בן עדי, שהיה חבר הועדה, הבחין בין תנאי סף (נושא שהועדה אינה בוחנת, אלא נבחן עוד קודם לכן) ובין כשירות וציין כי כל המועמדים שעמדו בפני הועדה עמדו בתנאי הסף
העיריה בחנה לעומק את מיסמכי קורות החיים שהמועמדים השונים הגישו, וזאת על ידי מבקר העיריה, היועמ"ש ומנהל אגף כח אדם.
אלה אינן חלק מחומר הראיות בתיק זה.
על פי הדין, מטרת מכרזים לאיוש משרה היא בחירת המועמד הטוב ביותר והמתאים ביותר לתפקיד, תוך היתמודדות בין מועמדים בתנאים שוים, במסגרת הוגנת ומתוך שויון הזדמנויות ביניהם (ע"ע (ארצי) 266/99 מועצה מקומית ירכא – תקתוק, 5.12.01; ע"ע (ארצי) 1070/01 שנער – נציב שירות המדינה, 25.4.01, להלן – פרשת שנער).
אשר לסוגיית ההכרות המוקדמת – כפי שבן עדי ציין בדיוני הועדה, מטבע הדברים, למנכ"ל העיריה הכרות מוקדמת עם כל מועמד שהוא גם עובד ערייה.
חזן התבקש להתייחס להבדלים שהתובעת הצביעה עליהם בין קורות החיים שעמדו בפני הועדה ובין קורות חיים אחרים שהגיש, במכרזים אחרים, אצל מעסיקים אחרים, והסביר שהתאים את קורות החיים לדרישות התפקיד אליו הגיש מועמדות.
...
מאחר שחזן הציג מכתבי המלצה מאותם מקומות עבודה ובשים לב לכך שבית הדין אינו מחליף את שיקול דעת הוועדה, לא מצאנו כי סוגיה זו יכולה לשמש נימוק לפסילת המכרז או בחירתו של חזן לתפקיד.
משהגענו לכלל מסקנה כי חזן עמד בתנאי הסף ואף לא נפל פגם באופן שבו הציג עצמו בפני הוועדה (כלומר, נדחו הטענות לתרמית או הטעייה), שאלת הערכת ניסיונו הרלוונטי של חזן בתחומים המקצועיים הרלוונטיים לתפקיד מהנדס עיר היא עניין להערכת חברי ועדת המכרזים.
מיום 4.1.2005
תיקון מס' 95
ס"ח תשס"ה מס' 1969 מיום 4.1.2005 עמ' 58 (ה"ח 51)
החלפת סעיף קטן 167(א)
הנוסח הקודם:
סוף דבר – התביעה נדחית.