גם בעקבות מכתב הדרישה היתחמקה הנתבעת מתיקון הליקויים במבנה והיא הטילה את האחריות בגינם לפתחם של אחרים.
כן נטען כי סרוב התובעת לאפשר לנתבעת לתקן את הליקויים במבנה אף הוא מהוה העידר ניקיון כפיים, מה גם ובאותם מועדים תעודת האחריות היתה בתוקף ולנתבעת זכות ראשונים לבצעם.
יתירה מכך, בפנייתו של מיכאל לתובעת מיום 25.03.2019 הוא אישר את קבלת מכתב ההתראה והודיע על רצונו לקיים פגישה בדירתה "לבדיקת תקינות המוצר", ולא לתיקון הליקויים שהתגלו במבנה ובתשובה לכך, הודיעה התובעת למיכאל כדלקמן:
".... בהמשך לשיחתנו הטלפונית בה ניסינו ליפתור את חילוקי הדיעות בינינו מחוץ לכותלי בית המשפט, הוצגו בפניך הבעיות כפי שעלו מדוח המהנדס (שכבר ידועות לך זמן רב אך עד עתה בחרת שלא להתייחס אליהן). נשמח שתגיע לתקן את הליקויים כפי שהוצגו בשיחה לרבות פירוק המבנה, החלפת הגג והגומיות בחלונות ופתרון לעיבוי כמו כן לשאת בעלויות תיקון מלא של ניזקי הנזילה בקירות ובמדרגות. כמו גם החזר עלות הבדיקה טרם לכך. לצערי סרבת לכך ועל כן מחלוקתנו עומדת בעינה כיון שהגיעו מים עד נפש והנזקים בביתי הולכים ומצטברים בשל התנהלותך איני רואה בכך פיתרון אמיתי לבעייתי.
העובדה כי מומחה הנתבעת עצמו אישר כי בעת ביצוע בדיקת ההמטרה, המים חדרו ממספר מקומות מהמבנה אל תוך דירת התובעת כמו גם קביעתו כי יתכן והמים חודרים ממקומות נוספים מהמבנה שלא התגלו במהלך ביצוע ההמטרה - שני אלה מחזקים את המסקנה כי ניסיונות הנתבעת לחמוק מאחריותה לכשלים שהתגלו במבנה, אינה בדין יסודה.
ב- ה"מ 106/54 צבי וינשטיין נ' קדימה אגודה שיתופית להספקת מים בכפר קדימה ו-2 אח', פ"ד (ח) 1317, 1318, כדלקמן:
"בעל מיקצוע חב חובה שלא להתרשל בהכנת חוות דעת מקצועית, אם הוא עורכה למטרת עיסקה מסויימת בעלת הקף מוגדר – כן חב הוא חובה זו כלפי הניזוק, אם התכוון שזה האחרון יסמוך עליה, בין אם ידע, שעה שהכין ומסר את חוות דעתו המקצועית, את זהותו של העתיד לסמוך עליה, בין שידע כי המדובר הוא באדם שזהותו עתידה להיקבע – לשם הטלת אחריות על בעל מיקצוע, בשל נזק שניגרם לזולת כתוצאה מהסתמכות על חוות-דעתו המקצועית, מן ההכרח הוא לא רק שבעל המצקוע התכוון כי הניזוק יסמוך על אותה חוות דעת, אלא גם שלא היה לו, בהיתחשב במסיבות, יסוד הגיוני להניח, כי חוות דעתו תיבדק בדיקה נוספת, בלתי תלויה, בטרם יפעלו על פיה".
לאותה הלכה ראה ע"א 209/85 עריית קריית אתא נ' אילנקו בע"מ, פ"ד מב(1) 190 ו- ע"א 3214/98 שלוס נ' רגומי (1978) בע"מ, פ"ד נח(4) 445.
בהיתחשב במכלול נסיכות מקרה דנן, לרבות העובדה כי התובעת סבלה מחדירת מים ורטיבות שמקורה במבנה במשך מספר שנים, זאת אף כי היא שילמה תמורתו ממיטב כספה והנתבעת נתנה תעודת אחריות למבנה למשך 5 שנים, כשלון הנתבעת לטפל בליקויים שהתגלו במבנה, היחס המזלזל והמתחמק שהפגינה כלפי התובעת - לאור כל אלה, מצאתי לפסוק לנתבעת פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 5,000 ₪.
...
העולה מן המקובץ, במבנה התגלו ליקויים מליקויים שונים – חדירת מים ורטיבות, תופעת העיבוי, גג מישורי ולא משופע הגורם לבלאי וחדירת מים מסביב לברגים וכן סטייה אנכית בחזית המבנה המקשה על פתיחת וסגירת הדלת – וכל אלה מחייבים את המסקנה כי מדובר במוצר פגום מיסודו המזכה את התובעת בהשבת מלוא התמורה ששילמה עבורו לנתבעת.
לסיכום, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים כמפורט להלן:
סך של 43,700 ₪ עבור החזר התמורה ששילמה התובעת לנתבעת.
כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות האגרה, עלות חוות הדעת מטעמה בסך של 1,275 ₪, ובנוסף לכך הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪.