מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היתר בניית בריכה עד גבולות המגרש

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד קבעה וועדת הערר כי את שטחי הבנייה ניתן יהיה להסדיר ע"י בקשה חדשה לפי הוראות שהורתה, וכי אין מקום לאשר בדיעבד את בריכת השחייה ואת הגדר בגבול המיגרש הפונה לרחוב בני אפרים.
בין לבין, הגישו המערערים בקשה למתן צו ביניים המורה לועדה המקומית לתיכנון ובנייה להימנע מלהרוס את בריכת השחייה עד הכרעה בעתירה, וזו התקבלה ביום 23.8.18.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שבתיק בית משפט קמא שוכנעתי כי דין הערעור להדחות מהטעמים שיפורטו בהמשך.
אי לכך ולאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

צידוק בבניית הקיר – התובע עצמו בנה בנייה נרחבת שלא בהיתר, בסמוך מאוד עד לגבול מגרשם של הנתבעים ואף מעבר לו. הקיר האמור בתביעה בא לחסום את היזק הראייה הנוצר מבנייה זו. הקיר ניבנה בהיתר, ואם יורה בית־המשפט להרסו יש להתנות הוראה זו בהריסת הבנייה הבלתי־חוקית של התובע ובאטימת הפתחים שפתח.
עדות התובע והעדים מטעמו התובע מסר כי ידע והסכים לבניית הבריכה ויחידות הקיט, אך לא חשב שהדבר יתפתח למיתחם שיש בו מסיבות, ולכן גם היתנגד למתן היתר ולא נחה דעתו עד אשר קבעה ועדת הערר את אשר קבעה.
...
שיהוי וחוסר נקיון כפיים – הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי, שכן יחידות הקיט והבריכה נבנו בהסכמתה החתומה של אמו של התובע, שהייתה הבעלים של החלקה.
בסופו של דבר התאכסנו במקום הזוג ביחידה אחת וכן ביחידה השנייה 6 אנשים.
הנתבעים טענו כי יש לדחות את התביעה בשל כך שהתובע לא הגיש חוות־דעת מומחה לעניין ההפרעה וכמות הרעש, ואין עדויות אובייקטיביות לרעש חריג, ומנגד עמדה חוות־דעתו של מהנדס האקוסטיקה מטעם הנתבעים.
התביעה למתן צו להריסת הקיר נדחית בהעדר עילה, באשר העילה של הפרת חובה חקוקה הוגדרה מחוץ לפלוגתאות שבמחלוקת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בעדותו אישר העד כי בין שני חלקי המיגרש עמדה סלעיה שהוקמה בשל הפרישי הגבהים בין חלקי החלקה, וכדי למנוע מעבר קרקע מצד אחד לצד השני, אולם דחה את הטענה כי הוסכם שהסלעיה תהווה גבול בין החלקים (עמ' 16, ש' 7-20).
מר קאהן העיד כי כאשר פרקש בנו את הגדר היו יחסים ידידותיים בינו ובינם ולכן לא היה מוטרד מכוונת פרקש לבנות בריכה ולא ראה צורך לראות את הבקשה להיתר הבנייה או התכנית המצורפת לה. דיון הסכם השתוף אי הצגת הסכם השתוף מלכתחילה מטעם התובעים והצגת ההסכם ללא תשריט הנספח לו על ידי הנתבע, מעוררות סימני שאלה.
...
גם טענה זו דינה להידחות.
התביעה העיקרית – שורה תחתונה מן הטעמים שפורטו לעיל, דין התביעה העיקרית להתקבל באופן שהחלקה תחולק בהתאם לתשריט שצורף לחוות דעת המומחה וסומן על ידיו ג' 1 והשטח הכלול במשולש המסומן באותה תכנית יימסר לידי התובעים בתוך 30 ימים מהיום.
מאחר שהתביעה העיקרית התקבלה במלואה, ואילו התביעה שכנגד התקבלה בחלקה הקטן בלבד אני מחייב את קאהן לשלם לפרקש שכר טרחת עו"ד בסך 40,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהמשך בחקירתו הנגדית ע"י ב"כ התובעים, כאשר הופנה לנספח מ' לכתב ההגנה – אזמייד חתום של מודד, ונשאל האם לפי מיסמך זה מאשר כי הבריכות מחוץ לגבולות המיגרש, העיד: "אני מאשר...פה רואים את זה בתכנית מדידה של מודד ששתי השוחות נימצאות בחוץ. לשאלת בית המשפט, זה יכול לגרום לבעיה? אני אומר שזה נמצא בשטח צבורי, יכולים לבנות שם מחר בית ספר." (פרו' עמ 92 ש' 27-30) (הדגשה שלי – הח"מ).
ראה דו"ח הקונסטרוקטור מיום 15.09.15, ממנו עולה כי במהלך הבניה נימצאו כשלים מהותיים אשר הצריכו ביצוע מחדש של אלמנטים מסוימים, ועד לבצוע מחדש לא היה אישור להתקדם הלאה בבניה (ראה נספח ה' לראיות התובעים בתביעה שכנגד, וכן מייל מיום 15.09.15 מהתובע למר הנרי בעיניין זה, לפיו יש לעצור כל פעילות באתר עד לבירור העניין (נספח ו' לראיות התובעים בתביעה שכנגד).
...
עניינים נוספים התובעים עתרו לפיצוי בגין עלות "פטישון שנרכש לאלי בסך 1,200 ₪ ועלות "סולם שנלקח מהשכנה בסך 700 ₪. התובעים לא הוכיחו את הנזקים הנ"ל, וכן מדובר בזוטי דברים לדעתי, אשר על כן, תביעת התובעים בעניין זה נדחית.
החלטתי לדחות גם טענה זו של התובעים.
יחד עם זאת פסקתי שכ"ט והוצאות כאמור רק לתובעים, שכן בסופו של דבר התוצאה הסופית הינה שהנתבעת היא שחבה לתובעים ולא ההפך.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לעניין בקשת היזם להקמת בריכת שחייה במרווח אחורי (להלן: "הבריכה"), במרחק של מטר מגבול המיגרש - טענו השכנים כי בנייתה תיפגע באפשרות חלחול מי הגשמים, תיפגע בפרטיות השכנים ותהווה מקור לרעש ומטרד.
לצורך כך, בחנה ועדת הערר את נתוני המיגרש הכוללים, בין היתר, את העובדה כי מדובר במיגרש רגולרי, בשטח של 600 מ', ברוחב של 18 מ' ובאורך של כ- 24 מ', וכי מדובר במיגרש ריק המצוי באיזור של בנייה רוויה, הפונה בחזיתו אל הרחוב, מיועד לבנייה רוויה ומוקף בשלוש פאותיו האחרות בבניה רוויה גם כן. עוד שקלה ועדת הערר את העובדה כי על המיגרש עצמו מבוקש להקים ביניין מגורים הכולל 4 קומות ו-5 יחידות דיור, וכי בריכת השחייה תהיה צמודה לדירת הגן בבניין, ששיטחה 135 מ"ר, ותשרת רק את אותה הדירה.
תקנה 4(א)(1) לתקנות קובעת רשימת סוגי חריגות בניה אשר לא יחשבו "סטיה ניכרת" ושניתן יהיה לאשרן, למרות תקנה 2 ולמרות סעיף 151, וברשימה זו נכללת גם, בסעיף קטן ה' - "בריכת שחיה לא מקורה", לאמור: "4(א) על אף הקבוע בתקנה 2(5) עד (7) –
...
משמע, שקיומה של דעת המיעוט ותוכנה במקרה הספציפי, אינם מביאים למסקנה כי נפל פגם בהחלטה, וודאי שלא פגם המצדיק התערבות של בית המשפט.
סיכום - לאור כל האמור מעלה, העתירה נדחית.
העותרת תשלם לוועדת הערר הוצאות בסך 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו