סעיף 8 לטענות העותר מבקש להצביע על המתכונת החלופית, שלשיטתו, אמורה הייתה להיות בחינת 'הרע במיעוטו' וזאת תוך שביטא תמיהה על כך שלא נבחרה, לפחות דרך זו: "לחילופין, הועדה המקומית וכן ועדת הערר היו צריכות, בהתאם לסעיף 5 למדיניות מהנדס העיר, לאשר למשיבים 3,4 את הבנייה הנוספת המבוקשת על ידם מעל התוספות שכבר בנו, וכך יכול העותר לבנות על הגג המשותף המקורי". הבהרה לאמור נוספה בסעיף 9 לטענות העותר ולפיו: "העותר יכול לממש רק חלק מזכויותיו בדין בקומה השנייה ועל כן יש לקבוע כי העותר יכול לממש זכויות הבנייה היחסיות המגיעות לו כדין בגג המשותף שמעל דירת המשיבים, שהיא האפשרות היחידה שקיימת לעורר לממש זכויותיו כדין".
סעיף 11 לנימוקי העתירה מהוה, לטעמי, במידה ידועה, כבר את עמדתו המסכמת של העותר במישור התיכנוני:
"העותר יטען כי בנסיבות שלפנינו צורת החלקה טרפז, כשהמשיבים בנו כבר מאות מ"ר ומחזיקים בדירות גדולות מאוד, כשגם הועדה המקומית וגם ועדת הערר מצאו כי המקרה הוא "מקרה קצה" היה ראוי ליתן לעותר פיתרון מתאים ושוויוני ככל שניתן, ועל הועדות (המשיבות 1,2) להעדיף וליישם את עיקרון השויון שנידרש הן מחוק התיכנון והבנייה ותקנותיו והן מחוק היסוד: כבוד האדם וחרותו, ולאפשר לעורר לממש את זכויות הבנייה המגיעות לו כדין בגג המשותף שמעל דירת המשיב 3,4".
על-פי הדברים: "העותר יטען כי למשיבים 3, 4 אין התכנות קניינית (...) לעניין הטענות הקנייניות ולתימוכין הקנייניים הנדרשים – מורה הועדה למבקשים להציג הסכמות של דייר אחד נוסף שטרם מימש זכויות הבנייה שלו, על-מנת להשלים את התימוכין הקנייניים הנדרשים (75% מהדיירים)".
טענות המשיבים
הגם שבפניי טענות מצד המשיבים השונים כשכל אחד מבניהם שם את הדגש על נקודת מבטו, דומני, שהנכון הוא לראות את עמדת המשיבים, שמטבע הדברים אין בניהם מחלוקת של ממש, כמכלול אחד, וכך יוצגו הדברים.
...
ניתנה לעותר המיוצג היטב האפשרות להעלות את טענותיו כמעט בכל שלב אפשרי, דבר שאף עיכב מאוד את המהלך ולמרות כל זאת הגיעו המשיבות 1 ו- 2 למסקנה שבנסיבותיו של הבניין שבמוקד המחלוקת, כבר נדונו טענות העותר עד דק וסברו רשויות התכנון, לדחותן.
סוף דבר, על פני הדברים, נעדרת עתירה זו אחיזה.
בסופו של דבר, הרי כל מי שרכש זכויות בבניין, (או ירש ממי שרכש), ידע מה הוא רוכש, ונכנס, לפיכך, ברצון, למורכבות זו.
נוכח כל האמור, העתירה – נדחית.