמוש החורג, וזאת לא יאוחר מיום 1.7.2009.
חשבונות הבנק של הנאשם מתנהלים בבנק מזרחי טפחות בע"מ.
גם בית הכנסת "לב שמח" (המצוי בבניין - כמפורט בהכרעת הדין) ובתי כנסת נוספים בשכונה פועלים ללא שינוי תב"ע.
הנאשם פועל להכשרת העבירה וכן מנסה להאריך את ההיתר הזמני שניתן לו אך ישנם קשיים פרוצדוראליים.
מיתחם העונש ההולם
נוכח נתוני חומרת העבירה שבפני נראה כי מיתחם הענישה הראוי לעבירת אי ציות לצוו התאמה שניתן לגבי שימוש חורג בדירה וכן סגירת מרפסת קטנה בחומר קל וללא היתר הוא:
· מאסר על תנאי של עד 6 חודשים למשך עד 3 שנים;
· עד מלוא הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין (29,200 ₪; ובכל מקרה לא פחות מ-20,000 ₪) עם אפשרות של תוספת קנס יומי בשיעור 300-900 ₪ ליום הפרה;
· קנס מותנה (התחייבות) עד לגובה הקנס;
· דחיה של עד 12 חודשים בבצוע צו ההתאמה.
לא מדובר בעבירות ב"קרבת מקום" ב"שכונה" או ב"מרחב התיכנוני"; מדובר בעבירות זהות מבחינה פיסית (אף אם עבירותיו של הנאשם כבר הגיעו למדרגת עבירות אי ציות, בעוד שלגבי העבירות המקבילות טרם החלו הליכי אכיפה) באותו ביניין עצמו (בית משותף קטן שבו 7 תת-חלקות; נ/3).
...
משתיקנה המאשימה את כתב האישום פעמיים תוך גרימת עיכובים בניהול ההליך, לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה.
סבורני כי אין מקום לכבול את שיקול דעתו של בית המשפט אשר ידון בעתיד בעניינו של הנאשם באמצעות הטלת התחייבות כאן, מה גם שאין קושי לבסס הטלת קנס כספי בסכומים נכבדים ביותר במקרה של אי ציות (על יסוד סעיף 246 לחוק וסעיפים 61(א)(4) ו-61(ג) לחוק העונשין).
התוצאה
לאור כל האמור אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר על תנאי לתקופה של 3 (שלושה) חודשים והתנאי הוא שבמשך 3 (שלוש) שנים מיום 28.7.2020 לא יעבור הנאשם כל עבירה על דיני התכנון והבניה.