כספים של לקוחות שונים בהונאות 'פורקס' ו-'קריפטו'". כן נטען כי "נטפיי העניקה שירותים לא חוקיים של סליקת כרטיסי אשראי והעברות כספים של קורבנות תמימים ברשת האנטרנט, לחברות לא חוקיות, באמצעות טכנולוגיה בבעלותה", וכך "מאחורי גבן של ויזה ומאסטרקארד, לרבות רשויות איסור הלבנת הון, הזרימה לחשבון זה, כספים של לקוחות של חברות אחרות, שאינן בעלות החשבון והייתה שותפות פעילה ומרכזית בהונאה ומרמה של הלקוחות של אותן חברות". המבקש עתר בבקשת האישור לחייב את המשיבים בהשבת כל הכספים שנסלקו באמצעות המשיבה 1, שהוערכו על ידו בסכום עתק בסך 400 מיליון אירו (מעל 1.4 מיליארד ש"ח).
לטענת המבקש, המדובר ביצירת "חשבון סליקה קש" ו"חשבון בנק קש" לבצוע העברת כספים, תוך הסתרת מקור ויעד הכסף מחברות כרטיסי האשראי הבינלאומיות ומהמערכת הבנקאית במטרה לחמוק מחובת דיווח לרשויות איסור הלבנת הון.
אלא שכאמור, לנתבע היתה זכות לידרוש נתונים אלה ועל פי הראיות הוא לא עשה כן, אז מה לו כי יתכסה בטענות להטעיה וכיו"ב.
לכך יש להוסיף כי מדובר בנתבע בעל ניסיון, ולו אכן היה לו חשש כלשהוא ואף אם לאו, הרי שלאור הוראות ההסכם בין הצדדים, מצופה היה כי יפנה לתובעת, למצער פעם אחת, ויברר את זהות הלקוחות הנסלקים.
במסגרת ההחלטה שנזכרה לעיל בעיניין התובענה הייצוגית הנ"ל, עמד על כך כבוד השופט שרביט, והדברים יפים לענייננו:
" 46. מבלי לקבוע מסמרות בשלב זה, נראה כי סכויי בקשת האישור הנם נמוכים. כדי להוכיח את טענותיו, על המבקש ליצלוח מספר רב של משוכות, שכן עליו להראות כי זירות הסוחר השונות (שהוא אפילו לא נוקב בשמן בבקשת האישור) אכן הונו את לקוחותיהן; כי הכספים של הלקוחות נסלקו באמצעות שירותים שספקה המשיבה 1 עבור זירות הסוחר; וכי במסגרת מתן שירותים אלו המשיבה 1 היתה מודעות, ברמה זו או אחרת, להתנהלותן הפסולה של זירות הסוחר, ובהמשך לכך כי קיימת עילה להטלת אחריות אישית בגין מודעות זו על נושאי המשרה במשיבות 2-1 (המשיבים 7-3).
...
קיזוז התמורה המוסכמת
משקבעתי כי בין הצדדים חל הסכם העקרונות, סבורני כי יהיה זה בלתי צודק להורות על העברת הכספים לתובעת מבלי שזו תקיים את התחייבויותיה כלפי הנתבעת, ותשלם לנתבעת את העמלה המגיעה לה בהתאם להסכם.
בשים לב לכל האמור, סבורני כי יהיה זה צודק להורות כי מן התשלומים אשר יפסקו לתובעת (למעט הפיצוי המוסכם) יקוזז סך 2% בהתאם להסכם, בהעדר כל אינדיקציה בדבר הסכומים החודשיים שהועברו, וכאשר הסכום הידוע הוא הסכום שיפסק כי יועבר.
סיכום
לאור האמור התביעה מתקבלת במובן זה שעל הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסכומים שלהלן:
7,612,574 ₪ (סך 1,741,494.26 אירו, כמפורט בסעיף 55.1 לתביעה);
כספי הפיקדון שהוכחו כמפורט לעיל, בסך 291,268 אירו ובסך 154,649.87 דולר, בהתאם לשערם היציג בתאריך 3.1.2020 (השער היציג כפי שנתבע בסעיף 55.2 לכתב התביעה);
הפיצוי המוסכם בסך 500,000 ₪.