מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החרגת חוב מע"מ מהפטר בהליך פשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי אין בעובדה כי עונשו של החייב הומר לעבודות שירות כדי להשליך על החוב לרשות המיסים שנוצר אגב ביצוע עבירות, במירמה ובחוסר תום לב מהותי שכפי שעולה מיגזר הדין, החייב ושותף נוסף הנפיקו 49 חשבוניות פיקטיביות הנחזות להיות חשבונות מס על שם 7 חברות ולמעשה סייע החייב ללקוחות להמנע מתשלום מס. טענות החייב; מנגד לבקשת המנהל המיוחד, החייב מבקש ליתן לו הפטר תוך החרגת החוב למע"מ והסכמה לפדיון כספי הפנסיה המוגנים שלו העובדים על סך של כ-40,000 ₪, מהטעמים שלהלן: החייב הנו בגיל פרישה ועד לאחרונה עבד במשרה מלאה, הן כשכיר והן כעצמאי.
נקבע כי בחינת תום לבו של החייב תעשה באמות מידה אובייקטיביות בהתאם לתכלית הכפולה של מוסד פשיטת הרגל, על מנת לכנס את נכס החייב לצורך חלוקה הוגנת בין נושיו וכן שמיטת חובותיו על מנת לאפשר לחייב לשקם את חייו ולפתוח דף חדש [ראו ע"א 3382/17 יעל צימבר נ' רועי סמט (פורסם במאגרים, 29.08.2018)].
אמנם אני מסכימה עם עמדת הכנ"ר כפי שהובאה בתגובתו מיום 29.06.23 לפיה "אי תשלום דיבידנד לנושים בדין רגיל בשל גובה הסכום הנתבע בדין קדימה אינו מהוה עילה לביטול ההליך", אדגיש כי ביטולו של ההליך בעניינינו לא נעשה אך בשל גובה החוב למע"מ והעובדה כי קדימותו תוביל לאי תשלום דיבידנד לנושים הרגילים, כי אם בשל אופן יצירת החוב, העובדה כי החייב אינו מקיים חובותיו בהליך ולו הבסיסיים ביותר, זאת במקביל לכך שמבקש את חסדו של בית המשפט ומתן הפטר.
...
אני סבורה כי החייב פעל ופועל בהליך בחוסר תום לב מבחינה מהותית, לא רק באי התשלום, אלא במשיכת הזמן, כדי שמצבו מול הנושים יהיה טוב יותר בבואו להציע הצעת הסדר.
בנסיבות אלה כאשר עסקינן בחייב שחובותיו נוצרו במרמה, כאשר החייב אינו מציע הצעה שמצביעה על כך שהוא הצליח להפנים את הפגם בהתנהלותו ביצירת החובות, כאשר במהלך ההליך החייב אינו פועל לטובת הנושים, מעבר לאי התשלום ואי הדיווח, לא ממקסם את הכנסותיו, ומושך את הזמן כדי שיגיע לרגע הפנסיה משל מדובר בשחרורו מעול העבודה, כל אלה מובילים אותי למסקנה שמדובר חייב שהתנהלותו חסרת תום הלב ביצירת החובות ממשיכה גם לאורך כל ההליך.
כאמור, נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי מקום לפטור את החייב מחובותיו, אלא שהמסקנה המתבקש היא כי יש להורות על ביטול ההליך.
סוף דבר: אני מורה על ביטול ההליכים בעניינו של החייב.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כאמור, הנושה הפניתה לפסק הדין בעיניין יחזקאל שבו בוטל הליך פשיטת רגל של חייב שחלק הארי של חובותיו היה למע"מ, בגין הרשעה בהוצאת חשבוניות מס פיקטיביות.
סעיף 69 (2) לפקודת פשיטת הרגל מחריג ממתן הפטר חובות שנוצרו במירמה.
...
דיון והכרעה: אני מקבלת את בקשת הנושה, ומורה על ביטול ההליך.
לסיכום: 95% ממצבת חובותיו של החייב היא בגין חוב שנוצר במרמה, לגביו אין הפטר, ובמצב דברים זה, נכונה עמדת המנהלת המיוחדת לפיה אין טעם בהליך זה, אין אופק ממשי לשיקום במסגרתו, ולפיכך, אני מורה על ביטול ההליך וצו הכינוס.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הכנ"ר מיתנגד לבקשת החייב ומסביר כי סך החובות אשר לא יהיו בני הפטר מלמד כי נושיו הרגילים של החייב כלל לא יזכו להפטר מחמת שהחוב המוצהר למע"מ בדין קדימה עומד על 687,740 ₪, עוד טוען הכנ"ר כי הליך פשיטת הרגל הקודם של החייב בוטל בפסק דין מנומק בחודש 11/2016 וכי הסדרת החוב מול המרכז לגביית קנסות באמצעות ההסדר לפיו אימו של החייב פורעת את החוב איננה מלמדת על ניסיון משמעותי של החייב להסדיר חובו לנושיו.
מע"מ מציין כי בהליך הקודם הוגשה מטעמו תביעת חוב על סך 4,247,588 מלש"ח מתוכם 687,740 ₪ בדין קדימה וסכומים אלו הנם למעלה מ-2/3 נשייתו של החייב, הצעת החייב להסדר חובו במע"מ נדחתה משום שלא ניתן להחריג חוב בדין קדימה בהתאם לאמור בסעיף 35(ד) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם – 1980 ובפועל להעביר כספי דין הקדימה ליתר הנושים, יצירת החובות תוך ביצוע עבירות מס חמורות ואין לאפשר פגיעה מהותית בתקנת הציבור אף בהיות החייב חוסה תחת הליך זה. ההליך הפלילי - החייב הורשע בבצוע 21 מקרים של עבירות מס ובשל כך הושתו עליו עונש מאסר של 20 חודשים וקנס בגובה 100,000 ₪ בהתאם לגז"ד בע"פ 5595-02-14, עפ"ג 24007-03-14, בית המשפט המחוזי מרכז – לוד, מיום 27.5.2014.
...
מע"מ מציין כי בהליך הקודם הוגשה מטעמו תביעת חוב על סך 4,247,588 מלש"ח מתוכם 687,740 ₪ בדין קדימה וסכומים אלו הינם למעלה מ-2/3 נשייתו של החייב, הצעת החייב להסדר חובו במע"מ נדחתה משום שלא ניתן להחריג חוב בדין קדימה בהתאם לאמור בסעיף 35(ד) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם – 1980 ובפועל להעביר כספי דין הקדימה ליתר הנושים, יצירת החובות תוך ביצוע עבירות מס חמורות ואין לאפשר פגיעה מהותית בתקנת הציבור אף בהיות החייב חוסה תחת הליך זה. ההליך הפלילי - החייב הורשע בביצוע 21 מקרים של עבירות מס ובשל כך הושתו עליו עונש מאסר של 20 חודשים וקנס בגובה 100,000 ₪ בהתאם לגז"ד בע"פ 5595-02-14, עפ"ג 24007-03-14, בית המשפט המחוזי מרכז – לוד, מיום 27.5.2014.
דיון והכרעה: יאמר כבר עתה, לאחר שהונחו בפני עמדות הצדדים בכתב ואף נשמעו בדיון, הגעתי למסקנה כי לא ניתן להיענות לבקשת החייב ליתן צו כינוס לנכסיו.
מחד מדובר בהסדרה, מאידך, שוב חובות שנוצרו שלא בתום לב. לפיכך, בקשת החייב ליתן צו כינוס לנכסיו נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתגובה נוספת שהוגשה מטעם מע"מ הודגש, כי העובדה לפיה חובותיו של החייב למע"מ אינם ברי הפטר, שכן נוצרו בחוסר תום לב ובמרמה, אינה תומכת בהכרח באפשרות החרגת החוב או חלקו מהליך פשיטת הרגל, ולפיכך מע"מ עומד על כך שהחוב אינו בר הפטר וכן אינו מסכים להחרגת החוב או חלקו מהליך פשיטת הרגל.
...
נוכח מצב הדברים כמפורט לעיל, הרי שאין מנוס מביטול ההליך.
נוכח מסקנה זו, הרי שמתחייבת גם המסקנה בדבר ביטול ההליך.
על רקע המפורט לעיל, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפסיקה אף הובעה דיעה – שהגיונה בצידה – כי גם כאשר החוב עצמו לא נוצר במירמה, אך החייב ניסה להיתחמק מקיומו באמצעות מירמה תוך שימוש בהליכי פשיטת הרגל, הרי שהדבר מצדיק את החרגתו מתחולת ההפטר (ע"א 2434/19 קיירה נ' שלומי, [פורסם בנבו] פסקות 21-20 (27.5.2020)).
לעניין זה יודגש, כי אין בידי לקבל את טענתו של היחיד שבהגשת תביעת חוב בעיניין חיובים אלו, שלל מע"מ מעצמו את הזכות להחריג את החוב מההליך, וזאת לאור נימוקיו של בית המשפט העליון בעיניין רובין (סעיף 6 לפסק הדין): על פניו החוק אינו מונע מנושה גם להגיש תביעת חוב וגם לטעון כי מדובר בחוב שאינו בא בגדרי ההפטר.
...
סבורני שהמקרה הנוכחי הוא מקרה שכזה.
לאחר שבעת הנוכחית פרשו לפניי הצדדים את המסכת העובדתית, ובפרט חקירות הנאמן והכרעותיו בתביעות החוב, התבררו העובדות שיש בהן כדי להשפיע על התוצאה ולהוביל למסקנה שמדובר במקרה של חוסר תום לב קיצוני והתנהלות ייחודית של היחיד, השונים באופן מהותי באופן יצירת החוב ממרבית היחידים שמגיעים לדיון לפניי במסגרת הליכי חדל"פ (ראו לעניין זה גם סעיף 26 לעניין מנחם).
סיכום סוף דבר, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים בעניינו של היחיד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו