מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הימנעות מהרשעה פלילית בשל פגיעה בפרנסה

בהליך עניינים מקומיים אחרים (עמ"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

באשר לשאלת ביטול ההרשעה, מציינת קצינת המבחן בתסקיר הראשון, כי למרות שהנאשם ללא עבר פלילי, לאור נטילת האחריות החלקית, והיעדר ראיה קונקרטית שיש בה כדי ללמד, כי ההרשעה בדין עלולה לפגוע בו באופן ממשי בטווח המיידי, אין בידי שירות המבחן לבוא בהמלצה להמנע מהרשעתו.
מעשיו של הנאשם 1, חמורים ביותר, ובית המשפט חייב להוקיע את מעשיו, בראש ובראשונה על ידי הרשעתו בפלילים, נוכח הפגיעה החריפה בשלטון החוק ובציבור.
כאמור, חרף האבחנות והממצאים, המליצה קצינת המבחן לשקול שלא להרשיע את הנאשם, על מנת לחזק את החלקים התפקודיים בו, ולא לפגוע באפשרויות פרנסתו בעתיד.
...
אני מחייב את הנאשמת 2 לחתום על התחייבות כספית בסך של - 60,000 ₪ להימנע מביצוע העבירות בהן הורשעה לתקופה של 3 שנים מהיום.
אני דן את הנאשמת 3 לקנס בסך - 20,000 ₪ או 2 חודשי מאסר תמורתו.
אני מחייב את הנאשמת 3 לחתום על התחייבות כספית בסך של 40,000 ₪ להימנע מביצוע העבירות בהן הורשעה לתקופה של 3 שנים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כן ביטא פגיעה ואכזבה מעצם האשמתו והעמדתו לדין פלילי בגין תקיפת המתלונן.
בא-כוח הנאשם ביקש לבטל את הרשעתו של הנאשם נוכח פגיעתה הצפויה של ההרשעה בעבודתו כנהג אוטובוס צבורי.
במצב דברים זה, הרשעתו של הנאשם בדין עלולה לפגוע בפרנסתו ובכך תיגרם פגיעה קשה בנאשם ובמשפחתו.
הנאשם הכחיש את העבירה, לא הכיר בחטאו, לא היכה על חטאו, לא התחרט, לא קיבל אחריות, אימץ עמדה קורבנית, ובשל כל אלה, נימנע שירות המבחן מהמלצה בכיוון זה. לפיכך ביטול הרשעת הנאשם אינו מתיישב עם שקולי הגמול וההרתעה הנדרשים כמענה ליחסו לעבירה, ומשכך ביטול הרשעתו יפגע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים.
...
בהתאם לתיקון 113 לחוק, ולאחר שקלול מכלול הנסיבות והשיקולים הרלוונטיים, אני סבור שמתחם העונש ההולם את המעשה נע בין מאסר על תנאי לצד אחד או יותר מהעונשים המוחשיים שלהלן: צו של"צ, קנס, ופיצוי - ועד למאסר בן מספר חודשים לצד מאסר על תנאי, קנס, ופיצוי.
לאחר שנתתי דעתי לכלל הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה, הגעתי לכלל מסקנה שיש למקם את הנאשם ברף התחתון של מתחם העונש ההולם, קרי, לגזור עליו מאסר על תנאי לצד צו של"צ וקנס.
סוף דבר לאחר ששקלתי את רכיבי הענישה השונים – סוגם, מידתם והשפעתם ההדדית, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים כדלקמן: מאסר בן חודשיים שאותו לא יישא הנאשם אלא אם יעבור בתוך שלוש שנים מהיום עבירת אלימות ויורשע בה בתוך התקופה או לאחריה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשמת שתפה את שירות המבחן במצוקתה הרגשית סביב מעורבותה בפלילים, וחרדתה מעתידה הכלכלי עקב הרשעתה שעלולה לפגוע בפרנסתה.
ב"כ הנאשמת עתר לביטול הרשעתה של הנאשמת תוך שהפנה להמלצת שירות המבחן בהקשר זה. בנוסף, הפנה לסעיף 18(2)(ב) לחוק הגנת הפרטיות לפיו במשפט פלילי בשל פגיעה בפרטיות, תהא זו הגנה טובה אם הפגיעה נעשתה בנסיבות שבהן הייתה מוטלת על הפוגע חובה חוקית, מוסרית, חברתית או מקצועית לעשותה.
על פי הילכת כתב (ע"פ 2083/96 תמר כתב נ' מדינת ישראל, (פ"ד נב(3) 337, 342 (1997)), על מנת להמנע מהרשעה או לבטלה, יש לבחון היצטברותם של שני תנאים עקריים: האחד, האם ההרשעה תיפגע פגיעה חמורה בעתידו או בשיקומו של הנאשם.
...
במסגרת שיחה זו, ובהמשך לסיכום הדברים שהיה במהלך השיחה הראשונה, העבירה לידור לנאשמת את פרטיה האישיים של המטופלת ל.א. המיועדת לבצע הפלה במרפאה, ללא ידיעתה או הסכמתה של ל.א. וללא אישור מגורם מוסמך במרפאה, על מנת שהנאשמת תיצור קשר עם ל.א. בכדי להניא אותה מביצוע הפלה.
לאחר כל זאת מסקנתי היא כי עניינה של הנאשמת עומד בתנאים אשר נקבעו לביטול הרשעה, ושהאינטרס הציבורי סובל במקרה זה מתן הזדמנות שנייה לנאשמת בגילה ונסיבותיה להמשיך את חייה ועיסוקה ללא כתם ההרשעה הפלילית על השלכותיה, על כן – מצאתי להורות על ביטול הרשעתה.
סוף דבר – אני מורה על ביטול הרשעת הנאשמת, קובעת כי ביצעה את העבירה שבביצועה הודתה לפי סעיף 2(9) ביחד עם סעיף 5 לחוק הגנת הפרטיות, ומורה כדלקמן: הנאשמת תבצע 180 שעות של"צ בהתאם לתוכנית השל"צ שנבנתה עבורה על ידי שירות המבחן, במתנ"ס יוספטל בפתח תקווה, בעבודות כלליות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

