מנגד, טענה הנתבעת כי אין מקום לפצות את התובעת בראש נזק זה. לטענתה, שכרה של התובעת עמד על סך של 4,800 ₪ נטו ומתלושי השכר לא נראה כי התובעת ניצלה ימי מחלה כלשהם או נעדרה מהעבודה בעקבות התאונה ובהנתן כי נקבעה לה נכות מזערית, הרי שאין לה השפעה תפקודית בעבודתה כמזכירה ועל כן לא יגרמו לה הפסדי שכר.
התובעת לא תמכה טענותיה בדבר קבלת עזרה אשר חורגת מעזרת בני מישפחה ואולם בסמוך לתאונה סביר כי נזקקה לעזרה מוגברת ועל כן מצאתי לקבוע פיצוי גלובלי על סך- 5,000 ₪.
...
הלכה היא כי חוות דעתו של מומחה רפואי, מטעם בית המשפט, הינה בגדר ראיה שנועדה לסייע לבית המשפט, להגיע למסקנות בשאלות שברפואה, אך גם שאלות שברפואה, ככל שאלה אחרת השנויה במחלוקת, נתונות בסופו של דבר, להכרעתו של בית המשפט.
לפיכך, מקום בו מסקנות חוות הדעת, שגויות הן, רשאי בית המשפט שלא לקבל את חוות הדעת הרפואית או לסטות מקביעותיה, ראה לעניין זה, ע"א 16/68 רמת סיב בע"מ נ' דרזי, פ"ד כב (2) 164, 168; ע"א 409/84 מדינת ישראל נ' שגב, פ"ד מ (3) 706; ע"א 2160/90 רז נ' לאץ ואח', פ"ד מז (5) 170, שם נפסק: ".. אך לעיתים, מתוך עיון בחוות הדעת עצמה או במכלול נסיבות העניין, מתברר לבית המשפט שהתשתית העובדתית, עליה היא נשענת, אינה מהימנה. במקרה כזה, בית המשפט רשאי שלא לסמוך על חוות דעתו של המומחה, וראוי כי לא יבסס מסקנתו על אותה חוות דעת". כן ראה, ע"א 7991/96 אלקבהא נ' כנעאן, תק-על 2000 (1) 181, שם נפסק מפי כב' השופט אור: "ראשית, יש להדגיש שאין בית המשפט חייב לקבל את חוות דעתו של המומחה הרפואי. הוא רשאי לקבל חוות דעת של מומחה, להסתייג מחלקים שבה או לדחותה. כאשר ראיות המובאות בפניו מצדיקות מסקנה השונה מזו של המומחה הרפואי, רשאי בית המשפט, ואף חייב, להגיע למסקנה שונה משל המומחה, התואמת את המסקנה העולה ממכלול הראיות שבפניו. אכן, הנחה היא שמומחה המתמנה על ידי בית המשפט פועל בהגינות ובתום לב. בדרך כלל, חוות דעת זו מתקבלת ועל פיה מחושבים הפיצויים. אך אין בכך למנוע מבית המשפט לבקר את עדותו של המומחה הרפואי ואת מסקנותיו. ברי, ש"המילה האחרונה" בעניין זה היא של בית המשפט".
לפיכך סבורני כי אין לסתום את הגולל על עתידה התעסוקתי, לקיבוע לשכר מינימום, בגילה הצעיר, עת עולם התעסוקה עובר שינויים אשר איש לא צפה בעבר ומי ישורנו בעתיד.
סוף דבר
אשר על כן תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים:
הפסדי שכר לעתיד 80,000 ₪
עזרת צד ג' לעבר ועתיד 5,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעה לעבר ולעתיד 5,000 ₪
כאב וסבל 10,889 ₪
______________________________________
סה"כ 100,889 ₪
על הסכום האמור, יתווספו הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור 15.34% כולל מע"מ, זאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הינתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל.