, בית ספר ממלכתי-דתי, בעוד האב עמד על כך כי ההסכם בעיניין חינוכה של הילדה ייאכף והיא תרשם לבית ספר של חב"ד.
מאחר וההורים חלוקים באשר לטובתה של הילדה, הוזמן תסקיר מעו"ס לסדרי דין וכפי המלצת התסקיר החד משמעית, טובתה של הילדה להרשם לבית הספר אליו כיוונה האם וכי לחלוטין אין זה לטובתה של הילדה להרשם לבית ספר חרדי.
מן הכלל אל הפרט; בתסקיר שהוגש ניתן ביטוי לשאלה שעל הפרק, ובין היתר נכתב: "[הבת] תאלץ לבחור בין אורח חיים חילוני מסורתי ובין אורח חיים חרדי בדלני, שכן אנו מתקשים לראות כיצד היא תוכל להכיל את שניהם בעיקר לנוכח העמדות הנוקשות והדוגמטיות שביטא בהתרשמותנו האב" (עמ' 2 לתסקיר, פסקה ראשונה).
ובאשר להסכם שבין ההורים, נכתב מנקודת מבטה של הקטינה, להבדיל מנקודת מבט משפטית, (שאיננה בסמכות העו"ס), כי: "... אינו נותן מענה טוב מספיק [לבת] לפי התרשמותינו עתה... האמור בהסכם מבטא מעין פשרה ביניהם שאת מחירה אמורה לשלם [הבת]" (שם, פסקה שלישית).
למען הסר ספק, לחלוטין לא התרשמתי כי התסקיר מוטה כנגד אורחות חיו של האב, אלא הוא נתן ביטוי מפורט ומנומק לכך כי במקרה הנידון, טובתה של הילדה אינו הולם את רישומה לבית הספר אליו מכוון האב.
...
לאחר שהתסקיר הוגש, אפשרתי לצדדים לטעון בייחס אליו, התקיים דיון בנושא ולאחר שלא נרשמו הסכמות בעניין, בשלה העת ליתן החלטתי זו.
ב' – טענות הצדדים:
להלן עיקר טענות האם:
טובתה של הילדה היא להירשם לבית ספר שתואם לאורחות חייה של האם, ואף לרצונה של הילדה.
עוד ובנוסף, אני שותף למסקנה העולה מהתסקיר כי ככל שהבת תירשם לבית ספר חרדי, "[היא] תיאלץ להחליף ולשנות זהויות מידי יום ובמהלך היום, סיטואציה מעיקה, מכבידה ומבלבלת... [הבת] עשויה לחוש שלא במקומה ולא שייכת" (ר' לעיל).
בשולי הדברים אציין כי חרף שהאב לא קיבל רשות להגיש השלמת טיעון, עיינתי בכל שכתב ולא היה בדברים כדי לשנות מהחלטתי זו. לצערי, האב הוסיף להוביל את הדיון למחוזות-לא-לו.
אשר על כן ומכל המקובץ לעיל, נחה דעתי כי טובתה של הילדה היא שתתחנך בבית הספר עליו הומלץ במסגרת התסקיר.
אני סבור כי כל החלטה אחרת, עלולה חלילה לגרום לילדה לקונפליקטים קשים, לבלבול ולהתמודדות סיזיפית בשינוי זהויות, בדיוק כפי שנכתב בתסקיר ואינני סבור, בכל הכבוד, כי כתפיה הצרות והרכות של הבת מותאמות לשאת בעול כבד שכזה.