לעניין תיקון פגם, כגון אי הגשת תצהיר כדין, ראו הוראות תקנה 176 (א) לתקנות:
"בית המשפט רשאי לתת בכל עת הוראות לכל עניין שבסדרי הדין וכן לתקן כל פגם או טעות בכל הליך לרבות בעיניין שהוכרע לפי תקנה 33(ד) אם ראה לנכון צורך בכך לשם הגשמת מטרת תקנות אלה."
לאחר בחינת התצהיר אשר הוגש מטעם הנתבע, ושנחתם מחוץ לגבולות ישראל לפני נוטריון תאילנדי, יש לקבוע כי תצהיר הנתבע אינו תצהיר כדין.
עם זאת חריג זה הותנה בכך, שבמועד התייצבותו של המצהיר לחקירה נגדית בארץ, המצהיר יאשר לפני בית הדין את תוכן הצהרתו וחתימתו בתצהיר.
לא נטענו ולא הוכחו נסיבות חריגות, שבשלן נימנע ממנו לחתום על התצהיר בפני נציג דיפלומאטי מחוץ לגבולות מדינת ישראל או שבשלן נאלץ לעזוב את מדינת ישראל מכוח הדין.
אי התייצבות הנתבע לחקירה נגדית
על פי סעיף 17 (א) לפקודת הראיות, במקרה שמצהיר לא התייצב לחקירה נגדית, לבית המשפט מוקנה שיקול דעת האם לפסול את תצהירו:
"הוראות סעיף 15 אינן גורעות מכוחו של בית המשפט לצוות כי המצהיר ייחקר בבית המשפט, ובית המשפט ייעתר לבקשתו של בעל דין לצוות על כך; לא התייצב המצהיר, רשאי בית המשפט לפסול תצהירו מלשמש ראיה."
בית המשפט נידרש להפעיל את שיקול הדעת, שהוקנה לו על פי סעיף 17 (א) לפקודת הראיות, במשנה זהירות ועל פי נסיבות העניין בטרם פסילתו תצהיר שמצהירו לא התייצב לחקירה נגדית (י' קדמי על ראיות, חלק שני, 2009, 801; ע"א 8493/06 עיזבון המנוח ציון כהן נ' הבנק הבנלאומי לישראל (17.10.2010)).
כאמור, התובעת מגדלת את שלושת הקטינים כאם יחידנית דה פאקטו, כאשר רשת התמיכה המסייעת לה היא משפחתה המתגוררת בתל אביב, ואלה מהוים עבור התובעת והקטינים מעגל קרבה הכרחי ונידרש לנוכח נסיבות אמורות אלה.
...
מקובלת עלי טענת הנתבע כי צירוף ראיות חדשות זו אינו כדין, היות שעל התובעת היה להגיש בקשה לקבלת היתר להגשת ראיות חדשות לסיכומיה.
יוצא אפוא, כי עול נטל הטיפול בקטינים, מוטל כל כולו על התובעת.
בנסיבות אלה ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים כמפורט לעיל, מהות ההליך והיקפו, היקפם של כתבי בי-דין והבקשות בתיק, התנהלות הצדדים לאורך ניהול ההליך, שאופיין בהעדר שקיפות מצד הנתבע והעדר גילוי של המידע הנדרש מבעל דין בתביעת מזונות, ובשל מחדליו הדיונים המהותיים והרבים, כמפורט בפסק הדין, ומנגד קבלה חלקית בלבד של עתירות התובעת, נחה דעתי כי הסכום הסביר והמידתי שיש לפסוק בנסיבות העניין כשכר טרחה כולל, והוצאות עבור התובעת הוא בסך כולל של 30,000 ₪ כולל מע"מ. אי תשלום ההוצאות תוך 30 יום מהיום יוסיף להן רכיבי הצמדה וריבית כדין (מהיום).