לטענת התובעת, על פי הסכם המכר שחתמה עם בעלי הבניין, התחייבה התובעת לשלם את היטל ההשבחה בגין עסקת המכר.
לאחר רכישת הבניין והשלמת העסקה, הגישה התובעת בקשה להיתר בניה, במסגרתה ביקשה, בין היתר, היתר לבניית תוספת של קומה חדשה לפי הוראות תמ"א 38 עבור שתי יח' דיור בתוספת שני חדרי יציאה לגג עבור שתי הדירות הנ"ל.
ביום 12.3.08 אישרה ועדת המשנה של הנתבעת על פי תמ"א 38, תוספת קומה חלקית בלבד, בשטח של 65% משטח הקומה העליונה הקיימת, ללא חדרי יציאה לגג ותוך כך שתוספת הבניה תהיה בנסיגה ממעקה הגג.
לפיכך, ברגע שהחליטה התובעת לנצל את האפשרות של קבלת אישור לתוספת קומה חלקית לפי תמ"א 38 כנגד חזוק המבנה, היה ברור כבר אז, בשנת 2010, כי לא ניתן יהיה לבנות חדרי יציאה לגג בהתאם לתכנית ג' (תכנית שתיקנה את תכנית 1680 ואשר בגינה שולם היטל ההשבחה) ועל כן תחילת תקופת ההתיישנות חלה בכל מקרה וגם במסגרת עילה זו, בשנת 2010 באופן שהתביעה היתיישנה.
...
האמור בסעיף 102 המדובר, תומך גם הוא במסקנה זו.
נוסיף על כך שבסעיף 18 לתביעה, טוענת התובעת במפורש, גם אם לצד הטענה כי לאחר אישור תכנית רובע 3, התברר כי התוכנית שאושרה אינה דומה כלל לתכנית עליה התבססה אז הנתבעת בטיעוניה, כי הנתבעת זנחה כבר בשנת 2011 את טענתה לגבי גובה הבניינים ברחוב דיזינגוף וזאת בהתאם למסמך מדיניות מחודש יוני 2011.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית מטעמי התיישנות.
בנסיבות, תשלם הנתבעת לתובעת שכר טרחת עו"ד בסך של 10,000 ₪ תוך 30 יום מהיום.