שירות המבחן התרשם כי נוכח הפגיעה האפשרית בעבודתו של הנאשם כמתקין דודם בבסיסים צבאיים ככל שיורשע ובשים לב ליחסו של הנאשם לעבירה, לרבות לקיחת אחריות וחרטה, מן הראוי שלא להרשיעו.
סוגיית אי הרשעה בהתאם לסעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי"), לסעיף 1(2) לפקודת המבחן [נוסח חדש], תשכ"ט -1969 (להלן: "פקודת המבחן") ולסעיף 71א לחוק העונשין, בית המשפט מוסמך ליתן צו מבחן או צו לשירות לתועלת הציבור, תוך המנעות מהרשעה.
וכך נקבע ברע"פ 7224/14 משה פרנסקי נ' מדינת ישראל: "החובה להצביע על קיומו של נזק קונקריטי, מתיישבת עם אופיו המצומצם של החריג שעניינו המנעות מהרשעה, אשר נועד לחול אך במקרים מיוחדים בהם קיימים טעמים כבדי משקל הנוגעים לצורכי שקומו של הנאשם". הנזק לו טוען המבקש בעיניינו הוא פגיעה בפרנסתו בכך שהרשעתו בדין עלולה להוביל לפגיעה עבודתו שבמסגרתה פועל במקומות מסווגים.
...
אשר על כן, וגם אם בלב לא קל, אני דוחה את בקשת הנאשם לבטל את הרשעתו.
לפיכך, אני קובע כי המתחם נע בין מאסר על תנאי למספר חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות, בצירוף ענישה נלווית.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בתחתית המתחם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו