עיון בחוות הדעת מעלה שמומחה התובע אינו מיפרט את המסמכים שעמדו לפניו והוא קובע בפרק הדיון ביחס למצבו של התובע באופן כללי כי "..מאז אותו ניתוח החל לסבול ממחלת נפש של סכיזופרניה, אשפוזים חוזרים, טפול תרופתי נוגד פסיכוזה, זריקות אחת לשבועיים ותפקוד לקוי בכל הבחינות".
חומר הראיות שהונח לפניי מלמד כי חרף המחלה הקשה ממנה סבל וסובל התובע ואשפוזו הרבים במהלך השנים, היו תקופות ארוכות בהן התובע לא היה מאושפז ולא היה במצב פסיכוטי ובחלק מהתקופות הוא אף עבד והתגורר לבדו (ר' פירוט בתעוד הרפואי, בחוות דעת המומחה מטעם הנתבעת בתחום הפסיכיאטריה, בדו"ח רציפות המל"ל וכן בעדות התובע בבית המשפט).
בהיעדר תעוד כאמור איני יכול לקבל את קביעת המומחה גם בהקשר זה.
בהתאם לפסיקה "הרשלנות אינה עוסקת בחוכמה לאחר מעשה, אכן, ישנה חוכמה לאחר מעשה, אך אין היא מלמדת על רשלנות בעת המעשה, רופא אינו רשלן מקום בו פעל תוך שיקול דעת על פי המידע המצוי ברשות דורו" (ע"א 10094/07 פלונית נ' בית החולים האנגלי אי.מ.מ.ס (24.11.2010)).
...
הנתבעת טוענת כי דין התביעה להידחות הן מחמת התיישנות והן מחמת שהטיפול הרפואי שניתן לתובע בבית החולים היה טיפול שנעשה בהתאם לכללים המנחים ברפואת הטראומה, תאם את מצבו הרפואי של התובע בעת קבלתו לבית החולים ולא היה רשלני.
אחר האמור, דין התביעה להידחות גם מחמת שלא מצאתי יסוד בטענת התובע אודות רשלנות בטיפול הרפואי שניתן לו בבית החולים בשנת 2004.
חרף האמור יצוין כי לא שוכנעתי שיש קשר כלשהו בין הניתוח שעבר התובע או הטיפול הרפואי שניתן לו בבית החולים בשנת 2004 ובין מחלת הסכיזופרניה ממנה הוא סובל.
סוף דבר
התביעה נדחית מחמת התיישנות וגם נדחית לגופה, לאחר שלא שוכנעתי שנפל פגם כלשהו בטיפול הרפואי שניתן לתובע בבית החולים בשנת 2004.