רקע כללי
התובעת ילידת 6.6.1979; במהלך שנת 2010 היא היתה בהריון; ביום 12/5/2010, בשבוע התשיעי להריונה, פנתה התובעת לחדר מיון בבי"ח אסף הרופא בשל הפרשות נרתיקיות דמיות; היא נבדקה ושוחררה למנוחה ומעקב, אותו היא המשיכה בבי"ח ברזילי באיזור מגוריה (להלן:" ביה"ח"), שם הודגם אצלה בבדיקת אולטרסאונד מיום 20.5.2010 המטומה תת-שלייתית; היא הוגדה בסכנה להפלה (ABORTION THREATENEDׂׂ) והונחתה למעקב סדיר עם מנוחה.
ביום 13/9/2010 חלה החמרה בדימום ובבדיקה ואגינאלית הוצאו קרישי דם בגודל כף יד; במעקב רופא המחלקה ביום 14/9/2010 נרשם כי: " כאב ירך שמאל, בבדיקה ללא עדות לדלקת, ללא עדות ל- DVT נקרא לייעוץ כלי דם"; לאחר כשעה באותו יום נבדקה התובעת ע"י כרורג לכלי דם, דר' חרך, אשר ציין כי: "מתלוננת על כאב בירך שמאל (ללא עדות ל- DVT) ... שבוע כאבים במפשעה שמאל, לא מסוגלת ליישר ירך, רגל לא בצקתית, ללא רגישות בסובך... אין עדות לפתולוגיה וסקולארית".
20 דקות לאחר מכן, בשל המשך הדימום, הומלץ לבני הזוג לבצע ניתוח קיסרי; בשעה 11:30 נעשה ייעוץ אורתופדי נוסף שלא העלה ממצא חדש וצוין בו: "רגישות במישוש במפשעה שמאל...הגבלה קלה של אקסטנציה של ירך בגלל כאב...", והומלץ על צלום רנטגן ובדיקת MRI לאחר הניתוח הקיסרי; הניתוח הקיסרי בוצע בצהרי אותו יום (14/9/2010), ושעת הלידה נרשמה 14.22; נולדה תינוקת במשקל 1,095 גרם; בהפניה לניתוח נרשם: "ניתוח חשוד, דימום: היפרדות שיליה, עקב דמם לידני מוגבר..".
לאחר הניתוח קיבלה התובעת טפול מניעתי בנוגדי קרישה, קלקסן; קיימת מחלוקת לגבי מועד תחילת טפול מניעתי זה; יום אחרי הניתוח, ב 15/9/2010, הופיעה נפיחות ברגל שמאל של התובעת; למחרת , ה 16.9.2010, בוצע דופלקס ורידי אשר הדגים פקקת ורידים עמוקים (DVTׂ) ברגל שמאל, בוורידי הכסל והירך משמאל; בייעוץ חוזר עם דר' חרך באותו יום צוין : " LT LEG DVT, נפיחות הופיעה אתמול, בדקתי את הנ"ל לפני מספר ימים, רק כאבים במפשעה, לא היו סימנים אחרים". דר' חרך המליץ על נוגד קריש (קלקסן) במינון טפולי ומנוחה במיטה עם רגל מורמת.
עוד נטען על ידי התובעת כי: בנסיבות המקרה היא זכאית לפצוי בגין פגיעה באוטונומיה, וזאת משום שלא הוסבר לה בזמן אמת מה הסיכון לפתח DVT, ועקב כך נימנעה ממנה האפשרות לבקש טיפולים מיידיים המותרים בהריון כמו הרמת רגליים, גרביים אלסטיות ושרוולים פניאומטיים.
עוד צוין על ידי התובעת בתצהירה כי: במהלך האישפוז האחרון היא היתה בשכיבה זמן ממושך; היא התלוננה פעם אחר פעם על כאבים, אולם לא זכתה להענות או היתייחסות מיוחדת לתלונותיה; היא לא קיבלה הסבר מפורט לגבי הסיכונים השונים הכרוכים במצבה לרבות, החשש להתפתחות פקקת ורידים עמוקים; לא נימסר לה מידע לגבי סיכונים הכרוכים בשמירת הריון במצב של שכיבה ממושכת, איבוד דם וניתוח קיסרי; אילו היתה מודעת לסיכונים אלה, היא היתה מבקשת שיערכו לה בדיקות הדמיה נוספות המותרות בעת הריון, ולהנחות אותה לגבי טיפולים מידיים והכרחיים; היא מרגישה שנימנע ממנה מידע שהיה מסייע לה לקבל החלטה מודעת בנוגע לאפשרויות העומדות בפניה לשם מניעת התופעה או פיתרונה בשלב מוקדם יותר, ובכך נפגעה זכותה לאוטונומיה על גופה.
...
כך גם סבורני כי אין לקבל את טענת התובעת בדבר פגיעה באוטונומיה, משום שלטענתה לא הוסבר לה הסיכון לפתח DVT, וכתוצאה מכך נמנע ממנה לבקש טיפולים מניעתיים המותרים בהריון, כמו הרמת רגליים, גרביים אלסטיות ושרוולים פניאומטיים.
סוף דבר
התביעה נדחית.
בנסיבות העניין, בשים לב לנסיבות המקרה ולחשיבות שיש לייחס, לטעמי, לזכותה של התובעת לברר את נסיבות הנזק שנגרם לה, ובשים לב לניהול המקצועי והממוקד של התביעה על ידי התובעת ובאת כוחה, שחסך מאמץ וזמן רב, אני מחליט שכל צד יישא בהוצאותיו.